Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА 2 2012 год.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
65.51 Кб
Скачать

Встановити відповідність

1.МПП

А. така форма поділу праці між країнами, за якої концентрація однорідного виробництва збільшується на базі диференціації національних виробництв.

2. МСВ

Б. поділ праці усередині одного підприємства, при цьому підприємство трактується широко, як цикл створення закінченого товару

3.Міжнародна кооперація

В. поділ праці усередині великих сфер по галузях, таким як важка й легка промисловість, скотарство й землеробство, а також усередині них, наприклад нафтовидобуток, металургія й автомобілебудування в рамках важкої промисловості

4.Частковий поділ праці

Г. це поділ праці між великими сферами матеріального й нематеріального виробництва, такими як промисловість, сільське господарство, транспорт, зв'язок та ін..

5.Одиничний поділ праці

Д. заснований на міжнародному поділі праці стійкий обмін між країнами продуктами, виробленими ними з найбільшою економічною ефективністю.

6. Загальний поділ праці

Е. це найвищий ступінь розвитку суспільно-територіаль­ного поділу праці між країнами, основою якого є економічно вигід­на спеціалізація окремих країн і обмін випущеною продукцією визначеної кількості та якості.

Завершення

  1. Чисельність робочої сили в країні є … чинником, який впливає на МПП.

  2. … – це вивезення за кордон товарів, увезених раніше, які не піддавались обробці.

  3. Якщо комп’ютер передається німецькою фірмою своєму підрозділу в Україні, то ця операція вважається … (експортом, імпортом, реекспортом, транзитом) для Німеччини.

  4. … – це форма продажу товарів, які заздалегідь виставляються для огляду і продаються в певний час і у встановленому місці.

  5. … – це грошова сума, яку має намір одержати продавець, пропонуючи товар чи послугу, і яку готовий заплатити за неї покупець.

  6. Ціни, які діють у межах інтеграційних угруповань, називаються …