Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FDSG-kursova.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

4. Вимоги до оформлення курсової роботи

Курсову роботу виконують рукописним способом або за допомогою комп’ютера на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (297х210 мм). Перед текстом курсової роботи розміщують титульний лист (додаток 2) та рецензію (додаток 3), підписану науковим керівником.

На аркуші розміщують текст з полями зліва не менше 30 мм для підшивки і зауважень, справа - 10 мм, знизу і зверху – 20 мм.

Текст складається із розділів, підрозділів. Заголовки підрозділів (розділів) пишуть малими літерами (крім першої великої). Переніс слів не допускається. Крапку у кінці заголовку не ставлять. Кожний розділ починається з нової сторінки. Текст підрозділу пишеться в межах одного розділу без розриву.

Відстань між заголовком розділу і підрозділу 1 інтервал, між заголовком підрозділу і текстом курсової роботи 2 інтервали (додаток 6), підкреслювати їх не потрібно.

Сторінки нумеруються арабськими цифрами. На титульному листі номер не ставиться, на наступних сторінках - у правому верхньому кутку без крапки (наскрізна нумерація з додатками).

Розділи нумерують однією цифрою, а підрозділи подвійною нумерацією арабськими цифрами з крапкою. Умовні позначення, що використовуються у курсовій роботі, повинні відповідати діючим стандартам і термінології; визначення (єдині для всієї курсової роботи) також повинні відповідати стандартам, а при їх відсутності - загальноприйнятим у науково-технічній літературі.

В змісті вказують номери сторінок, з яких починається розділ, підрозділ. При цьому розділи, підрозділи повинні мати однакові назви у тексті та у змісті роботи.

Всі наведені цитати, цифрові дані та іншу інформацію, запозичену з літе­ратурних джерел, необхідно чітко виділити із посиланням на джерело, щоб їх можна було відрізнити від результатів дослідження.

При наявності у тексті переліку складових частин, фактів і таке інше, їх слід нумерувати порядковою нумерацією арабськими цифрами із дужкою, наприклад: 1), 2), і друкувати малими літерами із абзацного відсту­пу.

До курсової роботи прикладають додатки: пронумеровані форми пер­винних документів (заповнені), вихідні документи тощо.

ОФОРМЛЕННЯ ТАБЛИЦЬ

1) таблиці нумеруються послідовно арабськими цифрами в межах кожного розділу (номер таблиці включає номер розділу і порядковий номер таблиці). В правому верх­ньому кутку таблиці над відповідними заголовками розміщують напис: “Таблиця 1.1”. При переносі частини таблиці на наступному аркуші пи­шуть: “Продовження табл. 1.1” (додаток 4) ;

2) заголовки таблиць і граф починають з великих літер, підзаголовки - з малих, якщо вони складають одне речення з заголовками, і з великих - якщо вони самостійні. Робити заголовки таблиці по діагоналі не допускається. Графу "Номер п/п" в таблицю включати не слід, за винятком випадків, коли на ці номери є посилання;

3) при переносі таблиці на інший аркуш її заголовок повторювати не треба. Таблицю з великою кількістю граф допускається ділити на частини і роз­міщувати їх одну під однією на тій самій сторінці;

4) якщо текст, який повторюється, складається із одного рядка, то замість ньо­го ставлять лапки, якщо із двох і більше - то при першому його повторі пи­шуть "те ж", а далі ставлять лапки.

Якщо у деякому рядку таблиці ніяких даних не приводять, то в ній ставлять тире (прочерк).

ОФОРМЛЕННЯ ФОРМУЛ

Наведені в курсовій роботі формули нумерують (при наявності на них посилань) подвійною нумерацією арабськими цифрами в межах кожного розділу. Номери вказують з правої сторо­ни аркуша на рівні формули в круглих дужках, наприклад (1.1) - перша гла­ва, перша формула (додаток 6).

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів слід наводити під формулою у тій самій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка. Перед поясненням першого символу пишуть слово “де” без двокрап­ки.

ОФОРМЛЕННЯ РИСУНКІВ

1) під кожною ілюстрацією (крім таблиць) пишуть скорочено слово “рис.” з подвійним номером арабськими цифрами в межах розділу, наприклад: “рис. 2.2” (додаток 5);

2) ілюстрації повинні бути розміщенні так, щоб їх було зручно розглядати без повороту роботи або з поворотом тільки за годинниковою стрілкою. Ілюст­рації розміщують після першого посилання на них у тексті. Назву ілюстра­ції розміщують під нею, а дані, які роз'яснюють, - під назвою. Номер ілюс­трації вказують поряд роз'яснювального підпису;

3) якщо рисунок на декількох сторінках, то назва приводиться на першій, по­яснення - на кожній сторінці, дані: рис., аркуш.

ОФОРМЛЕННЯ ДОДАТКІВ

1) кожний додаток починається з нового аркуша і повинен мати заголовок, який відображає зміст додатку. В правому верхньому кутку великими літе­рами пишуть слово “ДОДАТОК”;

2) додатки мають наскрізну одинарну нумерацію (в межах усієї роботи) арабськими ци­фрами, наприклад: “ДОДАТОК 1”. На додатки у тексті обов'язково слід ро­бити посилання.

ОФОРМЛЕННЯ ПОСИЛАНЬ У ТЕКСТІ

1) при посиланні на літературу в квадратних дужках вказують порядковий номер літературного джерела за спис­ком літератури;

2) при посиланні на рисунки чи таблиці вказують порядковий номер, напри­клад: рис. 2.1; у табл. 2.1 (при повторному посиланні: "див. рис. 2.1"), "за формулою (2.1)", "на рис. 1.5", "в дод. 3";

3) при посиланні на формули вказують порядковий номер формули в круглих дужках, наприклад: "у формулі (2.1)";

ОФОРМЛЕННЯ СПИСКУ ЛІТЕРАТУРИ

Список літератури розміщується перед додатками. У заголовку пишеться слово «Література». Джерела рекомендується розміщувати у наступній послідовності:

1) закони, законодавчі та нормативні акти;

2) статистичні довідники;

3) монографії та навчальні посібники;

4) періодичні видання.

Приклад оформлення відомостей про літературні джерела:

1) Закон України “Про господарські товариства” № 1576-ХІІ від 19.06.1991 р. (зі змінами і доповненнями). – В кн.: Закони, постанови та інші акти, прийняті ВРУ. Ч.1. - 1999. – 382 с..

2) Постанова Кабінету Міністрів України “Про затвердження Програми розвитку інвестиційної діяльності на 2002-2010 роки” №1801 від 28.12.2001 // Офіційний вісник України. – 2002. – №12. – С. 12-41.

3) Статистичний щорічник України за 2004 рік. Державний комітет статистики України. / За ред. О.Г. Осауленка. – К.: Видавництво “Консультант”, 2005. – 700 с.

4) Коваленко Л.О., Ремньова Л.М. Фінансовий менеджмент: Навч. посіб. – Чернігів: ЧДІЕУ, 2001. – 456 с.

5) Терещенко О.О. Фінансова діяльність суб'єктів господарювання: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2003. – 554 с.

6) Великий Ю.М., Проскура О.Ю. Особливості кризового стану вітчизняних підприємств і методи його оцінки // Фінанси України. – 2004. - № 10. – С. 30-34.

В списку використаної літератури повинно бути вказано: для книг - прізвище та ініціали автора (авторів), назва книги, місто, видавництво, рік видання, кількість сторінок; для статей – прізвище та ініціали автора (авторів), назва статті і журналу, рік видання, номер журналу і сторінок.