Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

економіка / Лекція 1_ВБА

.pdf
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.02.2024
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Основні джерела

Андрейчиков А.В., Андрейчикова О.А. Анализ, синтез, планирование решений в экономике. Учеб. пособие – М.: Финансы и статистика, 2000. – 368 с.

Бізнес-стратегії: зб. кейсів. Практикум / [О.Ф. Михайленко, М.І. Дяченко, Н.М. Євдокимова, Т.М. Кібук та ін.]; за заг. ред. О.Ф. Михайленко. – К.: КНЕУ, 2016. – 274 с.

Євдокимова Н.М., КірієнкоА.В. Економічна діагностика: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. – К.: КНЕУ, 2003. – 110 с.

Основы бизнес-анализа: учебное пособие / В.И. Бариленко, В.В. Бердников, Р.П. Булыга [и др.]; под ред. В. И. Бариленко. — М.: КНОРУС, 2016. — 272 с. — (Магистратура).

Паклин, Николай Борисович. Бизнес-аналитика: от данных к знаниям [Текст] : учеб. пособие / Н. Б. Паклин, В. И. Орешков, 2010. – 701 с.

Бізнес-аналіз

Бізнес-аналіз - це діяльність, яка дозволяє впроваджувати зміни в компанії шляхом визначення потреб і рекомендації рішень, які забезпечують цінність для зацікавлених осіб.

Бізнес-аналіз дозволяє компанії визначити потреби і обгрунтувати зміни, а також розробити і описати рішення, які можуть принести користь.

Бізнес-аналіз проводиться в різних ініціативах в рамках компанії. Це можуть бути стратегічні, тактичні, або оперативні ініціативи.

Бізнес-аналіз може здійснюється в межах проекту або в ході еволюції компанії і її безперервного розвитку. Його застосовують, щоб зрозуміти поточний стан, визначити майбутній стан, а також визначити дії, які необхідні для переходу від поточного стану до майбутнього.

Бізнес-аналітик

Бізнес-аналітик - це будь-яка особа, яка виконує завдання бізнес-аналізу, незалежно від своєї посади або організаційної ролі. Бізнес-аналітик відповідає за виявлення, узагальнення та аналіз інформації з різних джерел в рамках компанії, в тому числі: інструментів, процесів, документації, а також зацікавлених осіб.

Бізнес-аналітик відповідає за виявлення реальних потреб зацікавлених осіб (що часто включає в себе аналіз і прояснення які висловлюються побажань) для того, щоб визначити основні завдання та виявити мотиви.

А які риси в аналітика?

В міні-групах по 4 людини, намалюйте портрет аналітика

 

 

Ролі в командах (М.Белбін)

Роль

 

Характеристика

 

Виконавець

 

Дисциплінований, надійний, консервативний і

 

 

ефективний.

Координатор

 

Зрілий, упевнений, хороший голова.

Організатор

 

Динамічний, кидає виклик, тисне.

Генератор

 

Винахідливий, людина з ідеями/

Шукач

 

Екстраверт, ентузіаст, товариський.

Математик

 

Розважливий, проникливий, володіє стратегічним

 

 

мисленням.

Командний

 

М'який, сприйнятливий, дипломатичний. Вміє

ігрок

 

слухати,

Фінішер

 

Шукає помилки та упущення.

Спеціаліст

 

Собі на умі, одинак. Професіонал у вузькій області

 

 

 

Формування команд за Белбіном

Соседние файлы в папке економіка