Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bank.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

В. Лікарсько-консультативна комісія

Г. Цеховий терапевт

Д. Головний лікар МСЧ

  1. При періодичному медичному огляді у формувальника ливарного цеху на оглядовій рентгенограмі грудної клітки виявлені однотипні, круглі тіні в нижніх відділах легень з обох сторін на фоні деформованого бронхосудинного малюнку і запідозрено силікоз. Хто може вирішити питання про зв'язок захворювання з умовами праці ?

А. Профпатологічний центр (клініка)

Б. Цеховий терапевт

В. Районний профпатолог

Г. Головний лікар МСЧ

Д. Медико-соціальна експерта комісія

  1. Для проведення перiодичного медичного огляду робiтникiв хiмiчного заводу з виробництва хром- та нiкельвмiсних мiнеральних сполук створена лiкарська комiсiя в складi: терапевт, дерматолог, травматолог, окулiст, невропатолог, iмунолог, хiрург, отоларинголог, гематолог. Визначте мiнiмальний склад лiкарської комісії з урахуванням особливостей продукції, що випускається заводом:

А. Травматолог, дерматолог, терапевт

Б. Отоларинголог, терапевт, дерматолог

В. Терапевт, окуліст, невропатолог

Г. Терапевт, гематолог, окуліст

Д. Терапевт, імунолог, хірург

  1. Працівник фармацевтичної промисловості працював у цеху при підвищеній температурі повітря. Наприкінці робочої зміни відчув загальну слабкість, різкий головний біль, запаморочення, шум у вухах, миготіння перед очима. Короткочасно втратив свідомість. Терміново направлений до лікарні, де в аналізі крові виявлений вміст MtHb 40\%. Встановлений діагноз гострого отруєння нітро- й аміносполуками бензолу середнього ступеня. Який має бути висновок з експертизи працездатності ?

A. Встановлення групи інвалідності внаслідок утрати кваліфікації

Б. Тимчасово непрацездатний протягом декількох днів

В. Раціональне працевлаштування без утрати кваліфікації

Г. Тимчасова непрацездатність 3-4 дні з переводом на легшу роботу на 1-2 міс.

Д. Тимчасове переведення на групу інвалідності

  1. Діагноз хронічної ртутної інтоксикації може виставити:

А. Обласний профпатолог.

Б. Районний профпатолог

В. Спеціалізовані профільні НДІ

Г. Будь-який лікар лікувально-профілактичного закладу

Д. Лікар поліклініки

  1. У спеціальні установи для встановлення діагнозу професійного захворювання головний областий спеціаліст з профпатології направляє пацієнта з відповідними документами:

А. Копія трудової книжки, виписка з амбулаторної карти або історії хвороби, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці, медичний висновок обласного профпатолога, акт про нещасний випадок на виробництві (форма Н-1)

Б. Копія трудової книжки, акт про нещасний випадок на виробництві (форма Н-1), медичний висновок лiкуючого лiкаря, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці

В. Копія трудової книжки, виписка з амбулаторної карти або історії хвороби, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці, медичний висновок обласного профпатолога

Г. Копія трудової книжки, виписка з амбулаторної карти, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці, медичний висновок лiкуючого лiкаря, акт про нещасний випадок на виробництві (форма Н-1)

  1. До спеціальних лікувально-профілактичних установ, які мають право на встановлення остаточного діагнозу професійного захворювання в Українi належать всi, крiм:

А. Інститут медицини праці АМН України, м. Київ.

Б. Український інститут промислової медицини, Кривий Ріг.

В. Донецький науково-дослідний інститут промислової медицини проблем Донбасу

Г. Інститут медицини транспорту, м. Одеса.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]