Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МОТ екзамен.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
71.37 Кб
Скачать
  1. Класифікація основних видів непродовольчих товарів

Непродовольчі товари - це продукти виробничого процесу, призначені для продажу його громадянам або суб'єктам господарської діяльності, але не з метою вживання його в їжу людиною і (або) представниками тваринного світу.Клас "Непродовольчі товари" ділиться на наступні комплекси (підкласи) і групи.1. Комплекс "Одежно-взуттєві товари і текстильні матеріали"Групи: матеріали для одягу і штучні текстильні вироби Групи: одяг, головні убори (верхній одяг, легке плаття, білизна, головні убори, панчішно-шкарпеткові вироби, пушно-хутряні вироби).Група: взуттєві товари (взуття шкіряне, гумова, валяне, фетровий і т.д.).Група: галантерейні товари.

2.Комплекс "Гігієнічні товари" Група: парфумерні товари (духи, парфумерні та туалетні води, одеколони, запашні води, тверді і мазеподібні парфумерні вироби). Група: косметичні товари (для догляду за шкірою, волоссям, порожниною рота, за нігтями; декоративна косметика). Група: прилади та приладдя для санітарії та особистої гігієни (епілятори, ножиці, бритви і т.д.).3. Комплекс "Товари для прикраси"Група: ювелірні товари, художньо-декоративні товари.4. Комплекс "Культурно-побутові товари"Група: електронні товари (аудіовідеотехніка, офісна техніка і персональні комп'ютери, засоби зв'язку, техніка для фото- і відеозйомки). Група: товари для активного відпочинку та спорту.Група: товари для розумового творчості та інтелектуального розвитку.5. Комплекс "Транспортні засоби особистого користування"Група: велотранспорту.Група: мототранспорт.Група: автотранспорт.Група: водний транспорт.Група: паливно-мастильні матеріали та запасні частини до транспортних засобів.6. Комплекс "Господарські товари"Група: меблі та предмети прикраси інтер'єру.Група: посуд та столові прилади.Група: побутова техніка (для підтримки мікроклімату, приготування та зберігання убогі, прибирання приміщень, обробки білизни).Група: товари побутової хімії.Група: будівельні матеріали.Група: господарські інструменти та інвентар.Група: сільськогосподарські товари.Група: паливно-мастильні матеріали господарського призначення.

  1. Наведіть загальну характеристику виробництва електроенергії

Енергетика охоплює енергетичні ресурси, добування, перетворення, передачу та використання різних видів енергії. Найпоширенішою галуззю енергетики є електроенергетика. Електроенергія виробляється шляхом перетворення інших видів енергії. На теплових й атомних електростанціях хімічна, або ядерна енергія, спочатку перетворюються в теплову, а тільки потім у енергію електричного струму.Вона включає в себе всі типи електростанцій: теплові, атомні, сонячні, гідравлічні, вітрові, теплоелектроцентралі та господарство електромереж.

Провідне місце в електроенергетиці України належить атомним (АЕС) та тепловим електростанціям (ТЕС) – разом вони дають більше 90% всієї виробленої електроенергії. Перші ТЕС були побудовані наприкінці XIX ст., набули масового поширення у XX ст. і до переходу на газ розміщувались поблизу джерел паливних ресурсів.Теплові електростанції потужністю понад 2 млн. КВттод називають державними районними електростанціями (ДРЕС) – їх розташовують у великих промислових регіонах (рис. 2.1).Найбільшими споживачами електроенергії є промисловість (65%), транспорт та сільське господарство (по 10%), будівництво, побут та інші галузі.У великих містах працюють теплоелектроцентралі (ТЕЦ), які є результатом комбінування двох виробництв: електроенергії та гарячої води для опалення приміщень у холодну пору року.