Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom (1).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.01 Mб
Скачать

2.1 Переваги html5

1. Підвищена безпека

В даний час , використовуваний безліччю веб- сайтами тег iframe містить в собі явну загрозу безпеці для користувача системи . Справа в тому , що функцією цього тега є відображення контенту з іншого сайту , наприклад в плані реклами або відомостей про стан будь-яких даних . Але якщо сайт , що передає таку інформацію піддасться злому , з'являється велика ймовірність того , що зловмисники через нього направлять шкідливий код на сайт -приймач , який і піддасть його користувачів небезпеки зараження вірусом.

У HTML5 , щоб уникнути подібної ситуації для тегів iframe була спроектована технологія Sandbox . Завдяки їй , всі скрипти , що запускаються через iframe працюватимуть в спеціально обмеженою віртуальному середовищі , яка не випустить результати їх роботи за межі браузера , а значить і не зможе вразити призначену для користувача операційну систему. Навіть якщо припустити , що запуск вірусу допомогою цього тега все ж відбудеться , будь-які серйозні наслідки він понести вже не зможе.

2. Введення даних

У HTML5 стає простіше і безпечніше. Правильність введення даних контролюється в режимі реального часу безпосередньо під час введення . У HTML4.0 перевірка помилок і повідомлення про них відбувається вже після відправки документа , що може створювати проблеми користувачам .

Підтримка повноцінної графіки

До недавнього часу безперечним лідером анімованої графіки для браузерів була технологія Flash. З появою в новому HTML5 стандарті такого інструменту як canvas позиції Flash -графіки будуть , ймовірно , сильно потіснені .

Суть такого потужного нововведення як canvas полягає в тому , що для браузерів на екрані виділяється спеціальний простір , положення якого на веб- сторінці визначається розробником сайту. У цій області за допомогою цілого набору спеціальних графічних HTML5 команд можна складати графічні зображення , в тому числі і анімовані , практично будь-якої складності . Більше того , для 3 -D графіки розробляється спеціальний набір команд аналогічних всесвітньо відомого стандарту тривимірної графіки OpenGL . Тепер браузер буде здатний відтворювати не тільки красиві двомірні інтерактивні додатки , а й повноцінні тривимірні ігри .

Якщо для HTML5 і далі продовжать розвивати напрямок тривимірних ігор , в недалекому майбутньому ми маємо всі шанси отримати ігрові проекти з сучасною шейдерной графікою і відповідними спецефектами для неї. Як тільки графіку браузерів повністю переведуть на обчислювальну підтримку від відеокарт , в мережі будуть розміщені ресурси з он- лайн іграми практично нічим не відрізняються від сьогоднішніх графічно красивих , але окремо встановлюваних клієнтів ігрових додатків.

3. Відео та аудіо

Для того щоб відтворити відео або аудіо потік в браузері користувачеві доводиться вдаватися до допомоги все тієї ж Flash технології , необхідні в HTML4.0 .

Браузерам для цього доводитися постійно користуватися Flash програвачами , а також завантажувати постійні оновлення від Adobe для цієї технології , без яких користувачі сильно ризикують заразити свої комп'ютери вірусами через проломи в старих версіях Flash.прізван нарешті позбавити браузери від цих додаткових програм і дати їм можливість повноцінного відтворення аудіо та відео контенту своїми силами. Для цього в HTML5 коді передбачені спеціальні теги , такі як <video> і <audio> . Втім , у цього нововведення є і свої недоліки , наприклад відсутність єдиного стандарту для відеокодеків , що не сприяє поки широкому поширенню цієї зручною для користувача і веб- розробників технології .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]