Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет за практику4,5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

6.Студентське самоврядування

Навичок управління,роботи в команді, прийняття рішень та їх виконання студенти набувають в органах студентського самоврядування – студентських радах,профспілкових бюро і комітеті. Студентський актив реалізує цікаві форми роботи: Дні факультетів,конкурси « Краща студентська група факультету», «Студент року»,інформаційні акції з боротьбі зі СНІДОМ,наркоманією,тютюно-палінням. Працює студентське радіо та виходить газета «Політехнік»

Соціальний захист

Проблеми соціального захисту студентів і співробітників посідають важливе місце у діяльності адміністрації університету та профспілкового комітету. Студенти й аспіранти з інших міст мешкають у 4 студентських гуртожитках,які об’єднанні в студентське містечко. У гуртожитку є всі необхідні умови для комфортного проживання і відпочинку . крім того ,вони розташовані неподалік спортивного комплексу «Політехнік»,що дає змогу залучити мешканців гуртожитку до активного заняття спортом. В університеті працюють 2 їдальні , 5 буфетів,студентське кафе,де організовують вечори відпочинку і дискотеки. Медичне обслуговування студентів,співробітників здійснюється медично-санітарною частиною,яка має 4 філіали,3 спеціалізовані кабінети,оснащені сучасним медичним обладнанням. Тут працюють лікарі та медичні сестри високої кваліфікації. Неподалік Кременчука на мальовничому березі Дніпра розташований спортивно-оздоровчий табір,де щорічно відпочивають близько 200 студентів та співробітників.

Дозвілля

В університеті створено умови для цікавого дозвілля студентів ,яким опікується відділ культурно-масової роботи спільно зі студрадою, студентським профкомом та громадським студентським культурним центром «Арклуб». Реалізувати свої творчі інтереси студенти мають можливість у вокально –інструментальних колективах,клубі аматорської пісень,КВН,студентському театрі-студії «Лілея»,танцювальних колективах,вокальнії студії,клубі інтелектуальних ігор «Брейн-ринг»,» Що?ДЕ?КОЛИ?» тощо. Цікаво проходять щорічний фестиваль студентського аматорського мистецтва «Студентська весна»,чемпіонат ліги КВН КРНУ, відкритий чемпіонат КВН на кубок ректора КРНУ. Щороку до Міжнародного дня студентів підбивають підсумки конкурсу «Студент року» та проводять урочисту церемонію вручення нагород за сімома номінаціями.

7. Спортивне життя

У КРНУ сформовано сучасний,добре обладнаний спортивний комплекс, який налічує: стадіон с трибуною на 10000 місць,основне и запасне футбольні поля,9 спортивних майданчики,,критий плавальний комплекс,легкоатлетичний манеж,4 городкові корти,приміщення з тренажерним обладнанням.

Сформовано спортивний клуб « Політехнік»,на всіх факультетах створено колективи фізкультури,мета яких-сприяння розвитку спортивно-масової роботи в КРНУ. Заняття з фізичного виховання проводять,заслужений тренер України,майстер спорту міжнародного класу , 9 майстрів спорту,11 кандидатів у майстри спорту.

Збірні команди КРНУ щороку беруть участь у літній Універсіаді Полтавщини,де виборюють призові місця. Серед студентів 8-майстрів спорту,27-кандидати у майстри спорту,79-спортсменів 1-го розряду,які є учасниками та призерами Всеукраїнських змагань.

У спортивному комплексі « Політехнік» працює 13 секцій спортивного вдосконалення. Є туристичний та альпіністський клуби,які щорічно проводять сходження на вершину Криму,Карпат та Кавказу,а також цікаві походи мальовничими місцями України.