Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виноградова О.В.Міжнародна економіка.Тести.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
292.35 Кб
Скачать
  1. Сутність міжнародного бізнесу

  1. Спільні підприємства - це:

а) Підприємства, що припускають об'єднання матеріальних, науково-технічних, трудових ресурсів і фінансових засобів партнерів з метою досягнення максимального прибутку

б) Підприємство, що цілком належить прямому інвестору.

в) Об’єднання, головна компанія яких належить капіталу однієї країни, а філії розкидані по країнах світу.

г) Найбільше загальна форма функціонування міжнародних економічних відносин у сучасних умовах, що виявляється в організації і веденні підприємництва в міжнародній сфері.

  1. Толлінг – це:

а) Послуга з переробці імпортної давальницької сировини з вивезенням готової продукції за кордони країни або ін. словами - засіб організації виробництва, заснований на поділі товарно-сировинних постачань і переробці давальницької сировини.

б) Такий спосіб ведення бізнесу, при якому одна сторона продає іншій незалежній стороні право на користування своїм фірмовим знаком. У додатку до цього на тривалій основі допомагає партнеру в здійсненні господарських операцій, постачаючи напівфабрикати і комплектуючі вироби, надаючи управлінські послуги і технології.

в) Форма довгострокової оренди машин та обладнання, яка дозволяє підприємствам (орендарям) одержувати у спеціалізованих лізингових компаній (орендодавців) за певну плату в довгострокове користування з наступним викупом широкий перелік основних засобів виробництва.

г) Перепродаж права на стягнення боргів або комерційної операції за дорученням; або перепродаж активів, товарів з метою одержання комісійних.

  1. Міжнародний бізнес – це:

а) Підприємництво, що припускає об'єднання підприємцями трудових ресурсів і фінансових засобів партнерів з метою досягнення максимального прибутку

б) Діяльність підприємств, що цілком належать прямому інвестору.

в) Об’єднання, головна компанія яких належить капіталу однієї країни, а філії розкидані по багатьох країнах світу.

г) Найбільш загальна форма функціонування міжнародних економічних відносин у сучасних умовах, що виявляється в організації і веденні підприємництва в міжнародній сфері.

  1. Франчайзінг –це:

а) Послуга з переробці імпортної давальницької сировини з вивезенням готової продукції за кордони країни або ін. словами - засіб організації виробництва, заснований на поділі товарно-сировинних постачань і переробці давальницької сировини.

б) Перепродаж права на стягнення боргів або комерційні операції за дорученням; або перепродаж активів, товарів з метою одержання комісійних.

в) Форма довгострокової оренди машин і устаткування, що дозволяє підприємствам (орендарям) одержувати у спеціалізованих лізингових компаній (орендодавців) за певну плату в довгострокове користування з наступним викупом широкий перелік основних засобів виробництва.

г) Такий спосіб ведення бізнесу, при якому одна сторона продає іншій незалежній стороні право на користування своїм фірмовим знаком. У додатку до цього на тривалій основі допомагає партнеру в здійсненні господарських операцій, постачаючи напівфабрикати і комплектуючі вироби, надаючі управлінські послуги і технології.