Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ПП нем Бундесрепублик

.pdf
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.06.2019
Размер:
29.25 Кб
Скачать

Федеративна Республіка: держава, політика, право

Відповідно до статті 20 Основного закону, Федеративна Республіка Німеччина є "демократичною та соціальною федеративною державою". Чотири принципи визначають стан республіки: це демократія, конституційна держава, держава загального добробуту та федеративна держава. Державна влада здійснює Основний закон відповідно до спеціальних органів законодавства, виконавчої влади та юриспруденції.

Главою держави Федеративної Республіки є Федеральний Президент. Він обирається Федеральними Зборами. Федеральний Президент представляє Федеративну Республіку міжнародного права: укладає договори з іншими державами, 6 приймає послів, призначає та звільняє 7 федеральних суддів та високопоставлених чиновників федерації. Він пропонує Бундестагу кандидатуру на посаду Федерального канцлера і призначає і звільняє пропозицію канцлера. Німецький Бундестаг обирається людьми до 4 років. Його найважливішими завданнями є законодавство, обрання Федерального канцлера та контроль над урядом.

Федеральна Рада, представництво земель, складається з членів урядів штатів і сприяє законодавству. Федеральний уряд (Кабінет) складається з Федерального канцлера та федеральних міністрів. Канцлер обирається бундестагом. Він є єдиним членом Кабміну, обраного парламентом, і він сам відповідає. Він визначає керівні принципи державної політики.

Завдання Федерального Конституційного Суду - забезпечити дотримання Основного Закону. Він також вирішує у спорах10 між Федерацією та землями або між окремими федеральними органами (наприклад, Бундестагом та Бундесратом).

Сторони: у Бундестазі представлені 5 партій: СПД, ХДС - ХСС (Баварія), ФДП та "Зелені".