Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСИХОЛОГИЯ 2.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
98.03 Кб
Скачать

21. Види рекламних засобів без зворотного зв’язку

Обобщая, можно сказать, что рекламные средства без обратной связи — это средства массовой информации, в том числе электрон­ные, а также все виды наружной рекламы. (реклама у журналі, ТВ, ПРЕССА )

26. . Психотехнології у телевізійній рекламі

Телевізійна реклама найдорожча, престижна і масова. Правда, це не означає, що вона завжди найефективніша. Телебачення - саме різнобічне з рекламних засобів. Воно переконує бажаних клієнтів силами дієвих демонстрацій. Телебачення дає можливість вплинути на свідомість і підсвідомість потенційних покупців найбільшою кількістю способів. Унікальна особливість телевізійної реклами полягає в тому, що для неї характерні, по-перше, поєднання звукового і зорового впливів і, по-друге, величезна, порівняно з будь-яким іншим рекламним засобом, аудиторія, що збільшується під час демонстрації телесеріалів. > Телебачення не є радіо з картинками, як це може на перший погляд здатися. Тут особливо важливо знати специфіку сприйняття глядачем інформації, що йде з екрана ТБ. Телебачення - це візуальний засіб, посилене звуком. У хорошій телерекламі втілена відмінна ідея, яка спочатку представляється візуально і лише потім додається звук, що підсилює вплив на глядача, а іноді і без звуку. Що стосується тривалості телеролика, фахівці з вивчення ефективності впливу реклами стверджують, що краще сприймається і запам'ятовується реклама не стандартною, хвилинної тривалості, а та, яка триває або 30 секунд, або 2 хвилини, остання вважається найбільш ефективною. Як і на радіо, в телерекламі існують тільки три секунди для того, щоб привернути увагу глядача. Якщо цей час буде упущено, реклама, як правило, пройде мимо адресата. Тому важливо на самому початку говорити про те, про що піде мова або що рекламодавець хоче від глядача. Сказане спочатку необхідно тими ж словами чи тими ж виразами повторити в кінці.

З психологічної точки зору найголовніше в телерекламі-динамічність і природність. Втрачено динамічність - і ролі перестає бути цікавим, стає похмурим і надоедлів вим. Немає природності і ролик позбавлений правдивості і достовірно сті, без якої важко повірити рекламі настільки, щоб при знайти даний товар або скористатися послугою. Неважко помітити, що далеко не завжди і не всім акторам уда ється щиро передати захват при рекламуванні тих чи іни: продуктів харчування, особливо це складно зробити артистам млад шего шкільного віку. А непереконлива реклама - це анти реклама. За типом сюжетів рекламні ролики, що крутяться на российс ком телебаченні, з деякою часткою умовності можна розділить на кілька видів: - Описові, інформаційні: вони передають або видо виття ряд продукції, або містять "голу" інформацію про товар або послугу; - "Солодкі", милозвучно сентиментальні: це в чистому вид стандартна реклама західного зразка, як правило, західних ж товарів, механічно перенесена звідти разом з товаром н російський грунт; - Парадоксальні: вони містять рекламу "від протилежного", обиг ривая ситуацію "антиреклами". Тут часто присутній гумор гротеск, анекдот, часом щось від ярмарки, нерідко від російської балагану; - Шокові: протиставляють в сюжеті лиха і нещасть без товару - явного благополуччя з ним. Важливо підкреслити, що з психологічної точки зору стіл запам'ятовується краще конкретного змісту і виграє та річок лама, в якій вдається знайти і витримати єдиний стиль. Следуе зазначити, що хоча телебачення поглинає значно більше вни манія, все ж його дивляться в основному тоді, коли немає більш серйозних езних занять - після роботи, під час неминучих домашні справ або після них. І воно працює не цілодобово. Використовується кілька підходів до експертизи рекламних ро ликів: - Аналіз ефективності впливу; - Символічний аналіз відеоряду (вплив на несвідомому ня); - Психосемантический аналіз відеоматеріалу; - Порівняння експертіруемого відеокліпу з моделлю ідеально го. В результаті численних досліджень було виділено схол ні параметри ідеальної і поганий телевізійної реклами.