Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ УКРАЇНИ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
34.29 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ІВАНА ПУЛЮЯ

Кафедра комп’ютерних систем та мереж

ЗВІТ

Про проходження навчальної практики

Виконав:

студент групи СІ-11

Кирич Богдан Михайлович

«___» _______________ 2012 р.

Керівник практики:

від підприємства ________ Гевко В. Л.

(підпис)

«___»_______________2012 р.

від вузу ________ Шингера Н. Я.

(підпис)

Тернопіль, 2012

ЗМІСТ

Вступ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3

  1. Опис структури бази практики . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

  2. Спеціалізовані проблеми що вирішуються на підприємстві . . . . . . 8

  3. Опис функціонального призначення і сфери використання комп’ютерного обладнання, що є на даному підприємстві . . . . . . . 9

  4. Опис виконання індивідуального завдання . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Висновки . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Список використаних джерел . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

ВСТУП

У кожному вузі України передбачено проходження студентами навчальної практики, яка є обов'язковим складовим елементом підготовки будь-якого спеціаліста. Під час проходження практики студент закріплює здобуті знання і навички, отримуючи практичний досвід роботи в реальних умовах.

Студент може мати досконалі теоретичні знання, але може розгубитися в ситуації, коли виникне необхідність прийняти рішення в реальних умовах. Тому необхідно забезпечувати студентам змогу пройти навчальну практику ще під час навчання у вузі, для того, щоб спробувати себе не тільки в ролі теоретика, але й практика.

Навчальна практика для студентів спеціальності "Комп'ютерна інженерія" є невід'ємною складовою частиною процесу їх професійної підготовки і проводиться на сучасних підприємствах та організаціях, оснащених відповідним апаратним та програмним забезпеченням комп'ютерних систем та мереж.

Навчальна практика передбачає отримання необхідного обсягу практичних знань та умінь відповідно до кваліфікаційного рівня комп`ютерщика. Метою навчальної практики для студентів спеціальності «Комп`ютерна інженерія» є ознайомлення з різними можливостями експлуатації комп’ютерних систем та мереж що використовуються на базі проходження практики. Студент повинен ознайомитись із структурою закладу, його проблемами і потребами в нових комп’ютерних технологіях.

На сьогоднішній день знаннями комп’ютерів повинний володіти кожен, тому що це набагато полегшує їх роботу і кожен працівник повинен досконало володіти комп’ютером. Адже стрімкий розвиток комп’ютерної техніки різноманітного програмного забезпечення і це одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства, і вона невпинно розвивається. Технології, основним компонентом яких є комп’ютер, проникають практично в усі сфери людської діяльності. Те, що ще недавно вважалось фантастикою, тепер, завдяки науково-технічному прогресу комп’ютерних технологій, стало реальністю.

В даний час комп’ютерні технології мають велике значення для розвитку економіки, тому що їх використання полегшує роботу багатьох підприємств, фірм та інших прибуткових організацій, а як в майбутньому це буде наша професія, то ми не повинні відставати від науково-технічного прогресу. Саме за допомогою комп’ютерів різні підприємства виконують свої економічні операції набагато швидше та ефективніше. Завдяки комп’ютерним мережам різні прибуткові організації мають можливість представляти свою продукцію, як на ринку України, так і на міжнародному ринку.

1 Опис структури бази практики

Повне найменування підприємства: «СПД ФО Гевко Л. В.» засновано у грудні 2000 року.

Місце знаходження підприємства (юридична адреса): Україна, м. Тернопіль, вул. О.Кульчицької 3-5, 33.

Для працівників підприємства встановлено 40-годинний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота та неділя).

Робочий день працівника починається о 9:00 і триває до 18:00, перерва починається о 12:00 і закінчується о 13:00. Кожної середи відбуваються планові зібрання, де обговорюються питання з проблем виробництва. Керівництво підприємства може змінювати режим роботи, встановлювати або скасовувати неповний робочий час, попередивши про це працівників. Виходячи з виробничих потреб, встановлений режим роботи може бути змінено на підставі наказу із обов’язковим попередженням.

Робота у вихідні дні забороняється, за винятком випадків, передбачених законодавством України. Така робота може компенсуватися, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.

Заборонено в робочий час відволікати працівників від роботи для виконання громадських доручень, не пов’язаних з діяльністю підприємства, скликати збори, засідання, наради з громадських питань.

Працівникам підприємства надаються щорічні основна та додаткові відпустки відповідно до чинного законодавства України.

Черговість надання щорічних відпусток визначається графіком, який затверджується за погодженням з профспілковим комітетом і під розписку працівників. Перенесення відпусток на інший час можливе лише у випадках, передбачених законодавством, і за згодою сторін.

Чисельність співробітників фірми складає 4 чоловіка:

Генеральний директор — підписує накази про призначення на ту чи іншу посаду або звільнення від неї. Здійснює керівництво всім підприємством.

Бухгалтер — призначається на посаду і звільняється з неї наказом генерального директора, які підпорядковується генеральному директору. Виконує безпосередньо обов’язки бухгалтера та веде банківську політику підприємства.

Менеджер — особа відповідальна за планування у розрізі продажів, , включаючи збір та пріоритезацію вимог до техніки та споживачів, визначення концепції продукту та тісну співпрацю з інженерами, продажем, маркетингом та підтримкою з метою досягнення цілей щодо задоволення потреб споживачів та отримання доходу. Робота менеджера також включає забезпечення відповідності продукту загальній стратегії та цілям компанії.

Системний адміністратор — призначається і звільняється з посади відповідно до чинного законодавства наказом директора технікуму. У своїй роботі він керується і повинен знати основи вищої математики, інформатики, синтаксис і формальну сематику опису мов програмування, принцип організації та роботи ОС та інше.

До посадових обов’язків відноситься:

  • консультування адміністрації про використання комп’ютерної техніки;

  • здійснення інсталяції та налаштування прикладного програмного забезпечення і освоєння програмних засобів;

  • розроблення та впровадження нових програмних продуктів;

  • здійснення підключення та зміна зовнішніх пристроїв, проведення тестування засобів обчислювальної техніки;

  • адміністрування локальної обчислювальної мережі;

  • забезпечення обміну інформації локальної мережі із зовнішніми організаціями по зовнішніх телекомунікаційних каналах;

  • проведення тестування окремих пристроїв, засобів обчислювальної техніки, кабельних ліній локальної мережі;

  • усування аварійних ситуацій пов’язаних з пошкодженням програмного забезпечення та баз даних.

  • виконання трудових дорученнь безпосереднього керівництва;

  • готування пропозицій, про придбання або розробку програмного забезпечення;

  • складання звітів про виконану роботу.