Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Aparaty PTLZ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
647.17 Кб
Скачать

5. Кульовий млин.

1 – корпус; 2- кулі; 3 – завантажувальний люк

Подрібнення проводиться за допомогою куль, що знаходяться разом з подрібнюваним матеріалом у порожнистому обертовому барабані. Матеріал подрібнюється під дією ударів падаючих сталевих або порцелянових куль і стирання між кулями і внутрішньою поверхнею обертового барабана. При обертанні кульового млина кулі внаслідок тертя між стінкою млина і кулями, і внаслідок відцентрової сили піднімаються по напрямку обертання, поки сила ваги куль не перевищить відцентрову силу. Падаючи, кулі подрібнюють матеріал, при цьому разом з ударом, буде мати місце і стирання.

6. Кульовий млин безперервної дії

Мал.1. Кульовий млин безперервної дії

1 – перфорована поверхня, 2 – сито

Всередині кульового млина безперервної дії є перемолююча перфорована поверхня, яка не створює суцільного циліндру 1. Вона складається з роз’єднаних пластинок, які потовщені в місцях ударів куль, і порожнистих – в залишеній частині. Подрібнений матеріал випадає через отвори (зазори) між пластинами, коли вони є в найбільш глибокому положенні. Переривна розмолююча поверхня оточена суцільним циліндричним ситом 2, через яке подрібнений матеріал висипається. Для захисту тонкого сита в млині великих розмірів є друге проміжне сито. Великий порошок при обертах піднімається назад поставленими лопаттями і потрапляє через щілини перемолюючої поверхні у внутрішню частину млина, де повторно піддається подрібненню до повного проходження через сито. Подрібнюваний свіжий матеріал завантажується через центральну завантажувальну лійку, а перемелений – видаляється через нижній вивідний отвір.

7. Бігуни

Мал. 7. Схема бігунів:

1 – вал, 2 – чаша, 3 – вісь, 4 – кривошип, 5 – каток

Бігуни широко застосовуються для дрібного і тонкого подрібнення. Вони працюють за принципом роздавлювання й стирання. Основною робочою частиною є два обертових жорна й плитка (тарілка).

Бігуни з рухомою тарілкою обертаються тільки навколо своєї осі. Обертовий рух здійснює тарілка. Така конструкція дозволяє збільшити обертання бігунів до 20-50 об/хв, тому вони називаються швидкохідними. Бігуни з рухомою тарілкою швидкохідніші, мають більший розтираючий ефект і застосовуються для тонкого дроблення дрібнозернистого матеріалу.

Розтираючий ефект бігунів досягається тим, що всі точки жорна (бігуна) здійснюють різний шлях, який дорівнює довжині окружності із власним радіусом. Із цієї причини жорно не просто котиться по поверхі тарілки – воно одночасно буксує, розтираючи при цьому матеріал. Для того, щоб матеріал втягувався під жорно, поперечний розмір шматка повинен бути в 15-20 разів менший від діаметра жорна, кут захоплення 25–30º. Бігуни придатні для подрібнювання крихких кристалічних матеріалів (сіль, цукор, сірка) і матеріалів з волокнистою структурою (кора, корені, кореневища).

8. Валково-пружинний млин

Мал 8. Схема валково-пружинного млина

1 – чаша, 2 – кільце, 3 – ролики, 4 –вісь, 5 – шарнірна вісь, 6 – клапан, 7 – пружина, 8 – прохідний сепаратор

Використовується для тонкого подрібнення сипких матеріалів.

Подрібнюваний матеріал поступає в центр обертаючої чаші 1 з кільцем 2 і центробіжною силою відкидується на кільце під ролики 3, де подрібнюється і пересипається через краї чаші. Знизу чаші подається струмінь повітря, який забирає дрібні частинки матеріалу в сепаратор 8, звідки велика фракція повертається в млин для домолювання, а готовий продукт уловлюється в циклонах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]