Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
76.8 Кб
Скачать

Індивідуальні завдання

В програмі передбачити збереження даних у файлі і можливість читання з раніше збереженого файлу. Результати виводити у вікно перегляду і в текстовий файл.

  1. Задано список студентів з інформацією: прізвище, ім’я, рік народження, ріст, стать. Вивести в алфавітному порядку прізвища студентів, ріст яких менший 1,70 та рік народження високосний.

  2. З клавіатури вводяться два комплексних числа, заданих у вигляді структури, яка містить дійсну і уявну частину комплексного числа. Обчислити добуток двох комплексних чисел.

  3. З клавіатури вводяться два дроби, заданих у вигляді структури, яка містить цілу частину, чисельник і знаменник дробу. Обчислити різницю двох правильних дробів.

  4. З клавіатури вводяться два комплексних числа, заданих у вигляді структури, яка містить дійсну і уявну частину комплексного числа. Обчислити суму та різницю двох комплексних чисел.

  5. В магазині формується список осіб, що записалися на покупку товару підвищеного попиту. Кожний запис цього списку містить: порядковий номер, ПІП , домашню адресу покупця і дату запису на облік. Видалити із списку всі записи, які повторюються, перевіряючи ПІП і домашню адресу.

  6. Розробити програму формування відомості про успішність студентів. Кожний запис цієї відомості повинен містити: ПІП студента, оцінки за останню сесію. Вивести список студентів із середнім балом більшим за 3. Прізвища студентів повинні бути розташовані в порядку спадання середнього бала.

  7. Відомість абітурієнтів, що здали вступні іспити, містить: ПІП, адреса, оцінки. Визначити кількість абітурієнтів, які здали іспити з середнім балом не нижче 3.

  8. Список товарів, що є на складі, включає найменування товару, кількість одиниць товару, ціну одиниці і дату надходження товару на склад. Вивести в алфавітному порядку список товарів, що зберігаються більше місяця, вартість яких перевищує 10 тис. грн.

  9. Для отримання місця в гуртожитку формується список студентів, який містить ПІП студента, групу, середній бал, дохід на члена сім'ї. Гуртожиток в першу чергу надається тим, у кого дохід на члена сім'ї менше двох мінімальних зарплат, потім іншим в порядку зменшення середнього бала. Вивести список черговості надання місць в гуртожитку.

  10. В довідковій автовокзалу зберігається розклад руху автобусів. Для кожного рейса вказані його номер, тип автобуса, пункт призначення, час відправлення і прибуття. Вивести інформацію про рейси, якими можна скористатися для прибуття в пункт призначення раніше заданого часу.

  11. На міжміській АТС інформація про розмови містить дату розмови, код і назву міста, час розмови, тариф, номер телефону в цьому місті і номер телефону абонента. Вивести для кожного міста загальний час розмов з ним і суму.

  12. Інформація про співробітників фірми включає: ПІП, табельний номер, кількість відпрацьованих годин за місяць, почасовий тариф. Робочий час понад 144 години вважається наднормовим і оплачується в подвійному розмірі. Вивести розмір заробітної платні кожного співробітника фірми за врахуванням прибуткового податку, який складає 20% від суми заробітку.

  13. Інформація про учасників спортивних змагань містить: найменування країни, назва команди, ПІП гравця, ігровий номер, вік, вагу. Вивести інформацію про наймолодшу команду.

  14. Для книг, що зберігаються в бібліотеці, задано: реєстраційний номер книги, автор, назва, рік видання, видавництво, кількість сторінок. Вивести список книг з прізвищами авторів в алфавітному порядку, виданих після заданого року.

  15. Різні цехи заводу випускають продукцію декількох найменувань. Відомості про випущену продукцію включають: найменування, кількість, номер цеху. Для заданого цеху необхідно вивести в порядку спадання кількість випущених виробів по кожному найменуванню.

  16. Інформація про співробітників підприємства містить: ПІП, номер відділу, посаду, дату початку роботи. Вивести списки співробітників по відділах в порядку спадання стажу.

  17. Відомість абітурієнтів, що здали вступні іспити в університет, містить: ПІП, адреса, оцінки. Визначити кількість абітурієнтів, що проживають в Києві і що здали іспити з середнім балом не нижче 4.5.

