Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
облік у банках - Модуль (ПИТАННЯ).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
162.3 Кб
Скачать

Облік у банках Модуль 2

209. Основний рахунок суб'єкта господарської діяльності – це

210. Активна банківська операція, пов'язана з наданням позики або наданням зобов'язання (гарантії, поручительства, авалю), яке, в разі його виконання, приведе до фактичного передання коштів на кредитній основі – це

211. У процесі збирання даних бухгалтерського обліку застосовують:

212. Це обставина (сукупність обставин), що має певні наслідки для банку:

213. Це така подія, яка спричинюється до зміни в активах, зобов'язаннях і капіталі:

214. Це систематизовані записи, які відбивають вплив операцій та інших подій на конкретний актив, зобов'язання чи акціонерний капітал:

215. Усю сукупність рахунків можна поділити на дві групи:

216. Особові рахунки клієнтів ведуться у:

217. Готівкові кошти, кошти на кореспондентський рахунках, депозити на кредити в інших банках, портфель цінних паперів, нематеріальні і матеріальні активи, кредити та фінансовий лізинг, надані клієнтам, банкам, інші активи це:

218. Письмове розпорядження господарської організації чи банку, що містить необхідну і достатню інформацію для здійснення банківських операцій, підтверджує їх законність і служить основою для відображення операцій у бухгалтерському обліку це:

219. Це послідовне переміщення грошово-розрахункових документів від моменту їх виписування або надходження ззовні до завершення операції за робочий день і передання у поточний архів:

220. Групування бухгалтерських рахунків у балансовій частині здійснено за наступними принципами:

221. Це звичайні незабезпечені боргові капітальні інструменти, які відповідно до угоди не можуть бути взяті з банку раніше п'яти років, а у випадку банкрутства чи ліквідації повертаються інвесторові після погашення претензій усіх інших кредиторів:

222. Усі статті основного й додаткового капіталу, крім резервів під стандартну заборгованість інших банків та резервів під стандартну заборгованість клієнтів за кредитними операціями банків і субординованого боргу, обліковуються за рахунками:

223. Внесення сум акціонерами за ще не зареєстрованим статутним капіталом банку:

224. На дату оголошення здійснюється нарахування дивідендів, що відображається таким бухгалтерським проведенням:

225. Сукупність банківських операцій з прийняття готівкових коштів від клієнтів і зарахування їх на відповідні банківські рахунки та видання з клієнтських рахунків через касу банку готівкових коштів згідно з розпорядженням клієнтів на цілі, передбачені чинним законодавством це:

226. Проведення розрахунків за готівку:

227. Одержання готівки комерційним банком:

228. Система виконання і регулювання платежів за грошовими вимогами і зобов'язаннями, які виникають між банківськими установами в процесі їхньої діяльності це:

229. Організація проведення розрахунків покладається на:

230. Це основний рахунок суб'єкта господарської діяльності:

231. До методу бухгалтерського обліку належать такі елементи, а саме:

232. Систематизовані записи, які відбивають вплив операцій та інших подій на конкретний актив, зобов’язання чи капітал, це:

233. На скільки груп можна поділити сукупність рахунків?

234. Кошти на кореспондентських рахунках банків, депозити та кредити банків, кошти до запитання клієнтів, строкові депозити клієнтів, цінні папери власного боргу, кредити, отримані від міжнародних фінансових організацій, це:

235. Що таке облікова політика банку?

236. Що повинна забезпечити організація обліково-операційної роботи?

237. Письмове розпорядження господарської організації чи банку, що містить необхідну і достатньо інформації для здійснення банківських операцій, підтверджує їх законність і служить основою для відображення операцій у бухгалтерському обліку, це:

238. Основна одиниця, яка реєструє, накопичує та зберігає інформацію, необхідну для ухвалення управлінських рішень, це:

239. Контрактивні рахунки призначені для:

240. Згідно з якого закону України здійснюється формування статутного капіталу?

241. Доходи, це:

242. Звичайні незабезпечені боргові капітальні інструменти, які відповідно до угоди не можуть бути взяті з банку раніше п’яти років, а у випадку банкрутства чи ліквідації повертаються інвесторові після погашення претензій усіх інших кредиторів, це?

243. Реєстрація статутного капіталу на суму сплаченого статутного капіталу відображається:

244. Отримання внесків акціонерів до статутного капіталу після його реєстрації відображається:

245. Сума коштів, отриманих банком від певної емісії власних акцій та інших корпоративних прав, що перевищує номінальну вартість таких акцій, це:

246. Касове обслуговування, це?

247. Рахунок, на якому відображаються розрахунки, що виконує одна кредитна установа за дорученням і за рахунок коштів іншої кредитної установи на підставі кореспондентської угоди, це:

248. За своїм характером рахунок «ностро» є:

249. Що таке платіжне доручення?

250. Рахунок дебіторської заборгованості за отриманими активами закривається з їх оприбуткуванням:

251. Сукупність процесів оформлення і здійснення розрахунково-грошових операцій, їх обліку і контролю протягом операційного дня та після його закінчення становить @обліково-операційну роботу банку