Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка банк. операции.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
368.64 Кб
Скачать

Структурна схема таблиці

Таблиця____________

___________________________________ номер

назва таблиці

Головка

Заголовки граф

Підзаголовки граф

Рядки

(горизонтальні рядки)

Боковик (графа для заголовків рядків)

Графи

(колонки)

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці.

На всі таблиці мають бути посилання в тексті КР. При посиланні на таблицю вказують її повний номер, а слово "Таблиця" пишуть у скороченому вигляді, наприклад "(табл. 1.2)"

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках.

Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу.

Назва таблиці має бути стислою і відбивати зміст таблиці.

При перенесенні частини таблиці на наступну сторінку нумерацію колонок необхідно повторити, а слово „Таблиця” і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова „Продовження табл.” і вказують номер таблиці, наприклад: „Продовження табл. 1.2”. У першій частині таблиці нижню горизонтальну лінію, що обмежує таблицю, не проводять.

Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. У цьому випадку назву вміщують тільки над її першою частиною.

Таблиця 2.7

Зведена таблиця основних показників ліквідності

комерційного банку

Показники

І квартал 2011р.

IV квартал 2011 р

Відхилення

1

2

3

4

Коефіцієнт поточної ліквідності

1,11

1,18

0,07

Коефіцієнт швидкої ліквідності

0,07

0,1

0,03

Коефіцієнт абсолютної ліквідності

0,012

0,01

-0,002

Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну над одною в межах тієї самої сторінки. Рекомендується розділяти частини таблиці подвійною лінією.

Таблиця 2.9

Набори товарів z і X, що мають для споживачів однакову сумарну корисність, одиниць

Набір

Кількість

товару Z

Кількість

товару X

Набір

Кількість

товару Z

Кількість

товару X

A

B

C

30

18

13

5

10

15

D

E

F

10

8

7

20

25

30

Рис.7.4. Приклад оформлення поділу таблиці на дві частини

Якщо рядки чи графи таблиці виходять за формат сторінки, то в першому випадку для кожної частини таблиці повторюють її головку, в другому – боковик. Якщо головка громіздка, її можна не повторювати. У такому разі пронумеровують графи і переносять їхню нумерацію на наступну сторінку. Заголовок таблиці не повторюють.

Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки – з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком. Висота рядків повинна бути не меншою 8 мм.

Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. В кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф указують в однині.

Інші вимоги до виконання таблиць – відповідно до чинних стандартів на технічну документацію.

Таблиці, за необхідності, можуть бути перелічені у змісті з зазначенням їх номерів, назв (якщо вони є) та номерів сторінок, на яких вони розміщені.

Графу “порядковий номер” у таблицю включати не допускається. Нумерація граф таблиці арабськими цифрами допускається в тих випадках, коли в тексті документа маються посилання на них, при розподілі таблиці на частини, а також при перенесенні частини таблиці на наступну сторінку. За необхідності допускається нумерацію показників, параметрів чи інших даних порядкові номери вказувати у першій графі таблиці безпосередньо перед їх найменуванням.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без обертання тексту або з обертанням за годинниковою стрілкою.

Якщо текст, який повторюється у графі таблиці і складається з одного слова, то його можна замінити лапками, якщо текст повторюється і складається з двох чи більше слів, то при першому повторенні його замінюють на слова "Те ж", а далі - лапками. Ставити лапки замість повторюваних цифр, марок, знаків, букв, математичних чи хімічних символів не допускається. Якщо цифрові дані у якомусь рядку таблиці не наводяться, то у ньому ставиться прочерк.