Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
laba_4-5.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать

Приклад 2 Створення звіту.

1. Створити звіт на основі запиту Запит5 з допомогою майстра звітів.

Клацаємо на вкладці REPORT => NEW REPORT =>WIZARD і OK. У вікні, що з'явилося, у рядку TABLE/QUERIES вибираємо Запит5, перетягуємо поля Модель, Колір, ДатаПродажу, СобівартістьМоделі, Кількість і клацаємо на NEXT. В наступному задаємо групування даних по полю Колір, клацнувши по ньому два рази Клацаємо на клавіші GROUPING OPTIONS, встановлюємо інтервали групування NORMAL, клацаємо ОК і NEXT, щоб перейти у наступне вікно. У наступному вікні не змінюємо сортування, але клацаємо на клавіші SUMMARY OPTIONS (підсумки) У рядку СобівартістьМоделі активізуємо SUM, у рядку Кількість - МАХ. Активізуємо опції CALCULATE PERCENT ОТ TOTAL FOR SUMS, DETAIL AND SUMMARY і клацаємо на OK, а далі на NEXT. Дані представляємо ступінчато, активізуючи опцію STEPPED і клацаємо NEXT. В останньому вікні надаємо заголовок звіту Звіт фірми. Щоб побачиш зовнішній вигляд активізуємо опцію PREVIEW THE… Клацаємо на FINISH. Запишемо його під іменем Звітзапит5. Щоб перейти в режим конструктора звітів, виконуємо команду VIEW => DESIGN VIEW.

2. Вставити в заголовок звіту малюнок і змінити його розміри.

З.Вставити обчислювальне поле Ціна = СобівартістьМоделі*Кількість. Активізуємо область DETAIL. Клацаємо на клавіші TEXT BOX на палітрі елементів і в області DETAIL малюємо прямокутник. Позначку поля переносимо у область PAGE HEADER. Для перенесенні виконуємо команди EDIT => CUT, EDlT => PASTE. Пересуваємо цю позначку в кінець рядка і перейменовуємо на Ціна. У полі UNBOUND (вільний) клацаємо двічі і з клавіатури набираємо = [СобівартістьМоделі]*[Кількість]. Виконаємо команду VIEW=> PRINT PREVIEW для перегляду звіту.

4. Відформатуємо поле Ціна. Активізуємо це поле в області даних. Клацаємо правою клавішею мишки і вибираємо PROPETRIES=> FORMAT і з клавіатури введемо 0000000,00 грн. Закриваємо вікно і переходимо в режим попереднього перегляду.

5. Введемо назву і адресу фірми в нижній колонтитул. Ативізуємо область PAGE FOOTER (нижній колонтитул), клацаємо на клавіші LABEL палітри елементів. Малюємо прямокутник в області PAGE FOOTER і з клавіатури вводимо назву і адресу фірми.

6. В області GROUP HEADER (заголовок групи) назви полів висвітлити іншим кольором.

7. Розставити сторінки у вигляді стор.1, які будуть друкуватися у верхньому колонтитулі.

Вставляння номерів сторінок. Сторінки звітів можна пронумерувати, додавши в заголовки або колонтитули текстове поле, в якомубудуть висвітлюватися номери сторінок. За замовчуванням в областінижнього колонтитула висвітлюються параметри сторінки. Активізовуємо цейелемент, клацаємо по ньому правою клавішею мишки і вибираємо команду PROPETRIES (властивості)=> DATA (дані) => CONTROL SOURCE (джерело). З клавіатури можна набрати наступні вирази:

=PAGE результатом буде 1,2,3

=”стор”& PAGE ‑ стор 1, стор 2,

=PAGE& "/3 стр" ‑ 1/3 стор, 2/3 стор

=PAGE& " з cтp" ‑ 1 з З стор, 2 з 3 стор

="стр"& PAGE & "стр" ‑ стор 1 з 3, стор 2 з З

=FORMAT (PAGE "000") ‑ 001, 002

Література:

Демків І., Каленюк П., Ключник І., Кравець І., Петрович Р. Основи роботи в середовищах Microsoft Excel 2000 та Microsoft Access 2000. Застосування SQL та VBA. Лекції та завдання до лабораторних робіт.- Львів: Каменяр, 2004.- 224 с. (ст.121-139).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]