Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
760
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

3.:Гіпертонічна хвороба

4.:Діабетичний гломерулосклероз

5.:Феохромоцитома

№126

У хворої 58 років з ІХС діагностовано синдром слабкості синусового вузла (СССВ). Пульс 38/хв, АТ 160/90 мм рт. ст. З анамнезу відомо, що іноді виникають напади серцебиття. Яким буде основний метод лікування в даному випадку в умовах спеціалізованого стаціонару?

1.:Електрокардіостимуляція

2.:Ізадрин

3.:Ніфедипін

4.:Електроімпульсна терапія

5.:Атропін

№127

Чоловік 52 років, інженер за професією, скаржиться на періодичну появу нападів серцебиття, які тривають 3-8 хвилин, а потім самостійно проходять. Повторні огляди та ЕКГ дослідження не зафіксували порушення ритму. Який із спеціальних методів діагностики порушень ритму слід провести хворому в першу чергу?

1.:Холтерівське моніторування ЕКГ

2.:Пробу з дозованим фізичним навантаженням на тредмілі

3.:Внутрішньосерцеве електрофізіологічне дослідження

4.:Черезстравохідну електростимуляцію серця

5.:Велоергометричне дослідження

№128

Жінка 42 років викликала лікаря швидкої допомоги у зв’язку з раптовим нападом серцебиття, яке супроводжується загальною слабкістю, запамороченням. Пульс 200/хв, ритмічний, АТ 140/90 мм рт. ст. Лікар запідозрив надшлуночкову тахікардію, що і підтвердилось на ЕКГ. Який з наведених медикаментів буде найбільш ефективним в даній ситуації ?

1.:Ритмілен

2.:Обзидан

3.:Кордарон

4.:Верапаміл

5.:Новокаїнамід

№129

Чоловік 74 років звернувся до терапевта зі скаргами на повільне виділення сечі слабким струменем. З боку серця скарг не мав. При обстеженні виявлено миготливу аритмію з ЧСС 72/хв, без дефіциту пульсу. Ознаки серцевої недостатності відсутні. ЕКГ підтверджує наявність миготливої аритмії. З анамнезу відомо, що аритмію знаходили три роки тому. Якою повинна бути тактика терапевта відносно лікування миготливої аритмії?

1.:Лікування не потребує

2.:Аймалін

3.:Верапаміл

4.:Дігоксин

5.:Обзидан

№130

Чоловік 50 років госпіталізований в палату інтенсивної терапії з гострим трансмуральним інфарктом міокарда задньодіафрагмального відділу лівого шлуночка. Призначення якого препарату є найменш показаним?

1.:Нітрогліцерин

2.:Морфін

3.:Пропранолол

4.:Фентаніл

5.:Ніфедипін

№131

У чоловіка 53 років, який знаходиться в палаті інтенсивної терапії кардіологічного відділення з гострим трансмуральним інфарктом міокарда передньоперетинкової ділянки лівого шлуночка, виник напад шлуночкової тахікардії. Який з наведених нижче препаратів не слід застосовувати в даному випадку?

1.:Лідокаїн

2.:Ритмілен

3.:Кордарон

4.:Новокаїнамід

5.:Етмозин

№132

Жінку 62 років госпіталізовано в палату інтенсивної терапії з гострим трансмуральним інфарктом міокарда передньої, перетинкової та верхівкової ділянок лівого шлуночка. В комплекс обстеження було включено дослідження активності ферментів сироватки крові. Максимальне підвищення якого ферменту слід очікувати на 5 добу від початку інфаркту міокарда ?

1.:КФК

2.:АСТ

3.:ЛФ

4.:ЛДГ

5.:АЛТ

№133

Чоловік 40 років госпіталізований до кардіологічного відділення лікарні зі скаргами на напади сильних болів за грудиною, які іррадіюють в ліву лопатку і ліву руку. Ці болі виникають в стані спокою, завжди в один і той же час, вночі. Болі знімаються прийомом 1 таблетки нітрогліцерину. Який з наведених методів обстеження буде найбільш інформативним для уточнення причин стенокардії ?

1.:Добове моніторування ЕКГ

2.:УЗД серця

3.:Проба з дозованим фізичним навантаженням

4.:Коронарографія

5.:Вентрикулографія

№134

У хворого 45 років протягом останнього року періодично в нічний час спостерігаються напади стискаючого болю за грудниною, які іррадіюють в ліву руку, тривають до 15 хв. Вдень хворий почуває себе здоровим, добре переносить фізичне навантаження. На ЕКГ під час нападу спостерігали екстрасистолічну аритмію, підйом сегмента ST над ізолінією в І, V2-V6 відведеннях. Яка з наведених проб буде найбільш інформативною для діагностики форми стенокардії ?

