Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolni_zavdannya.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
1.75 Mб
Скачать

Контрольне завдання № 52

1 Два тіла масами та рухаються в одному напрямі зі швидкостями v1 = 0,5 м/с та v2 = 0,2 м/с відповідно. Імпульс системи цих двох тіл за модулем (виражений у ) дорівнює…

2 За рахунок кожного кілоджоуля теплоти, одержаної від нагрівника, тепловий двигун виконує роботу 100 Дж. Визначити ККД (%) цього двигуна.

3 Ємність батареї з двох з’єднаних послідовно однакових конденсаторів дорівнює 20 мкФ. Яку ємність (мкФ) має кожен з конденсаторів?

4 Крізь переріз провідника за 5 с пройшов заряд 10 Кл. Чому дорівнює середня сила струму (А) в провіднику за цей час?

5 Плоска квадратна рамка із стороною розташована в одній площині з довгим прямим провідником із струмом , як показано на рис. Рамка починає обертатися навколо провідника з частотою , лишаючись з ним в одній площині. Визначити ЕРС індукції в рамці.

6 У котушці L = 0,1 Гн тече струм I = 0,1cos(300t), А. Визначити індуктивний опір котушки (Ом).

Контрольне завдання № 53

1 На довгій дошці маси m = 20 кг, яка має легкі коліщатка, стоїть людина маси M = 80 кг. Дошка знаходиться на горизонтальній поверхні і може рухатися по ній без тертя. Людина починає рухатися вздовж дошки зі сталою швидкістю v = 2 м/с при цьому імпульс системи дошка-людина (виражений в ) дорівнює…

2 Тепловий двигун одержує від нагрівника 5 кДж теплоти і віддає холодильнику 4 кДж теплоти. Визначити ККД (%) двигуна.

3 Конденсатор ємністю 100 мкФ, який був приєднаний до джерела напруги 100 В, відключили від джерела і приєднали до незарядженого конденсатора ємності 200 кмФ. Який заряд (мКл) зосереджений на батареї конденсаторів?

4 По провіднику тече струм 4,8 А. Скільки електронів проходить крізь переріз провідника щосекунди? (е = 1,610-19Кл)

5 На рисунку показано дві котушки L1 та L2. До однієї підключений гальванометр, а інша підключена до джерела ЕРС. Гальванометр буде показувати наявність струму в колі, якщо

ключ К замкнути, чи розімкнути

рухати котушку L1 при замкнутому ключі К

рухати котушку L2 при замкнутому ключі К

змінювати відстань між витками котушки L2 при замкнутому ключі К

6 У послідовний контур із параметрами R = 5 Ом, L = 10 мГн, C = 100 мкФ увімкнено джерело змінної напруги з постійною амплітудою U0 = 10 В. Частота джерела відповідає максимальній напрузі на резисторі. Чому дорівнює зсув фаз між напругою джерела та струмом у контурі при цій частоті?

Контрольне завдання № 54

1 На рисунку показаний графік залежності від часу координати тіла, маса якого дорівнює 1 кг. Чому дорівнює величина сили, що діє на тіло?

2 За один цикл робоче тіло теплового двигуна виконує роботу 2 кДж і передає холодильнику 18 кДж теплоти. Чому дорівнює ККД (%) двигуна?

3 У приєднаному до джерела плоскому повітряному конденсаторі відстань між пластинами зменшили в 2 рази. Як при цьому змінилась об’ємна густина енергії електричного поля в конденсаторі?

не змінилась

зменшилась у 2 рази

збільшилась у 2 рази

зменшилась у 4 рази

збільшилась у 4 рази

4 Заряд, що проходить через переріз провідника, залежить від часу як (Кл). Чому дорівнює середня сила струму (А) за першу секунду

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]