Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзамен Казначейство.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.03.2019
Размер:
44.78 Кб
Скачать

Варіант №1

Блок теоретичних питань

1. Ревізія –це це форма фінансового контролю. Її змістом є перевірка фінансово-господарської діяльності підприємства, установи, організації, дотриманням законодавства з фінансових питань, достовірністю обліку і звітності, спосіб документального викриття недостач, розтрат, привласнень та крадіжок коштів і матеріальних цінностей, попередження фінансових зловживань. За наслідками ревізії складається акт. Назва «ревізія» носить традиційний характер. Відрізняється від перевірки контролюючим суб'єктом та підконтрольним об'єктом.

2. План контрольно-ревізійної роботи включає:

Теми і об’єкти для ревізії вкл-ся в плани контрольно-ревізійної роботи відпов.до річного плану осн.питань ек.і контрольної роботи головного контрольно-ревізійного упр-ня України на підставі рішень і вказівок обласного упр-ня,вивченні звітних даних про хід викон.держ.і місцевих бюджетів.До планів роботи обов’язково залучаються:1.централіз.завд-ня та ін.доручення КРУ;2.доручення і завд-ня правоохоронних органів і под.-их адміністрацій,які підписані переважно першими особами органів прокуратури,МВС,СБУ,ДПА і структурних підрозділів.В плані К-Рроботи вказ-ть:-тему ревізії,-назву абєкта,його відомчу підпорядкованість;-підставу для вкл.в план(пункт та статтю акта,№ і дату листа К-Р упр-ня або правоохоронного органу чи ДПА;-ревізійний період;-термін виконання;-планові затрати часу(тривалість ревізії не більше 30 роб.днів);-виконавці(ПІБ перевіряючи та їх посади).Види планів:перспективний(раз у 5 років),річний,квартальний,індивідуальний(для ревізорів).

Блок тестових завдань.

1.Необхідність контролю в сучасних умовах господарювання визначається:

б) збільшенням кількості економічних правопорушень та злочинів;

2. Під час обстеження основних фондів перевіряєься:

а) фактична продуктивність, загальний технічний стан, комплектність;

3. До суб’єктів економічного контролю в Україні належать:

в) Національний банк України.

4. За методами здійснення економічний контроль поділяється на:

в) обстеження , аудит, ревізія та інше.

Блок практичних завдань Практичне завдання №1.

На складі підприємства «Органік» (платник ПДВ на загальних підставах) зберігається сирний продукт, балансова вартість якого на дату балансу 30.06.13р. складає 700 грн. Інвентаризаційною комісією встановлено, що товар зіпсований 07.09.2013р. Винна особа встановлена та відшкодовує суму збитку 10.10.2013р. За даними Держкомстату України індекс цін виробників сирного продукту за липень 2013р. складає 140,5%, за серпень 2013р.-109,5%.%, за вересень 2013р.–110,9%.

Визначити суму, що підлягає відшкодуванню винною особою.

Р = (БврІц)+ПДВ

Р – сума відшкодування збитків з винної особи

Бв – балансова вартість запасу

СрІц – середній індекс цін на ТМЦ

Загальний індекс = (140,5 х 109,5)/100 = 153,85%

1) (700*153,85%)/100% = 1076,95 грн

2) ПДВ = (1076,95*20%)/100% = 215,39 грн

3) Р = 1076,95+215,39= 1292,34 грн

В-дь: сума що підлягає відшкодуванню винною особою 1292,34 грн.

Практичне завдання №2

Скласти програму ревізії фінансово-господарської діяльності ТОВ «Будівельні інвестиції. Ревізований період — з 01.01. 20011р. по 01.01. 2013р. Термін проведення ревізії — з 01.03.13 по 31.03.13р.

Варіант №2

Блок теоретичних питань

1.Визначити завдання контролю та його форми:

Основним завданням контролю у підприємствах є процес забезпечення досягнення цілей і місії організації. Необхідність контролю як функції менеджменту визначають такі фактори: — небезпека виникнення кризових ситуацій. Помилки і проблеми, які виникають усередині організації, переплітаються, якщо їх своєчасно не виправити з помилками в оцінці майбутніх умов навколишнього середовища і поведінки людей. — доцільність підтримки успіху організації. Порівнявши реально досягнуті результати з запланованими, керівництво організації отримує можливість визначити, де організація досягла успіху, а де потерпіла невдачу.

