Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота №2.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
37.02 Кб
Скачать

12. Виділення проблемної ситуації (пс) у цвмі.

Проблемна – це існування спірного об'єкта, існування і виділення протиріч щодо даного об'єкту і комплекс пов'язаних з цим міжнародних протиріч. На даний момент є дуже проблемною ситуація щодо Ірану. МАГАТЕ та провідні держави-члени підозрюють Іран у створенні ядерної зброї. У той час Іран відкидає усі звинувачення у стверджує, що він накопичує уран лише для електростанцій. Були впроваджені навіть певні санкції щодо Ірану, але Іран не звертає на це увагу. На мою думку, ця ситуація є дуже проблемною, бо можливим є розвиток ядерної війни, оскільки Іран є дуже «цікавою фігурою» на міжнородному просторі з багатими енергетичними ресурсами.

13. Кваліфікація проблемної ситуації.

Субєкти МВ

Обєкти МВ

Інтереси

Кваліфікація проблемної ситуації

Іран

США

ЄС

Росія

Китай

Природні ресурси

контроль над значними запасами енергоресурсів

конфліктна

Іран

США

ЄС

Росія

Китай

Ринок сбуту товарів

боротьба за нові ринки сбуту

конфліктна

Іран

США

ЄС

Росія

Китай

Дешева робоча сила

наявність дешевої рабочої сили

Індиферентна

Іран

США

ЄС

Росія

Китай

Іноземні інвестори

вихід із ізоляції

індиферентна

14. Аналіз збігу та протиріч міжнародних інтересів у визначеному цвмі.

Для представленого Центру взаємодії міжнародних інтересів характерні протиріччя міжнародних інтересів, ніж збіг. Іран, як країна - центр взаємодії міжнародних інтересів, прагне вийти з міжнародної ізоляції, побудувати стабільну і сильну державу, реформувати економіку для залучити іноземні інвестиції на взаємовигідних умовах, побудувати міжнародні відносини на рівній основі. Дані інтереси не можуть збігатися з інтересами США, країн ЄС, Росії і Китаю, які бачать в Ірані нерівного партнера, ринки збуту власної продукції, територію з вигідним геополітичним положенням, яку можна використовувати для встановлення контролю над всім Близькосхідним регіоном, територію, багату на природні ресурси, ринок дешевої робочої сили. Тому більшість інтересів в даному ЦВМІ не збігаються.

15. Виділення коаліцій та протиборств у мв.

На мою думку очевидним є те, що в рамках нашого питання коаліція буде включати всіх членів даного МВ, адже всі країни є зацікавленими у вирішення таких проблем, і всі будуть конструктивно працювати задля досягнення мети.

16. Інтенсивність взаємодії міжнародних інтересів.

Взаємодія міжнародних інтересів в останні десятиліття набирає все більше інтенсивності. Так, за оцінкою багатьох експертів, загроза використання ядерної зброї зросла, оскільки декілька країн в регіонах, де відбуваються зіткнення на національному грунті, або придбали ядерну зброю, або створюють передумови для цього. В останні десятиліття склалася досить складна ситуація в галузі міжнародної безпеки. Ряд держав регіону почали програми створення ядерної зброї як єдиного засобу порятунку від існуючих зовнішніх загроз. При цьому їх керівництво усвідомлювало, що поставлена ​​мета може бути досягнута тільки за рахунок крайнього напруження всіх внутрішніх ресурсів, і враховувало можливість застосування санкцій з боку Ради Безпеки ООН, що останнім часом і відбувається. На інтенсивність взаємодії міжнародних інтересів впливає і таке явище як глобалізація, наслідком якої є перетин і збіг інтересів різних суб'єктів міжнародних відносин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]