Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ Основи менеджменту.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
124.58 Кб
Скачать

5 Оформлення курсової роботи Загальні вимоги

Оформлення курсових робіт (далі за текстом робіт) - це водночас з написанням їх змісту дуже важливий процес, нехтувати яким не можна. Цей стандарт складено з урахуванням Державних стандартів.

Роботу друкують на комп'ютері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм) через 1,5 міжрядкових інтервали, використовуючи шрифт текстового редактора Times New Roman розміру 14.

Курсова робота виконується українською мовою.

Обсяг курсової роботи визначається відповідною кафедрою з урахуванням повного розкриття обраної теми. До визначеного загального обсягу курсової роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів курсової роботи зараховуються до курсової роботи на загальних підставах.

Текст курсової роботи друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 25 мм, верхнє і нижнє - 20 мм, праве - 15 мм. Текст друкується без пробілів до нижньої межі. Якщо в кінці аркуша розташовується рисунок, підрозділ, пункт, які мають продовження на іншому аркуші, то їх розміщують на наступному аркуші , а вільне місце заповнюють текстом.

Не допускається розміщення назви розділу, підрозділу, а також пункту та підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

У всій курсовій роботі не повинно бути ніяких виділень жирним шрифтом або курсивом. Суворо забороняється вживати сканований текст.

Абзацний відступ має бути по всьому тексту в межах 12-15 мм.

Заголовки структурних частин курсової роботи "ЗАВДАННЯ", "РЕФЕРАТ", "ЗМІСТ", "ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ", "ДОДАТКИ" і заголовки розділів друкують великими літерами симетрично до тексту, без крапок в кінці, не підкреслюючи, та починають з нової сторінки. Розділи та підрозділи повинні мати заголовки.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком і текстом зверху і знизу має становити два вільних рядки.

Переліки, у разі потреби, можуть бути наведені всередині розділів та підрозділів. Перед переліком ставлять двокрапку. Перед кож­ною позицією переліку слід ставити малу літеру української абетки з дужкою, або, не нумеруючи, - дефіс (перший рівень деталізації). Для подальшої деталізації переліку слід використовувати арабські цифри з дужкою (другий рівень деталізації).

Наприклад:

а) сутність та функції фінансового інструмента;

б) принципи діяльності фінансового інструмента;

в) види фінансового інструмента;

г) оцінка фінансового інструмента;

д) напрями використання фінансового інструменту підприємства:

1) зовнішні;

2) внутрішні.

Переліки першого рівня деталізації друкують малими літерами з абзацного відступу, другого рівня - з відступом стосовно місця роз­ташування переліків першого рівня.