Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Инструкция розыска.docx
Скачиваний:
52
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
131.72 Кб
Скачать
  • 33

  • 17.1.3 Негайно оголошуютьея в міждержавний розшук обвинуваченні та підсудні, які переховуються від дізнання, слідства і суду, засуджені до позбавлення волі, які переховуються від виконання вироку суду після набрання ним законної сили, безвісно зниклі особи, при наявності достовірної інформації про їхнє перебування або намір виїхати в інші держави-учасниць СНД. Відомості про осіб, оголошених у міждержавний розшук, інформаційними центрами міністерств внутрішніх справ (або іншими вповноваженими органами, що виконують дані функції відповідно до національного законодавства) передаються в ПАЦ МВС Росії шифротелеграмами з наступним направленням у п'ятиденний термін постановою на оголошення міждержавного розшуку обвинувачуваних, підсудних, засуджених і осіб, безвісно зниклих.

  • У шифротелеграмі для оголошення в міждержавний розшук в обов'язковому порядку повинні бути зазначені установочні дані особи в називному відмінку (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, місце народження, стаття обвинувачення, запобіжний захід, номер і дата закладу розшукової справи, ініціатор розшуку, при наявності - номера і дати кримінальної справи, вид і номер документа, що засвідчує особистість). Для осіб, безвісно зниклих, стаття обвинувачення й запобіжний захід не вказуються.

  • 17.1.4 Інформацію на розшукуваних осіб ПАЦ МВС Росії передає в інформаційні центри всіх міністерств внутрішніх справ (або інші уповноважені органи, що виконують дані функції відповідно до національного законодавства) для наступного розміщення в оперативно-довідкових картотеках інформаційних центрів і адресних бюро протягом одного місяця. У цьому зв'язку орієнтування про розшукуваних осіб у підрозділи карного розшуку міністерств внутрішніх справ не направляються.

  • 17.1.5 Облікові документи - розпізнавальні карти на осіб, що зникли безвісно, невпізнані трупи громадян, у тому числі злочинців, ставляться на централізований облік у ПАЦ МВС Росії у випадках, коли протягом 3 місяців вжитими заходами на території держави-ініціатора розшуку не вдалося встановити місцезнаходження безвісно зниклого, ідентифікувати особу невпізнаного трупа.

  • 18. Дії органів внутрішніх справ при встановленні розшукуваних підозрюваних, обвинувачуваних, підсудних, засуджених, оголошених у міждержавний розшук

  • 18.1 При встановленні на території держав-учасниць СНД, що не є ініціатором розшуку осіб, у відношенні яких вибрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою, або у відношенні яких запобіжний захід не вибраний, органом внутрішніх справ, що здійснив місце знаходження:

  • а) інформується ініціатор розшуку; б) приймаються міри для встановлення громадянства розшукуваного, надсилається запит до ДКУСНТР;

  • в) узгоджуються подальші дії з ініціатором розшуку.

  • 18.2 При затриманні на території держав-учасниць СНД, що не є ініціатором розшуку, осіб, у відношенні яких вибраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, органом внутрішніх справ, здійснивший затримання:

  • 34

  • а) інформується ініціатор розшуку для повідомлення слідчого (судді), у провадженні якого перебуває кримінальна справа за обвинуваченням розшукуваного; одночасно запитуються документи, що є підставою для утримування затриманого під вартою;

  • б) приймаються міри для встановлення громадянства розшукуваного, надсилається запит до ДКУСНТР ;

  • в) направляється інформація наглядовому прокуророві.

  • Питання про подальше утримання під вартою затриманих осіб вирішується компетентними органами держави, на території якого була здійснено затримання в порядку, установленому міжнародними договорами й національним законодавством.

  • 18.3 Розшук осіб, у видачі яких компетентним органом запитуваної держави відмовлено, на території даної держави міністерством внутрішніх справ припиняється, про що повідомляється міністерство внутрішніх справ - ініціатор розшуку.

  • 18.4 Після припинення ОРС, РС, відносно розшукуваної особи ініціатор розшуку через інформаційний центр центрального апарата органа внутрішніх справ (або інший уповноважений орган, що виконує дані функції відповідно до національного законодавства) держав-учасниць СНД направляє в п'ятиденний строк у ПАЦ МВС Росії постанову про припинення міждержавного розшуку.

  • 19. Дії органів внутрішніх справ при організації міждержавного розшуку й установленні місцезнаходження осіб, безвісно зниклих

  • 19.1. Розшук особи, безвісно зниклого, здійснюється органом внутрішніх справ держави, на території якого встановлене останнє місцезнаходження зниклого, а також органом внутрішніх справ держави, громадянином якого він є, або на території якого постійно проживав до зникнення.

  • Безвісно зниклою вважається особа, що зникла раптово без видимих до того причин, у відношенні якого в орган внутрішніх справ надійшла заява або повідомлення про зникнення.

  • 19.2. Орган внутрішніх справ про місце постійного проживання безвісно зниклої особи відповідно до національного законодавства приймає заяву, заводить розшукову справу й проводить необхідні оперативно-розшукові заходи.

  • Визначивши, що останнім місцем знаходження безвісно зниклого є територія іншої держави-учасниці СНД, шифротелеграммою об'являє міждержавний розшук (з наступним направленням постанови про оголошення міждержавного розшуку у ПАЦ МВС Росії) і направляє копії матеріалів розшукової справи з додатком розпізнавальної карти й обгрунтованого клопотання про заведення оперативно-розшукової справи у відповідний територіальний орган внутрішніх справ.

  • 19.3. Орган внутрішніх справ держав-учасниць СНД, отримавши матеріали й клопотання про організацію розшуку безвісно зниклого громадянина запитуючої держави, перевіряє наявність міждержавного розшуку й у встановленому порядку заводить розшукову справу на безвісно зниклу особу.

  • Взаємодія між сторонами по розшуку безвісно зниклих осіб, здійснюється в рамках наявних оперативно - розшукових справ.

  • 35

  1. При встановленні міністерством внутрішніх справ запитуваної держави місцезнаходження безвісно зниклої особи, інформується ініціатор розшуку.

  2. Якщо розшукувана безвісно зникла особа досягла повнолітнього віку, не є психічно хворою або обмежено дієздатною, і не бажає повідомляти про себе відомості близьким родичам, то по письмовій заяві останнього точну адресу його проживання (тимчасового перебування) родичеві-заявникові не повідомляється, про що повідомляється орган внутрішніх справ - ініціатор розшуку.

  3. При виявленні розшукуваних неповнолітніх вони поміщаються в найближчу спеціалізовану установу для неповнолітніх, про що повідомляється ініціатор розшуку.