Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
31 40.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
91.65 Кб
Скачать

38.Офшорні компанії і їх використання в комерційних операціях

Офшорна зона (від англійського off shore - «поза берегом») - один із видів вільних економічних зон. Їх відносять до сервісних вільно-економічних зон, особливістю яких є створення для підприємців сприятливого валютно-фінансового та фіскального режимів, високого рівня банківської та комерційної секретності, лояльність державного регулювання. Крім того, більшість офшорних зон має відносно прості вимоги по ліцензуванню і регулюванню фінансових компаній і інших фірм. Особливістю офшорної юрисдикції є поширення пільгового режиму виключно на не резидентні компанії, які не здійснюють діяльність на території юрисдикції і, що найважливіше, забезпечення ефективного режиму фінансової секретності.

Основні ознаки у визначенні офшорних зон

1. Оподаткування. 2. Фінансова секретність.

3. Валютний контроль. 4. Комунікації..

5. Легкість доступу до зарубіжної банківської системи.

Головною метою створення офшорної компанії зазвичай є структуризація бізнесу для скорочення податкового тягаря основної компанії: сумарні витрати з підтримки офшорної компанії у багато разів менші, ніж суми, які вони заощаджують на податках.

Необхідно звернути увагу, що, нажаль, у круговороті грошових коштів офшорна зона є головним фільтром, де відмиваються гроші, отримані від різноманітних злочинів.

39.Митне законодавство та принципи митного регулювання.

"Митне законодавство" - це положення, встановлені законодавчими актами та правилами, що регулюються митними органами щодо імпорту, експорту і транзиту товарів або будь-якої іншої митної процедури, які регламентують стягнення митними органами мита, інших податків, зборів чи нарахувань або засоби застосування заборон, обмежень і контролю.

Митне регулювання здійснюється на основі принципів:

1) виключної юрисдикції України на її митній території;

2) виключної компетенції митних органів України щодо здійснення митної справи;

3) законності;

4) єдиного порядку переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України;

5) системності;

6) ефективності;

7) додержання прав та охоронюваних законом інтересів фізичних та юридичних осіб;

8) гласності та прозорості.

41. Митне оформлення товарів, й інших предметів. Митна документація для різних видів зовнішньоекономічних операцій.

Митне оформлення - це сукупність дій, пов’язаних з пропуском в Україну чи за її межі (в тому числі за умов тимчасового ввезення чи тимчасового вивезення) товарів, майна та інших предметів, що переміщуються через митний кордон України. Воно здійснюється службовими особами митниці з метою забезпечення митного контролю та із застосуванням засобів державного регулювання ввезення чи вивезення товарів та інших предметів.

Обов'язковою умовою митного оформлення на вантажі є їх декларування. Декларування - це заява за встановленою формою точних даних про мету переміщення через митний кордон товарів та інших предметів і про самі товари та інші предмети, а також будь-яких відомостей, необхідних для митного контролю та митного оформлення.

При імпорті в Україну застосовується попереднє декларування таких товарів та інших предметів:

зі сплатою митних платежів:

– тих, що підлягають обкладенню акцизним збором (лікеро-горілчані вироби, легкові автомобілі тощо);

– групи товарів, що переміщуються автомобільним транспортом, перелік яких затверджується Держмитслужбою (різноманітні продукти харчування, папір, книги, різні одяг i взуття, товари народного вжитку – побутова апаратура, запасні частини до автомобілів тощо);

без сплати митних платежів:

– решти товарів, що переміщуються автомобільним транспортом. Наочно розглянемо процес митного оформлення при імпорті товару на митну територію України

Оформлена в митному відношенні ВМД ( Вантажна Митна Декларація) – це документ, що засвідчує надання державою суб'єкту зовнішньоекономічної діяльності права на розміщення товарів або інших предметів у визначений митний режим. Залежно від митного режиму оформлена ВМД може закріплювати за означеним суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності певні зобов'язання, а в разі вивезення товарів та інших предметів також засвідчує право суб'єкта на одноразове переміщення їх через митний кордон України. Оформлена в митному відношенні ВМД – це правовий документ, який у разі необхідності підтверджує певні права або права та обов’язки суб'єкта при здійсненні ним правових, фінансових, господарських та інших видів діяльності. Термін дії ВМД не обмежується часовою нормою. Митний орган, у разі оформлення товарів, що вивозяться за межі митної території України, має право вказати у декларації термін доставлення товарів у митний орган – пункт пропуску на митному кордоні України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]