  18. В довідковій аеропорту зберігається розклад вильоту літаків на наступні доби. Для кожного рейса вказані: номер рейса, тип літака, пункт призначення, час вильоту. Вивести всі номери рейсів, типи літаків і час вильоту в заданий пункт призначення в порядку зростання часу вильоту.

  19. У адміністратора залізничних кас зберігається інформація про вільні місця в потягах дальнього проходження на найближчий тиждень в наступному вигляді: дата виїзду, пункт призначення, час відправлення, число вільних місць. Оргкомітет міжнародної конференції звертається до адміністратора з проханням зарезервувати n місць до міста N на n днів тижня з часом відправлення потягу не пізніше n-ої години вечора. Вивести час відправлення або повідомлення про неможливість виконати замовлення в повному об'ємі.

  20. Відомість абітурієнтів, що здали вступні іспити в університет, містить: ПІП абітурієнта, оцінки. Визначити середній бал по університету і вивести список абітурієнтів, середній бал яких вище середнього бала по університету. Першими в списку повинні йти студенти що здали всі іспити на 5.

  21. В радіоательє зберігаються квитанції про здану в ремонт радіоапаратуру. Кожна квитанція містить наступну інформацію: найменування групи виробів (телевізор, радіоприймач і т. п.), марку виробу, дату приймання в ремонт, стан готовності замовлення (виконаний, не виконаний). Вивести інформацію про стан замовлень на поточний час по кожному виробу.

  22. Розробити програму формування відомості про успішність студентів. Кожний запис цієї відомості повинен містити: номер групи, ПІП студента, оцінки за останню сесію. Вивести списки студентів заданої групи. В кожній групі ПІП студентів повинні бути розташовані в порядку спадання середнього бала.

  23. У виконкомі формується список людей, яким потрібно покращення житлових умов. Кожний запис цього списку містить: порядковий номер, ПІП, величину площі на одного члена сім'ї і дату поставлення на облік. Виходячи із заданої кількості квартир, що виділяються щорічно, вивести весь список з вказівкою очікуваного року отримання квартири.

  24. В бібліотеці є список книг. Кожний запис цього списку містить: прізвища авторів, назва книги, рік видання. Вивести інформацію про книги, в назві яких зустрічається деяке ключове слово (ввести з клавіатури).

  25. В магазині є список автомобілів, що поступили в продаж. Кожний запис цього списку містить: марку автомобіля, вартість, витрату палива на 100 км, надійність (число років безвідмовної роботи), комфортність (відмінна, хороша, задовільна). Вивести перелік автомобілів, що задовольняють вимогам покупця, які вводяться з клавіатури у вигляді деякого інтервалу допустимих значень.

  26. Кожний запис списку вакантних робочих місць містить: найменування організації, посада, кваліфікацію (розряд або освіта), стаж роботи за фахом, заробітну платню, наявність соціального страхування (да/нет), тривалість щорічної оплачуваної відпустки. Вивести список робочих місць відповідно до вимог клієнта.

  27. В технічній службі аеропорту є довідник, що містить записи наступної структури: тип літака, рік випуску, витрата пального на 1000 км. Для визначення потреби в пальному технічна служба запрошує розклад польотів. Кожний запис розкладу містить наступну інформацію: номер рейса, пункт призначення, дальність польоту. Вивести сумарну кількість пального, необхідного для забезпечення польотів на наступну добу.

  28. Для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади співробітника фірми охочі подають наступну інформацію: ПІП, рік народження, освіта (середнє, спеціальне, вище), знання іноземних мов (англійський, німецький, французький; володію вільно, читаю і переводжу із словником), володіння комп'ютером (MSDOS, Windows), стаж роботи, наявність рекомендацій. Вивести список претендентів відповідно до вимог керівництва фірми.

  29. При постановці на облік в ДАІ автоаматори вказують наступні дані: марка автомобіля, рік випуску, номер двигуна, номер кузова, колір, номерний знак, ПІП і адреса власника. Вивести список автомобілів, що проходять техогляд в поточному році. Врахувати, що якщо поточний рік парний, техогляд проходять автомобілі з парними номерами двигунів, інакше - з непарними номерами.

  30. Для участі в конкурсі виконавців необхідно заповнити наступну анкету: ПІП, рік народження, назва країни, клас музичного інструменту (гітара, фортепіано, скрипка, віолончель). Вивести список самих молодих лауреатів конкурсу по класах інструментів в порядку зайнятих місць.