Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-9.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
5.78 Mб
Скачать

8.1.2.2. Інтеграція в Microsoft Office

Microsoft Excel є складовою офісного пакета Microsoft Office, тісно інтегрованого з іншими додатками, що входять у пакет, що дає змогу імпортувати й експортувати дані з інших додатків, створювати зв’язані документи та зберігати в них єдиний стиль.

Меню та панелі інструментів Excel максимально відповідають меню і панелям Microsoft Word. Усі діалогові вікна додатків Windows, створених Microsoft, витримані в єдиному стилі. Ярлики вкладок у верхній частині діалогового вікна, подібні до ярликів аркушів у нижній частині вікна робочої книги, дають змогу швидко переходити від однієї вкладки до іншої. Наприклад, різні вкладки діалогового вікна Формат ячеек дають можливість установити числові формати, типи вирівнювання, шрифти, рамки, додати візерунки, встановити захист комірок і багато чого іншого.

Реалізовано можливість перетягування даних з Excel до інших додатків з пакета Microsoft Office, а також підтримку другої версії протоколу зв’язку та впровадження об’єктів (Object Linking and Embedding, OLE 2).

8.1.2.3. Майстри

Для полегшення роботи в Microsoft Excel передбачені різні засоби, що полегшують рутинну роботу. Одним з таких засобів є Майстри (помічники). Їх небагато:

  • Мастер Диаграмм, що дає можливість спростити побудову діаграм;

  • Мастер Функций, що дає можливість спростити написання функцій;

  • Мастер Подсказок для швидкого пошуку інформації (хоча він і не є майстром у прямому значенні цього слова);

  • Мастер Web-страниц для створення HTML-сторінки за допомогою Microsoft Excel;

  • Мастер шаблонов дає можливість створити новий шаблон чи базу даних;

  • Мастер сводных таблиц дає можливість аналізувати не тільки будь-який зріз наявної інформації, а й упорядковувати стовпці, рядки та заголовки сторінок методом «перетягнути і відпустити».

  • Мастер преобразований дає можливість конвертувати документи в Excel з інших форматів.

8.1.2.4. Спеціальні можливості

У Microsoft Excel включені деякі можливості, що дають змогу спростити роботу і виконати необхідні обчислення.

Перша — автозаповнення таблиці. Режим Автозаполнение, що дає змогу створювати послідовності з числових чи текстових значень, практично не вводячи дані вручну, також розширений. У редакторі Microsoft Excel можливо створювати свої власні режими автозаповнення. Наприклад, якщо потрібно створити аркуші із заголовками типу Січень, Лютий, Березень і т. д., — до наших послуг режим Автозаполнение. Більше того, команда Сортировка обробляє тепер і користувацькі (тобто створені) списки Автозаполнения, тож ми завжди зуміємо відсортувати свої дані.

Друга спеціальна можливість — команда Автосуммирование, дає змогу складати числові значення одним натисканням миші, зробити це одночасно і з рядками, і зі стовпцями. За цією командою можна підбивати загальні підсумки навіть у таблицях із проміжними підсумками.

Також існує така можливість, як Подбор параметров (одержати необхідний результат, змінюючи вихідні дані) і Поиск решения (знаходження коренів рівнянь).

Ще однією цікавою особливістю редактора Excel є можливість роботи з географічними мапами Карта...

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]