Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новини.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.07.2019
Размер:
85.5 Кб
Скачать

Влада Ємену домовилася з бунтівним генералом про припинення вогню

Уряд Ємену підписав угоду про припинення вогню з бунтівним генерал-майором Алі Мухсен аль-Ахмаром.

Про це повідомляє сьогодні агентство Reuters.

За словами представника уряду, сторони також домовилися про звільнення всіх громадян, захоплених під час конфлікту.

Також він додав, що угода була досягнута за посередництва віце-президента країни Абд Роббо Манура Хаді.

Антиурядові виступи з вимогою відставки президента Алі Абдулли Салеха, який перебуває при владі більш ніж 30 років, тривають у Ємені з початку лютого. За даними західних ЗМІ, за час народних заворушень у країні загинули сотні людей.

Напередодні запеклі збройні сутички між прихильниками і противниками президента відбулися в столиці країни Сані, протиборчі сторони використовували артилерію й міномети.

Нагадаємо, вчора, 24 жовтня, Салех привітав резолюцію Ради безпеки ООН про передачу влади в країні. Раніше він тричі заявляв про готовність передати владу і щоразу відмовлявся останньої миті. Резолюція, прийнята ООН 21 жовтня, передбачає досягнення домовленості на базі ініціативи Ради співпраці арабських держав Перської затоки (GCC), відповідно до якої президент Салех повинен мирно віддати владу в обмін на недоторканність.

Шторм зірвав дах з другого за величиною аеропорту Португалії

Через сильний вітер обвалилася частина підвісної стелі в португальскому аеропорту. 5 людей постраждали.

Сильний вітер призвів до обвалення підвісної стелі в Міжнародному аеропорту Фару в португальській провінції Алгарве – другому за величиною аеропорту країни.

В результаті інциденту постраждали п'ятеро людей – четверо працівників та один турист. Один з поранених перебуває у важкому стані.

Через подію повітряне сполучення в аеропорту у понеділок було зупинене на п'ять годин. Багато пасажирів вдарилися в паніку – люди не знали, що сталося.

Тисячі туристів не змогли вилетіти вчасно, окрім того, вони були позбавлені багатьох побутових зручностей, зокрема, не могли ніде поїсти – усі бари були закриті.

Аеропорт Фару є другим після Лісабону аеропортом країни за обсягом міжнародного пасажирського потоку і шостим в Португалії за загальною кількістю обслуговуваних пасажирів.

Свідки похорону скинутого лівійського лідера на Корані заприсяглися, що нікому не покажуть його могилу.

Лише четверо лівійців стали свідками похорону Муаммара Каддафі, дізналися французькі ЗМІ.

За даними джерел в Перехідній національній раді, похорон пройшов на світанку 25 жовтня в пустелі в обстановці найсуворішої таємності.

Свідкам довелося заприсягтися на Корані, що вони не розголошуватимуть місце поховання Каддафі. Нова влада боїться, що в іншому випадку прихильники скинутого лідера можуть перетворити його могилу на місце паломництва.

Разом із Каддафі поховали і його сина Мутассіма.

Варто зазначити, що в день похорон у рідному місті Каддафі – місті Сірт, де його полонили та вбили, - вибухнула наповнена пальним цистерна. Внаслідок вибуху та масштабної пожежі загинули більше сотні людей, десятки дістали поранення.

Саме в Сірті 20 жовтня повстанські сили захопили в полон і вбили Каддафі. З розслідування обставин його смерті створено спеціальну комісію.

Нагадаємо, раніше також таємно, але не в пустелі, а в море, був похований убитий в результаті спецоперації США терорист №1, глава "Аль-Каїди" Усама бен Ладен. Тіло терориста не показали публіці з міркувань безпеки, море було обрано місцем поховання, щоб могила бен Ладена не стала місцем поклоніння.