Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

РЕФЕРАТ

.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
25.03.2019
Размер:
41.79 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет водного господарства, будівництва та

землевпорядкування

Кафедра геодезії,

землеустрою та кадастру

РЕФЕРАТ

з дисципліни

“КАДАСТР ТА ІНЖЕНЕРНА ІНФРАСТРУКТУРА НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ”

На тему: «Інвентаризація земель населених пунктів»

Виконав:

Студент 4 курсу 3 групи

денної форми навчання

Яценко В.В.

Перевірив: асистент

Польова І.С.

Херсон – 2018

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет водного господарства, будівництва та

землевпорядкування

Кафедра геодезії,

землеустрою та кадастру

РЕФЕРАТ

з дисципліни

“ЗЕМЛЕВПОРЯДНЕ ПРОЕКТУВАННЯ”

На тему: «Основі вимоги до складання схем землеустрою»

Виконав:

Студент 4 курсу 3 групи

денної форми навчання

Яценко В.В.

Перевірив: асистент

Польова І.С.

Херсон – 2018

  1. ВСТУП

  2. ЗАВДАННЯ І МЕТА СКЛАДАННЯ СХЕМ ЗЕМЛЕУСТРОЮ.

  3. ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО СКЛАДАННЯ СХЕМ ЗЕМЛЕУСТРОЮ.

  4. ВИСНОВОК

  5. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ВСТУП

Землеустрій – це сукупність соціально-економічних та екологічних заходів, спрямованих на регулювання земельних відносин та раціональної організації території адміністративно-територіальних утворень, суб’єктів господарювання, що здійснюються під впливом суспільно-виробничих відносин і розвитку продуктивних сил.

Землеустрій виконує важливі функції організації раціонального використання земельних ресурсів, їх охорони та захисту ґрунтів, безвідносно до цільового призначення земель. Він є однією із функцій державного управління в сфері землекористування і поширюється на землі всіх форм власності.

Розрізняють такі види землеустрою: прогнозне, передпроектне, територіальне, внутрішньогосподарське.

До прогнозних і передпроектних землевпорядних дій відносяться: розробка схем використання і охорони земельних ресурсів, в т. ч. протиерозійних і інших ґрунтозахисних засобів; розробка схем землеустрою областей і окремих регіонів; розробка прогнозів, регіональних програм використання і охорони земель; обґрунтування розміщення, встановлення і зміни меж територій з особливим природоохоронним, рекреаційним і заповідним режимами.

Територіальний землеустрій, дозволяє визначити цільове призначення земель, здійснювати міжгалузевий і внутрішньогалузевий розподіл (перерозподіл) земельного фонду між конкретними суб’єктами.

Внутрішньогосподарський землеустрій проводиться в рамках конкретних сільськогосподарських підприємств і полягає в раціональному розміщенні виробничих одиниць і господарських центрів, внутрішніх доріг, організації угідь і сівозмін, природоохоронних зон, економічно оптимальному устрою території, садів, виноградників, ягідників, кормових угідь.

    1. ЗАВДАННЯ І МЕТА СКЛАДАННЯ СХЕМ ЗЕМЛЕУСТРОЮ

У системі землевпорядної документації схема землеустрою адміністративно-територіального утворення є передплановим і перед-проектним документом, сполучною ланкою між плануванням і організацією використання та охорони земель на відповідному рівні і подальшою основою розроблення проектів землеустрою.

Схема землеустрою адміністративно-територіального утворення (області, району, території ради) — це комплекс текстових і графічних матеріалів, що мають юридичний, технічний, економічний зміст і наукове обґрунтування проблем, що розглядаються.

Зокрема, схема землеустрою адміністративного району є техніко-економічною основою для територіального міжгалузевого і міжгосподарського перерозподілу земель, удосконалення системи землеволодінь і землекористувань, розроблення пропозицій щодо організації території району в цілому й окремих сільськогосподарських підприємств, меліорації й охорони земель, шляхової мережі та ін­ших елементів інженерної, соціальної і виробничої інфраструктури, а також розроблення проектів територіального і внутрішньогоспо­дарського землеустрою та ін.

