Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
гигиена1.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
324.61 Кб
Скачать

4.2. Форми контролю і рейтингова система оцінювання успішності студентів (поточний та підсумковий контроль)

Поточний контрольздійснюється на кожному практичному занятті відповідно до конкретних цілей теми. Рекомендується застосувати на всіх практичних заняттях види об’єктивного контролю теоретичної підготовки та контроль засвоєння практичних навичок у вигляді письмового та (або) усного опитування. При засвоєнні кожної теми модуля за поточну навчальну діяльність студенту виставляються оцінка за 4-ри бальною шкалою та багатобальною шкалою згідно вимог Болонської системи.

Підсумковий модульний контроль засвоєння модулю відбувається по вивчення всіх тем модуля на останньому контрольному занятті шляхом усного чи письмового опитування, вирішення ситуаційних задач, бланкового чи комп’ютерного тестового контролю, шляхом оцінювання розрахункових робіт студентів та можливість застосувати на практиці набуті уміння.

До підсумкового контролю допускаються студенти, які виконали всі види робіт, передбачені навчальною програмою, та при вивчені модуля набрали кількість балів, не меншу за мінімальну (57 балів).

Максимальна кількість балів, що присвоюється студентами при засвоєнні модуля (залікового кредиту ECTS) – 200; у тому числі за поточну навчальну діяльність – 120 балів, за результатами підсумкового модульного контролю – 80 балів.

Оцінювання самостійної роботи. Оцінювання самостійної роботи студентів, яка передбачена в темі поряд з аудиторною роботою, здійснюється під час поточного контролю теми на відповідному аудиторному занятті відповідно конкретним цілям з кожної теми.

Оцінка з дисципліни А, В, С, D або Е виставляється лише студентам, яким зараховано модуль.

Кількість балів з дисципліни визначається за сумою результатів контролю поточної навчальної діяльності та модульного підсумкового контролю.

Конвертація кількості балів з дисципліни у шкалу ECTS відбувається таким чином:

Статистичний показник

Оцінка ECTS

найкращі 10% студентів

А

наступні 25% студентів

В

наступні 30% студентів

С

наступні 25% студентів

D

останні 10% студентів

Е

Оцінка з дисципліни FX, F (“2”) виставляється студентам, яким не зараховано модуль з дисципліни після завершення її вивчення.

Оцінка FX виставляється студентам, які набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність, але яким не зарахований підсумковий модульний контроль.

Оцінка F виставляється студентам, які не набрали мінімальної кількості балів за поточну навчальну діяльність і не допущені до модульного підсумкового контролю. Вони мають право на повторне вивчення модулю відповідно до нормативних документів.

Оцінка за шкалою ECTS конвертується у 4-ри бальну шкалу таким чином:

Оцінка ECTS

Оцінка за 4-ри бальною шкалою

А

«5»

В, С

«4»

D, Е

«3»

FX, F

«2»