Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН практ занять ортодонтія.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
122.37 Кб
Скачать

Тематичний план

практичних занять з ортодонтії для студентів 5 курсу 10 семестру на 2010-2011 н.р.

Назва теми

К-сть год

Сучасні методи діагностики і лікування зубощелепних аномалій у дітей і дорослих

1

Організація ортодонтичної допомоги дитячому і дорослому населенню. Методи обстеження дітей і дорослих із зубощелепними аномаліями і деформаціями. Морфологічні та функціональні порушення в зубощелепному апараті пов’язані з патологією ендокринної системи. Синдроми захворювань, що проявляються у порожнині рота (Шерешевського-Тернера, Аперта-Круазона, Папійон-Лефевра, Олбрайт та ін.). Прийом ортодонтичних пацієнтів і заповнення історій хвороби.

7

2

Етапи виготовлення і конструктивні особливості знімних ортодонтичних апаратів, принципи дії, корекції і активування. Особливості конструювання і виготовлення незнімних ортодонтичних апаратів, принципи їх дії, основні деталі апаратів промислового та індивідуального виготовлення. Застосування сучасних незнімних апаратів (брекет-систем), принцип дії, показання до використання, можливі помилки і ускладнення. Прийом ортодонтичних пацієнтів, заповнення історій хвороби, складання плану лікування.

7

3.

Методи лікування аномалій зубів, зубних рядів і прикусу у дітей і дорослих. Методи стимуляції ортодонтичного лікування. Прийом ортодонтичних пацієнтів, заповнення історій хвороби, складання плану лікування.

7

4

Ортопедичне лікування вроджених незрощень твердого і м’якого піднебіння. Травматичне ушкодження зубів і щелеп у дітей, їх ортопедичне лікування. Дитяче зубне протезування. Прийом ортодонтичних пацієнтів, заповнення історій хвороби, складання плану лікування.

7

5

Профілактика зубощелепних аномалій і деформацій. Профілактика ускладнень під час ортодонтичного лікування дітей і дорослих. Тестовий контроль кінцевого рівня знань. Залік

8

Разом

36