Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
непроды модуль 2 семестр 2 4 курс.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать
  1. Як поділяють радіоелектронні товари за призначенням?

Радіоелектронна апаратура за призначенням поділяється на дві основні групи: побутову і спеціальну.

Радіоелектронна апаратура спеціального призначення (війсь­кова, для літаків, кораблів тощо), особливо, яка встановлюється на транспортних засобах, при експлуатації часто піддається впливу підвищеної вологості, перепаду температур і атмосферного тиску, а також механічним впливам. Побутова радіоелектронна апаратура (ПРЕА) експлуатується при звичайних температурах і вологості.

Побутовий радіоелектронний апарат - це радіо­електронний пристрій, призначений для виконання однієї чи декількох функцій: приймання, перетво­рення, записування, підсилення та відтворення радіомовних і телевізійних програм, програм провідного мовлення, відео- і звукових сигналограм, а також спеціальних сигналів (ДСТУ 2371-94).

Побутова радіоелектронна апаратура (ПРЕА) - це сукупність побутових радіоелектронних апаратів (ДСТУ 2371-94).За призначенням побутову радіоелектронну апаратуру поділяють на дві групи:

• побутову аудіотехніку;

• побутову відеотехніку.

До побутової аудіотехніки відносять радіоприймачі, магніто­фони, програвачі, електрофони, програвачі компакт - та міні-дисків (СD, МD), комбіновану аудіотехніку та ін.

До побутової відеотехніки відносять телевізори, відеомагнітофони та відеоплеєри, відеокамери, комбіновану відеотехніку та ін.

  1. Основні параметри телебачення за стандартом в Україні?

  1. На якій теорії заснований принцип передачі та відтворення кольорових зображень? Дати пояснення.

Принцип передавання і відтворення кольорових зображень у телебаченні ґрунтується на теорії трикомпонентності кольорового зору й аудитивному синтезі кольорів, згідно з яким усе розмаїття природних кольорів можна оптично відтворити за допомогою трьох основних кольорів. Відповідно до цих принципів у телевізійній передавальній камері кольорове зображення поділяється на три одноколірні (монохромні) зображення основних кольорів – червоного, зеленого і синього. Потім їх перетворюють на три вихідних відеосигнали, пропорційних відповідно червоній, зеленій і синій складовим кольору, що аналізують процеси телевізійної розгортки вихідного оптичного зображення.

  1. Як поділяють системи кольорового телебачення за способом передачі колірної складової?

Розрізняють почергову і одночасну системи передачі кольорових зображень. При почерговій системі кольору передаються послідовно поодинці і тому ж каналу зв'язку. При одночасній системі кольору передаються по каналу зв'язку одночасно.

  1. Характеристика „ефірного телебачення.”

Наземное (или эфирное) телевидение основано на передаче телевизионного сигнала к потребителю по радиоканалу при помощи телевизионных вышек и радиорелейной инфраструктуры, работающих в диапазоне 47—862 МГц. Для приёма сигнала используется внутрикомнатная или наружная антенна. В многоквартирных домах часто устанавливается коллективная антенна с предусилителем и разводкой коаксиального кабеля по отдельным квартирам.