1.:Проба з ергометрином

2.:Проба з ізопротеренолом

3.:Проба з бета-блокаторами

4.:Черезстравохідна електрокардіостимуляція

5.:Проба з дозованим фізичним навантаженням

№135

Жінка 43 років хворіє протягом 2 років на дилатаційну кардіоміопатію, пароксизмальну миготливу аритмію. Який з наведених препаратів буде найдоцільнішим для лікування пароксизмів в даному випадку?

1.:Аміодарон

2.:Етмозин

3.:Дігоксин

4.:Ацебуталол

5.:Новокаїнамід

№136

У жінки 30 років, хворої на грип, виникла задишка при помірному фізичному навантаженні, серцебиття, ниючий біль в ділянці серця. Пульс 96/хв, АТ 100/60 мм рт. ст. Над верхівкою І тон ослаблений, м'який систолічний шум. Про появу якого ускладнення свідчить дана клінічна картина?

1.:Нейроциркуляторної дистонії

2.:Гострого вірусного міокардиту

3.:Міокардіодистрофії

4.:Гострого інфекційно-алергічного міокардиту

5.:Ідіопатичного міокардиту

№137

У жінки 43 років через 8 днів після вакцинації проти дифтерії з'явився озноб, лихоманка, інтенсивний стискаючий біль в ділянці серця, серцебиття, задишка. Пульс 110/хв, аритмічний, АТ 100/70 мм рт. ст. Тони серця ослаблені, над верхівкою вислуховується систолічний шум, ритм галопу, визначається екстрасистолія. Інші органи та системи - без патологічних змін. Який найбільш імовірний діагноз?

1.:Гострий інфекційно-алергічний міокардит

2.:Ішемічна хвороба серця

3.:Гострий сироватковий міокардит

4.:Гострий дифтерійний міокардит

5.:Міокардіодистрофія

№138

При розтині тіла 28-рiчноi жінки, яка протягом 2 років страждала на ваду серця, знайдено аортальний клапан з масивними тромботичними утвореннями, частково звапненими. Стулки вкриті виразками, одна стулка перфорована. Селезінка ущільнена зі свіжими та давніми інфарктами. Нирки склеротично змiненi. На яку хворобу найімовірніше страждала жінка?

1.:Ендокардит Лiбмана-Сакса

2.:Септикопiємiю

3.:Сифіліс

4.:Ревматизм

5.:Інфекційний ендокардит

№139

У жінки 68 років 7 днів тому раптово з’явився біль у лівій половині грудної клітки, задишка. Об’єктивно: ціаноз, набряк шийних вен, пульс 100/хв, АТ 110/70 мм рт. ст., частота дихання 24/хв. Над легенями зліва нижче лопатки притуплення перкуторного тону, гучні вологі дрібнопухирчасті хрипи, межі серця розширені вправо, акцент ІІ тону над легеневою артерією. Печінка +4 см, ліва гомілка набрякла, різко болюча під час пальпації. На ЕКГ: глибокі зубці S y I і аVL, Q y III і aVF відведеннях, негативний T y III, aVF відведеннях. Описаний вище симптомокомплекс найбільш характерний для

1.:Ексудативного плевриту

2.:Крупозної пневмонії

3.:Інфаркту міокарда

4.:Сухого перикардиту

5.:Легеневого серця

№140

У жінки 52 років на 3-й день після екстирпації матки з приводу фіброміоми раптово з’явилась задишка, біль у грудній клітці. Об’єктивно: хвора збуджена, ціаноз, шийні вени набряклі. Пульс 112/хв, слабкого наповнення. АТ 100/60 мм рт. ст. Над легенями везикулярне дихання, послаблене в нижніх відділах. Пульсація в ІІ-ІІІ міжребер’ї зліва, під час аускультації серця акцент ІІ тону над легеневою артерією. Печінка +3 см, болюча при пальпації. На ЕКГ: глибокий зубець S в I, аVL і Q в ІІІ відведеннях, підйом сегмента ST в III та aVF відведеннях. Яка патологія найімовірніше відповідає описаному симптомокомплексу?

1.:Серцева астма