Основне призначення схеми землеустрою адміністративного району як передпроектного і передпланового документа полягає в обґрунтуванні удосконалення розподілу земель з урахуванням розвитку економіки земельних відносин в районі і відповідно до потреб різних галузей у земельних ділянках, а також у забезпеченні ком­плексного і взаємопов'язаного виконання всіх запроектованих на території району заходів регіонального, міжгалузевого, міжгосподарського і господарського рівнів.

У результаті розроблення схеми землеустрою адміністративно-територіального утворення встановлюється система показників, яка забезпечує обґрунтованість і реальність перспективних і поточних планів раціонального використання й охорони земель.

В умовах глибоких соціально-економічних перетворень, зміни форм власності на землю і засоби виробництва, переходу до економіки ринкового типу, вдосконалення землекористування сільськогосподарських підприємств, формування системи сталого землекористування основне призначення схеми землеустрою адміністративного району полягає у виявленні найефективніших, екологічно безпеч­них і соціально орієнтованих напрямів використання земельних ресурсів, створенні умов для науково обґрунтованого територіально­го, міжгалузевого, міжгосподарського і за формами власності пере­розподілу земель, економічно цілеспрямованого розвитку різних форм господарювання на землі, формування багатоукладної еконо­міки, а також у інформаційно-довідковому забезпеченні становлен­ня ринкових відносин на території району (області).

Основні завдання схеми землеустрою:

1. Проведення аналізу стану й використання земель та оціню­вання ресурсного потенціалу земельних ресурсів адміністративно-територіального утворення, трансформації земельних відносин і визначення на цій основі головних шляхів удосконалення розподілу земель, їх раціонального використання й охорони.

2. Економічне районування та еколого-ландшафтне, ерозійне, еколого-агроекологічне зонування території адміністративно-тери­торіального утворення.

3. Виявлення земельних ділянок, які не використовуються, нера­ціонально використовуються або використовуються не за цільовим призначенням і не відповідно до дозволеного використання, таких, що вибули з обігу або віднесені до менш цінних угідь.

4. Формування або уточнення площ спеціальних земельних фон­дів для регулювання обігу земель.

5. Оптимізація складу і співвідношення угідь, виявлення резервів земель, придатних для сільськогосподарського виробництва, меліо­рації і поліпшення, обґрунтування внесення цих земель до фонду перерозподілу і встановлення черговості залучення їх у сільськогос­подарський обіг.

6. Уточнення меж територій (земель) природоохоронного, природно-заповідного, оздоровчого, рекреаційного й історико-культурного призначення.

7. Виділення земель з різними режимами використання, а також земель, обмежених у використанні й обтяжених правами інших осіб.

8. Уточнення меж земель поселень, а також аналіз стану і вико­ристання земель комунальної та державної власності.

9. Обґрунтування потреби в земельних ресурсах для розвитку га­лузей різних форм господарювання на землі, визначення потреби в земельних ділянках для надання їх громадянам і юридичним осо­бам для сільськогосподарських і несільськогосподарських цілей.

10. Удосконалення територіального і міжгалузевого перерозподілу земель.

11. Перерозподіл земель сільськогосподарського призначення з метою усунення недоліків у розміщенні існуючих землеволодінь і землекористувань (черезсмужжя, вклинення, вкраплення, далекоземелля та ін.), створення нових і впорядкування існуючих сільсько­господарських підприємств з урахуванням створення нових перспек­тив розвитку існуючих селянських та фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів.

12. Обґрунтування перспектив розвитку й удосконалення територі­ального розміщення галузей сільського господарства, інших галузей районного агропромислового комплексу та їх кооперування, об'єктів його інженерної, виробничої і соціальної інфраструктури, у тому числі розміщення господарських і виробничих центрів, шляхової мережі та інших комунікацій, розроблення пропозицій щодо вдос­коналення спеціалізації й уточнення обсягів виробництва сільсько­господарської продукції з урахуванням передбачуваного розподілу земель.

