Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика отчет менеджмент.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
410.23 Кб
Скачать

7.Зміст і реквізит подорожньої і товарно-транспортної документації .

Основним перевізним документом при перевезенні є транспортна накладна, яка супроводжує вантаж до місця призначення і передається вантажоодержувачеві разом з вантажем. У накладній вказуються відомості про відправника і одержувача, швидкість перевезення, найменування вантажу, кількість місць і масу вантажу, оголошену цінність вантажу, час приймання його до перевезення та ін. Крім накладної заповнюються інші передбачені документи (дорожня відомість на перевезення вантажу, корінець дорожньої відомості на перевезення, квитанція про прийняття вантажу до перевезення; при перевезеннях вантажів з обмеженими термінами зберігання додатково повинні бути виписані сертифікати, посвідчення якості товарів, ветеринарні посвідчення).

Товарно-транспортна накладна — складний документ, що містить:

  • — адресну частину;

  • — розділ "Відомості про вантаж";

  • — розділ "Вантажно-розвантажувальні операції";

  • — розділ "Інші відомості".

Реквізити товарно-транспортної накладної (дати, рядки, графи, підписи) заповнюються відповідно відправником вантажу, перевізником і вантажоодержувачем.

Товарно-транспортна накладна оформляється на кожну поїздку автомобіля і для кожного вантажоодержувача окремо. Виписується відправником вантажу в чотирьох екземплярах під копіювальний папір із зазначенням дати виписки.

.

8.Номенклатура вантажу , що перевозиться ,і відповідність рухомого складу плану перевезень.

ТОВ «Терен» перевозить та доставляє такі автозапчастини :

  1. Диски легкосплавні

  2. Підвіска, розпірки, захист

  3. Салон (килимки, дзеркала)

  4. Електрообладнання

  5. Елементи кузова

  6. Задня підвіска

  7. Передня підвіска

  8. інжектор

  9. карбюратор

  10. Коробка передач

  11. кулиса

  12. напівосі

  13. Зчеплення і його привід

  14. акумулятор

  15. Генератор

  16. Датчики, концевики, клапана

  17. Перемикачі, кнопки, замки

  18. запобіжники

  19. Проводка, колодки, контакти

  20. інше

  21. реле

  22. Свічки запалювання

  23. Система запалювання і блоки управління

  24. стартер

  25. Фари, оптика, лампочки

  26. Щиток приладів

  27. Ел. двигуни і насоси

  28. кузовні деталі

  29. Замки і комплектуючі дверей

  30. Дзеркала

  31. Салон (без дверей)

  32. сидіння

  33. Скло і склопідйомники

  34. Торпеда і кермо

  35. ущільнювачі

  36. гальма

  37. рульове управління

  38. охолодження та пічка

У ТОВ «Терен» наявний такий транспорт ,який відповідає плану перевезень :

  • мікроавтобус Volkswagen Crafter

  • мікроавтобус Fiat Scudo

  • мікроавтобус Ford Transit

  • легковий автомобіль Fiat Doblo

9. План перевезень та розподіл рухомого складу за об’єктами перевезень.

Управління роботою рухомого складу на лінії передбачає: - Складання добового (змінного) плану перевезень; - Розподіл рухомого складу по обслуговуваних об'єктах, виходячи з кількості справних автомобілів і причепів, що випускаються автотранспортним підприємством на лінію; - Складання графіків роботи автомобілів на об'єктах; - Контроль за своєчасним виїздом автомобілів з парку; - Спостереження за роботою рухомого складу на лінії, виявлення та усунення причин порушення графіків руху; - Прийом подорожніх листів і товарно-транспортних документів після кожної зміни. Змінні завдання водієві. Відповідно до договорів і заявками службою експлуатації автотранспортного підприємства складається змінно-добовий план, в якому вказується тип і кількість рухомого складу, що виділяється для перевезення вантажів, і обсяг перевезень по кожному об'єкту. На підставі цього плану диспетчерська група записує водієві в дорожній лист змінне завдання із зазначенням адрес відправників і одержувачів, найменування та кількості вантажу і середніх відстаней перевезення. Якщо пунктів навантаження і розвантаження багато, то до подорожнього листа додається спеціальна карта з маршрутами. Подорожній лист видається водію під розписку в журналі обліку і видачі шляхових листів тільки після здачі подорожнього листа за минулий зміну. Перед виїздом на лінію водій зобов'язаний перевірити: заправку автомобіля паливом, мастилом, водою, справність приладів освітлення і сигналізації, дія склоочисника, люфт рульового колеса, дія зчеплення, коробки передач і гальм на ходу автомобіля. Кількість палива в баку автомобіля при виїзді на лінію і та отримане в колонках записується в шляховий лист, розділ «Видача палива». В розділ подорожнього листа «Виконання завдання» водій записує кожну поїздку, що підтверджується видається водієві товарно-транспортної накладної, вказуючи кількість перевезеного вантажу і час на завантаження і розвантаження.