види контролю: попередній, поточний і заключний. Попередній контроль, або контроль, що передує здійсненню дій, реалізується розробкою і використанням правил, процедур, інструкцій.

На підприємствах використовують попередній контроль людських, матеріальних і фінансових ресурсів.

Поточний контроль здійснюють безпосередньо під час виконання робіт. ґрунтується на оцінюванні фактичних результатів уже після виконання роботи, потребує механізму зворотного зв'язку і дає змогу виявляти можливі відхилення результатів праці від поставлених цілей, а в разі потреби вносити корективи до дій працівників. Заключний контроль — це контроль, при якому зворотний зв'язок використовують після виконання роботи. Він необхідний для врахування організацією можливих майбутніх ситуацій, з якими матиме справу організація, а також для забезпечення мотивації працівників

2. Акт ревізії-це.. .

це документ, який складається особами, що проводили ревізію, фіксує факт її проведення та результати. Заперечення, зауваження до акта ревізії (за їх наявності) та висновки на них є невід'ємною частиною акта. Відповідно до структури акта ревізії фінансово-господарської діяльності у групувальному журналі ревізора (групувальній відомості виявлених недоліків і порушень) для кожного розділу акта ревізії відводиться декілька сторінок, на яких ревізор відображає згруповані за однорідними ознаками недоліки і порушення.

Для доброякісного оформлення матеріалів ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства велике значення має правильна систематизація її матеріалів. Тому перед складанням акта ревізії ревізуючі накопляють необхідний матеріал і систематизують його в певній послідовності. Така систематизація виявлених порушень групується в зазначених журналах або відомостях, які прикладають до акта ревізії. В акті ревізії зазначається зміст виявлених недоліків і порушень із посиланням на відповідні додатки (відомості, акти, розрахунки тощо).

Блок тестових завдань

1.Яка з перевірок вважається найбільш ефективною:

а) документальна перевірка платників податків;

2. Поняття «ревізор» ширше за поняття «контролер»:

б) ні;

3. Визначити розмір заподіяного збитку, якщо в ході інвентаризації виявлена нестача МШП, сума зносу якого дорівнює нулю, на суму 1290грн., ринкова ціна-1350грн.,

індекс інфляції-1,025:

(1350*50%)

г) 675,00 грн

4. Кому підпорядковуються ревізори при проведенні ревізії за дорученням правоохоронних органів

в) керівнику ревізійної бригади.

Блок практичних завдань

Практичне завдання №1

Необхідно:

Розглянути ситуації по веденню касових операцій і пояснити їх законність або допущені помилки.

Дані для виконання:

Касир організації виписує прибуткові та видаткові касові ордери в момент здійснення операцій і дані по них записує в касову книгу.

Організація веде касову книгу за встановленою формою.

Порядок ведення касової книги в організації відповідає встановленому Порядку ведення касових операцій.

Залишок готівки в касі організації на кожен день не перевищує ліміту, встановленого банком по узгодженню з керівником організації ( за винятком грошей, призначених на оплату праці ), протягом..3-х.. днів,не враховуючи день отримання грошей в банку

Практичне завдання №2.

За актом приймання-передавання основних засобів від 16.05.2013р. оприбутковані придбані 5 точильних верстатів на суму 48000грн, в тому числі ПДВ- 8000 грн. Згідно балансового рахунку 10 «Основні засоби» первісна вартість точильного верстату складає 9600 грн.

Встановити порушення та описати.

Розвязання:

Перевіркою встановлено, що до первісної вартості безпідставно включена вартість ПДВ у сумі: 48000 х 0,2 =9600 грн.

Тому справедлива первісна вартість одного верстата становить

48000 – 9600 = 38400 грн

А одного верстату 38400 \5 = 7680 грн.

В-дь: Вст. безпідставне віднесення суми ПДВ на первісну вартість верстату, первісна вартість одного верстату становить – 38400 грн.

Варіант №3

Блок теоретичних питань