Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_SAMOST_ROBOTI_NDODV.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Тема 8. Нормотворчість Міністерства освіти і науки України. Повноваження ректорів вищих навчальних закладів у сфері нормотворчої діяльності. План

  1. Державна служба інтелектуальної власності України як особливий суб’єкт нормотворчої діяльності органів державної влади в контексті нормотворчості Міністерства освіти і науки України.

  2. Ректор вищого навчального закладу як суб’єкт нормотворчої діяльності. Повноваження ректорів вищих навчальних закладів у сфері нормотворчої діяльності.

Методичні рекомендації до вивчення теми

Висвітлюючи перше питання, слід відзначити, що нормотворчу діяльність у сфері інтелектуальної власності здійснює Міністерство освіти і науки України, тому з метою ознайомлення із результатами нормотворчості та проектами нормативно-правових актів необхідно завітати на офіційну сторінку Міністерства освіти і науки України та на офіційний сайт Державної служби інтелектуальної власності – http://sips.gov.ua/. Особливу увагу звернути на розділи сайту – «Нормативні і правові акти» і «Плани та звіти».

Друге питання передбачає ознайомлення із Положенням про державний вищий навчальний заклад, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 року № 1074. Зверніть увагу на те, що згідно із вказаним Положенням управління вищим навчальним закладом здійснюється на основі суміщення прав центральних органів виконавчої влади та керівництва вищого навчального закладу, розмежування повноважень, поєднання єдиноначальності та самоврядування, реалізації прав власника на використання свого майна. Управління діяльністю вищого навчального закладу здійснює уповноважений засновником керівник (президент, ректор, директор), який діє на засадах єдиноначальності. Наймання на роботу керівника (президента, ректора, директора) вищого навчального закладу здійснюється у порядку, встановленому Законом України «Про освіту». Керівник вищого навчального закладу: 1) самостійно в межах чинного законодавства вирішує питання діяльності закладу; 2) у межах своїх повноважень видає накази і розпорядження, обов’язкові для виконання всіма підрозділами закладу; 3) представляє вищий навчальний заклад в державних та інших органах, відповідає за результати діяльності закладу перед органом управління, у підпорядкуванні якого він перебуває. Крім того, в рамках даного питання доцільно проаналізувати чинний Закон України «Про вищу освіту» та проекти даного закону в частині повноважень керівництва вищих навчальних закладів та напрямків нормотворчої діяльності.

Змістовий модуль іі. Нормотворча діяльність окремих органів державної влади україни

Тема 9. Нормотворчість в органах внутрішніх справ. Нормотворча діяльність Міністерства внутрішніх справ України. План

  1. Спільні НПА МВС з іншими органами державної влади.

  2. Вдосконалення нормотворчої діяльності органів внутрішніх справ України. Систематизація нормативно-правових актів ОВС.

Методичні рекомендації до вивчення теми

В рамках першого питання, треба зазначити, що МВС України достатньо часто приймає спільні накази з іншими органами державної влади, зокрема – Міністерством охорони здоров’я України, Службою Безпеки України, Державною пенітенціарною службою України тощо, що обумовлено специфікою діяльності органів внутрішніх справ та необхідністю взаємодії з іншими міністерствами та відомствами. Слід пам’ятати, що спільні накази підлягають обов’язковій державній реєстрації Міністерством юстиції України.

Готуючись до другого питання, визначте основні напрямки вдосконалення нормотворчої діяльності органів державної влади взагалі. Проаналізуйте такий напрям вдосконалення нормотворчої діяльності органів внутрішніх справ України як систематизація нормативно-правових актів. Охарактеризуйте види систематизації нормативно-правових актів ОВС: консолідацію, інкорпорацію, кодифікацію. Окрему увагу слід приділити вивченню питання про адаптацію результатів нормотворчої діяльності МВС України до законодавства Європейського Союзу; проаналізувати перспективні напрямки гармонізації національного законодавства із правом ЄС у сфері правоохоронної діяльності, та визначити потребу в імплементації міжнародно-правових актів, які пов’язані із діяльністю правоохоронних органів та правами людини, в національну правову систему. Підсумовуючи розгляд даного питання, слід ознайомитися із проектами реформи системи ОВС України, проектом Закону України «Про поліцію» та проаналізувати його основні положення.

Тема 10. Нормотворча діяльність Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Роль нормотворчості Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у правовому регулюванні української економіки.

План

  1. Взаємодія Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з іншими міністерствами та відомствами у сфері нормотворчої діяльності.

  2. Євроінтеграційний курс України та підтримання дружніх економічних зв’язків з Росією як пріоритети правової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]