13. Розроблення заходів щодо поліпшення сільськогосподарських угідь, відновлення і консервації земель, рекультивації порушених земель, підвищення родючості ґрунтів, захисту земель від ерозії, підтоплення, заболочування, вторинного засолення, забруднення відходами виробництва і споживання, радіоактивними речовинами, поліпшення природних ландшафтів тощо.

14. Визначення потреби в капітальних вкладеннях, матеріальних і трудових ресурсах для реалізації намічених заходів, розроблення пропозицій щодо фінансування і здійснення заходів, передбачених схемою землеустрою.

15. Підготовка інформації, показників і нормативів з регулювання ринкових земельних відносин.

16. Розрахунок техніко-економічних показників, екологічної, економічної і соціальної ефективності заходів, намічених у схемі землеустрою.

1.2. ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО СКЛАДАННЯ СХЕМ ЗЕМЛЕУСТРОЮ

Під час розроблення схеми землеустрою адміністративно-терито­ріальних утворень потрібно враховувати такі основні вимоги:

- поєднання інтересів суспільства і законних інтересів власників земельних ділянок та інших громадян на території адміністратив­но-територіального утворення;

- розмежування земель державної та комунальної власності;

- комплексність намічуваних заходів, що передбачають взаємопов’язаність інтересів і задоволення потреб різних галузей економі­ки в земельних ресурсах;

- пріоритет екологічних вимог над економічною доцільністю ви­користання земель;

- диференційований підхід до встановлення правового режиму земель з урахуванням природних, економічних, соціальних та ін­ших чинників;

- пріоритет збереження особливо цінних сільськогосподарських угідь і земель особливо охоронних територій;

- збереження єдності частин земельних ділянок і тісно пов’язаних з ними об'єктів нерухомого майна;

- запобігання негативним (шкідливим) впливам на здоров'я на­селення;

- економія матеріальних і трудових ресурсів;

- створення територіальних умов для впровадження індустріа­льних інтенсивних технологій у сільському господарстві;

- ефективне і повне використання земельного і економічного по­тенціалу адміністративного району;

- наукове обґрунтування, екологічна, економічна і соціальна ефективність намічуваних заходів.

Заходи, які передбачаються схемою землеустрою, мають забезпе­чувати:

1) найповніше і найраціональніше використання земель відповідно до їх агроекологічної якості в галузях, які виробляють біоло­гічну продукцію на основі енерго- і ресурсозберігаючих технологій;

2) зниження рівня негативного впливу на землю;

3) формування раціональної територіальної організації виробництва;

4) суворий режим економії земель у галузях промислового виробництва, енергетики, зв'язку, транспорту та іншого спеціального призначення;

5) підвищення господарської ролі дрібних і середніх населених пунктів;

6) розвиток інтеграційних зв'язків між землевласниками і зем­лекористувачами всіх форм власності на землю і форм господарю­вання;

7) комплексна облаштованість сільської місцевості, що припускає розвинену інфраструктуру, ефективну переробку сільськогосподар­ської продукції і сировини, тісний зв'язок виробництва і споживан­ня, ринкове обслуговування, адаптацію виробництва в адміністра­тивному районі до ринкових умов.

ВИСНОВОК

Схеми розробляють для визначення перспективи щодо використання та охорони земель, а також для підготовки обґрунтованих пропозицій в галузі земельних відносин, перерозподіл земель різних господарств, населених пунктів, територій природоохоронного призначення та природно-заповідного фонду.

Строки реалізації заходів, визначених схемою землеустрою залежить від поставлених завдань , але не можуть бути меншими 10-15 років

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  1. Земельний кодекс України // ВВР України, 2002, № 3-4. – С.27.

  2. М. Скляр Про особливості використання земель рекреаційного призначення // Підприємництво, Господарство і Право. – №10.- 184 с.

  3. Земельний кодекс України: Науково-практичний коментар / За заг. ред. В.І. Семчика. – 3-є вид., перероб. і доп. – К.: Видавничий Дім „Ін Юре”, 2007. – 896 с.

  4. Земельне право України: Підручник / За ред. Погрібного О.О., Каракаша І. І. – К.: Істина, 2003. – 448 с.

Соседние файлы в предмете Землеустроительное проектирование