Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
правовві засади.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
105.47 Кб
Скачать

Критерії оцінювання екзамену з дисципліни «Правові засади соціальної роботи»

A” (36-40 балів), виставляється, якщо студент:

  • продемонстрував повне, глибоке, правильне знання основних категорій та проблем усіх питань екзаменаційного білету;

  • при відповіді використав першоджерела та додаткову літературу;

  • пов’язав матеріал питання з іншими темами курсу.

В” (34-35 балів), виставляється, якщо студент:

  • дав в цілому правильні відповіді на питання, розкрив основні категорії, але допустив деякі несуттєві помилки у визначеннях.

С” (30-33 бали), виставляється, якщо студент:

  • недостатньою мірою використав першоджерела та додаткову літературу;

  • допустив деякі помилки при встановленні зв’язків з іншими темами.

D” (27-29 балів), виставляється, якщо студент:

  • розкрив питання в основному правильно, але фрагментарно і несистематично, допустив суттєві помилки у визначеннях.

E” (25-26 балів), виставляється, якщо студент:

  • обмежився при відповіді змістом конспекту, не використав додаткової літератури;

  • недостатньо орієнтується в структурі курсу, помиляється при встановленні зв’язків з іншими темами.

FX” (15-24 балів), виставляється, якщо студент:

  • показав значні прогалини у відповіді на поставлені питання, не може дати визначень основних категорій;

  • не може відтворити зміст конспекту.

F” (0-14 балів), виставляється, якщо студент:

  • не орієнтується в структурі дисципліни;

  • не відповів на жодне запитання.

Розглянуто та ухвалено на засіданні кафедри

філософії і права

протокол № ___ від «__» _____________ 2012 р.

В.о. зав. кафедри, к.ю.н., в.о. доц. ___________ Т.М. Мартинюк

Положення Про систему оцінювання навчальних досягнень студентів з навчальної дисципліни „Правові засади соціальної роботи”

Навчальна дисципліна «Правові засади соціальної роботи» вивчається 162 години аудиторно – з них лекції 36 год., семінари 36 год., самостійна робота студента – 74 год., ІНДЗ – 16 год. протягом одного семестру.

На лекціях студенти отримують основні теоретичні знання з дисципліни, а на семінарських заняттях поглиблено вивчають теми курсу “Правові засади соціальної роботи”.

Щоб ефективно працювати, слід ретельно готуватися до занять, опрацьовувати широке коло наукової літератури, брати активну участь у обговоренні питань, що виносяться на семінар.

Для успішного завершення вивчення дисципліни “Правові засади соціальної роботи”, згідно Положення про систему оцінювання навчальних досягнень студентів в БДФЕУ, - студентам слід пам'ятати, що вона поділена на два модулі. Підсумковий контроль здійснюється на основі екзамену.

Впродовж семестру студент може набрати максимально 100 балів: модуль І – 55 балів, який включає семінарські заняття та модульну контрольну роботу; модуль ІІ – 5 (ІНДЗ), екзамен – 40 балів.

Модуль І складається з двох змістових модулів. Змістовий модуль 1 – 22 бали, у тому числі 10 балів – модульна контрольна робота. Змістовий модуль 2 – 33 бали, у тому числі 13 балів – модульна контрольна робота.

Форма проведення модульного контролю – модульна контрольна робота, що проводиться на останньому семінарському занятті змістового модуля (1 академічна година).

Пропуски лекцій та семінарів з поважних чи без поважних причин обов'язково відпрацьовуються. Пропуск модульної контрольної роботи без поважної причини означає, що студент набирає 0 балів. Пропустивши модульну контрольну роботу з поважної причини, студент має право скласти її у термін, визначений деканатом, але до виставлення підсумкових балів екзамену.

Критерії, які використовуються для поточного та модульного контролю, обов’язково фіксуються. При відповіді на семінарському занятті та опрацювання інших видів робіт (есе, доповіді, визначення понять (категорій), практичні завдання), оцінювання навчальних досягнень здійснюється відповідно до критеріїв оцінювання.

Індивідуальні навчально-дослідні завдання (ІНДЗ) включають написання статей та тез на науково-практичні конференції, науково-дослідну роботу, яку студент може виконати один раз протягом вивчення дисципліни.

Визначення підсумкової оцінки, оцінки за національною шкалою та за шкалою ЕСТS здійснюється згідно Шкали оцінювання навчальних досягнень студентів, що нижче вказується.