Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фінка 1 семестр.docx
Скачиваний:
78
Добавлен:
23.05.2019
Размер:
478.45 Кб
Скачать

89

(Богданова Д.Є. пит.1,2,43 + спец питання)

1. Предмет і метод фінансово-правового регулювання.

Предмет Фінансового права – сукупність суспільних відносин, які виникають у процесі здійснення фінансової діяльності держави та органів місцевого самоврядування.

Структура предмету: 1. Суб`єкти права(тобто їх статус, правосуб`єктність, діяльність у визначених суспільних відносинах); 2. Об`єкти(з приводу яких суб`єкти вступають в правовідносини); 3. Факти (які виступають безпосередніми підставами виникнення, зміни, припинення відповідних відносин.

Ознаки відносин:

1) майновий характер

2) спрямовані на утворення, розподіл, використання державних і муніципальних фінансових ресурсів

3)імперативно-владний характер.

4) Їх обов`язковими учасниками та суб`єктом що здійснює вплив є держава та орган місцевого самоврядування

Метод Фінансово-правового регулювання - органічна система прийомів і способів постійного правового впливу на поведінку учасників фінансових відносин та на характер зв'язків між ними.

Основний метод - імперативний (метод владних приписів). Він передбачає нерівність суб’єктів відносин, що забезпечує особливий стан і специфічну роль держави. Цей метод виявляється у владних приписах, наказах одним суб’єктам з боку інших, що представляють державу, органи самоврядування.

Основні особливості:

1) Фінансові відносини виникають як правило на підставі владного акту, які приймаються компетентними державними органами.

2) сторона яка виражає публічний фінансовий інтерес завжди наділена владними повноваженнями

3) у фінансовому праві існує пріоритетність публічних фінансових відносин у фінансовій діяльності держави, відносини побудовані на єдності фінансової політики і грошових відносин

Ознаки методу владних приписів:

1.категоричність - вчинення правопорушення автоматично тягне за собою застосування встановлених санкцій. (приклад: несплата податку автоматично викликає накладання санкцій)

2. відсутність оперативної самостійності - за кожне з правопорушень передбачається конкретна санкція, розмір якої або черговість застосування не можуть бути змінені, тобто такі суб'єкти не мають нагоди самостійного вибору варіанту своєї поведінки в конкретній життєвій ситуації, їх права та обов'язки чітко визначені державою.

3. функціональна підпорядкованість суб`єктів

4. Забезпечення порушених суб'єктивних прав учасників фінансових правовідносин здійснюється шляхом застосування фінансово-правової відповідальності, метою якої є фінансове покарання у формі штрафу або пені.

Додаткові методи (рідко застосовуються, у відносинах підпорядкування чи з органами місцевого самоврядування):

1) метод субординації - формує централізоване, імперативне регулювання, яке зверху до низу здійснюється на владно-імперативних засадах. Статус суб'єктів, їхнє становище в правовідносинах насамперед характеризується субординацією або підпорядкованістю.

2) рекомендації - використовується головним чином між представницькими органами влади держави різного рівня та урядом України (наприклад, під час складання проекту Державного бюджету).

3) узгодження - використовується головним чином для вирішення "пересічних" питань, що виникають у сфері фінансової діяльності держави, між органами, які здійснюють цю діяльність, а іноді - між сторонами, які уклали фінансово-правовий договір.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]