Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести студен. всі.doc
Скачиваний:
131
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
629.25 Кб
Скачать

Мононуклеоз

  1. Хворий 18 років поступив в стаціонар на 7 день хвороби зі скаргами на головний біль,

загальну слабкість, підвищення температури, біль у горлі. Об'єктивно: збільшення всіх

груп лімфовузлів, 1-3 см в діаметрі, щільнуваті, еластичні, малоболючі, не спаяні між

собою. На збільшених мигдаликах – гнійний наліт. Печінка збільшена на 3 см. У крові:

лейкоцитоз, відносний лімфомоноцитоз, віроцити-15%. Який найбільш ймовірний

діагноз?

A Інфекційний мононуклеоз

B Аденовірусна інфекція

C Ангіна

D Дифтерія

E Гострий лімфолейкоз

У хворого 24 років на 4-й день хвороби гостра біль в горлі при ковтанні, підвищення температури тіла до 38С. При огляді мигдалики гіпертрофовані, соковиті. Збільшені підщелепні, шійні пахвинні лімфовузли. Печінка +2 см, селезінка +3 см. В загальному анамнезі крові: лейкоц. - 14,0*10^9, лімфомоноцитоз, мононуклеарів 24%. Вірогідний діагноз.

A. Інфекційний мононуклеоз

B. Лакунарна ангіна

C. Гострий лейкоз

D. Хронічний тонзиліт

E. Дифтерія

Хвора 6 років, звернулася до лікаря зі скаргами на загальну слабкість, підвищення температури, біль у горлі. Об'єктивно: слизова оболонка ротогорла яскраво червона, на мигдаликах – білі нальоти, знімаються легко, виявлені збільшені всі групи лімфовузлів, 1-3 см у діаметрі, щільні, еластичні, малоболісні, не спаяні між собою. Печінка збільшена на 3 см, селезінка - на 1 см. В крові - лейкоцитоз, широкоплазмові лімфоцити - 20%. Ймовірний діагноз?

A. Інфекційний мононуклеоз

B. Гострий лімфолейкоз

C. Гострий стрептококовий танзиліт

D. Дифтерія

E. Аденовірусна інфекція

Хворий 18 років, поступив в стаціонар зі скаргами на головний біль, загальну слабкість, підвищення температури до 37,5-38(С протягом 6 днів, біль у горлі. об’єктивно: збільшені всі групи лімфовузлів, 1-3 см в діаметрі, еластичні, мало болючі, не спаяні між собою. Печінка збільшена на 3 см, селезінка – на 1 см. в крові – лейкоцитоз, віроцити – 15\%. Вірогідний діагноз?

A. Інфекційний мононуклеоз

B. Аденовірусна інфекція

C. Ангіна

D. Дифтерія

E. Гострий лімфолейкоз

Хворий Н., 17 років, звернувся до лікаря на 4 день хвороби зі скаргами на головний біль, утруднення носового дихання, біль у горлі. При огляді: Т-39,4?С, Рs-92/хв.Пальпуються збільшені лимфатичні вузли. Мигдалики збільшені, покриті білим нальотом, який легко знімається шпателем. Збільшені печінка та селезінка. Які зміни в аналізі крові підтвержують попередній діагноз?

A. Лімфоцитоз, мононцитоз, наявність віроцитів

B. Ретикулоцитоз

C. Еозинофілія

D. Наявність бластних клітин

E. Нейтрофільний лейкоцитоз

Бруцельоз

Хворий 46 років, зоотехнік, гарячка протягом 2 тижнів до 39С, озноб, значна пітливість, біль у м’язах і суглобах. Гепатоспленомегалія, збільшення лімфовузлів, проба Бюрне – 6,5 см. Вірогідний діагноз.

A. Бруцельоз

B. Псевдотуберкульоз

C. Інфекційний мононуклеоз

D. Ревматоідний поліартрит

E. Лімфогранулематоз

Больной 27 лет, болеет в течение четырех недель. Беспокоит повышение температуры тела с колебаниями 37,8С – 39,0С, сопровождающееся познабливанием, выраженной потливостью. Общее состояние мало нарушено. Последующие две недели беспокоят боли в крупных суставах. Гиперемия лица, увеличение периферических лимфоузлов, гепатолиенальный синдром. Постоянно употребляет козье молоко, которое покупает на рынке. Наиболее вероятный диагноз.

A. Бруцеллез

B. Сепсис

C. Псевдотуберкулез

D. Ревматизм

E. Туберкулез

У больной 23 лет, приемщицы молока, после выкидыша повысилась температура до 38,6 С, отмечались повторные ознобы, выраженная потливость. Объективно: полиаденит, болезненность в пояснично-крестцовом отделе позвоночника, припухлость левого коленного сустава, увеличенная печень и селезенка. Каков наиболее вероятный диагноз?

A. Бруцеллез

B. Сепсис

C. Токсоплазмоз

D. Ревматоидный полиартрит

E. Иерсиниоз

ПОЛІОМІЄЛІТ

Дівчина 18 років захворіла гостро: нежить, кашель, болі в животі, температура 38,5С. До третього дня катаральні явища зменшились, температура 36,6С. На четвертий день хвороби слабість в правій нозі. Об`єктивно: активні рухи в нозі відсутні, пасивні – болючі. М’язи стегна мляві, болючість по ходу нервових стовбурів. Колінний і ахіловий рефлекс на правій нозі не викликаються, симптом “триніжника” позитивний. В крові лейк. – 4,2*109/л., ШЗЕ – 6 мм/год. Попередній діагноз?

A. Поліомієліт, спінальна форма

B. Поліомієліт, понтинна форма

C. Ботулізм

D. Енцефаломієліт

E. Кліщовий енцефаліт