Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЖУРНАЛ ЦІВІЛЬНА ОБОРОНА.docx
Скачиваний:
239
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
435.71 Кб
Скачать
  1. Евакуаційні органи, їх функції, завдання.

12. Для планування підготовки та проведення евакуації приймання і розміщення населення створюється евакуаційні комісії, збірні евакуаційні пункти, проміжні пункти евакуації та приймальні евакуаційні пункти (далі евакуаційні органи).

13. Персональний склад евакуаційних органів визначається рішенням керівників відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а на об'єктах – наказами керівників підприємств, установ організацій незалежно від форми власності і підпорядкування.

16. Час на розгортання і підготовку евакуаційних органів всіх рівнів до роботи не повинен перевищувати чотирьох годин з моментом отримання рішення про проведення евакуації.

34. Планування евакуації проводиться для населення, яке проживає у зонах можливого катастрофічного затоплення небезпечного радіоактивного забруднення, хімічного зараження, в районах виникнення стихійного лиха (масових лісових і торф’яних пожеж, землетрусів, зсувів, паводків, підтоплень та інших геофізичних і гідрометеорологічних явищ з тяжкими наслідками), великих аварій і катастроф (якщо виникає безпосередня загроза життю та заподіянні шкоди здоров'ю людей).

35. Евакуація населення із зон небезпечного радіоактивного забруднення навколо атомних електростанцій планується і проводиться:

- для АЕС потужністю до 4 ГВт – радіусі 30 км;

- для АЕС потужністю більше 4 ГВт – радіусі 50 км.

48. У разі оголошення евакуації, громадян самостійно на міських транспортних які у цей період працюють цілодобово, прибувають на збірні евакопункти, працівники цих пунктів розподіляють громадян, які підлягають евакуації за транспортними засобами, інструктують їх і забезпечують посадку.

49. У разі виникнення аварії на хімічно (радіаційно) – небезпечному об'єкті евакуація населення проводиться у два етапи:

  • перший – від місця знаходження людей до межі зони забруднення;

  • другий – від межі зони забруднення до пункту розміщення еваконаселення в безпечних районах.

52. Евакуйовані громадяни повинні мати при собі паспорт військовий квиток, документ про освіту, трудову книжку або пенсійне посвідчення , свідоцтво про народження, гроші і цінності, продукти харчування і воду на 3 доби, постільну білизну необхідний одяг, взуття загальною вагою не більше як 50 кг на кожного члена сім'ї. Дітям дошкільного віку вкладається у кишеню або пришивається до одягу записка, де зазначається прізвище, ім'я та по-батькові, домашня адреса, а також ім'я та по- батькові матері і батька.

53. Евакуйоване населення розміщається у придатних для проживання будівлях, які в зимовий період опалюються.

Іі. Перелік і зразки документів з цивільного захисту, які відпрацьовуються в загальноосвітніх і професійно-технічних закладах освіти.

Перелік документів з цивільної оборони

Загальноосвітніх шкіл (пту)

І. Документи, що регламентують проведення заходів цо.

1. Наказ начальника ЦО про організацію ЦО в школі (ПТУ).

2. План цивільної оборони школи (ПТУ).

3. План дій середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ струпеня в режимах повсякденної діяльності, підвищеної готовності, надзвичайної ситуації надзвичайного стану.

3.1. Календарний план основних заходів ЦО.

3.2. Функціональні обовязки посадових осіб ЦО.

3.3. Схема оповіщення і звязку.

4. Штатно-посадовий список невоєнізованих фрмувань ЦО школи (ПТУ).

5. Табель оснащення невоєнізованих формувань табельним майном.

6. Накладні і доручення до них на одержання засобів РХЗ зі складів.

7. Паспорти на сховища, ПРУ (якщо та кі є).

8. Списки співробітників та членів їхніх родин, що підлягають евакуації.

9. План подвірного розселеня співробітників школи (ПТУ) в заміській зоні.

10. Акт обстеження й узгодження заміської зони.