Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УП Шпоры (1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
212.99 Кб
Скачать

12.Задачі процесу планування при управління діловими проектами.

  • Активна участь в формуванні змісту проекту.

  • Консультаційна допомога зацікавленим сторонами щодо сутності та специфіки конкретного проекту, можливих ризиках, побудови інформаційних зв'язків тощо.

  • Обґрунтований вибір прямих виконавців (членів команди, підрядників) та постачальників ресурсів проекту.

  • Організація та координація проектних робіт.

  • Організація та координація робіт прямих виконавців, підрядників та постачальників на предмет виконання ними свої службових чи контрактних обов'язків.

  • Задоволення інформаційних потреб всіх учасників (зацікавлених сторін) проекту.

  • Контроль і аналіз стану проекту на всіх етапах його реалізації.

  • Прийняття управлінських рішень в межах своєї компетентності, які спрямовані на поліпшення умов реалізації проекту.

  • Підготовка обґрунтувань з необхідності рішень, прийняття яких не в межах його компетентності, для відповідних учасників проекту.

13. Сітьове моделювання як методична основа проектного менеджменту

Методи сітьового моделювання дозволяють не тільки упорядкувати план виконання проекту, а й оптимізувати його. Створений спеціальний математичний апарат може визначити роботи по яких є зайві витрати, або ти з них, по яким доцільно залучити ресурсі в більшому обсязі. Таким чином вирішуються задачі виконання проектних робіт у встановлені терміни але з меншою кількістю ресурсів, або зменшення терміну виконання робіт при заданому обсягу витрат ресурсів. Звісно, що можливі і варіанти комбінацій даних факторів.

Використовуючи апарат сітьового моделювання, методи управління проектом здатні оптимізувати роботи з його виконання, що в багатьох випадках призводить навіть до скорочення витрат і термінів виконання поставлених завдань. Ця спрямованість методів сітьового моделювання і стала основою становлення управління проектами в якості окремого напрямку діяльності.

Методи сітьового планування - методи, основна мета яких полягає в тому, щоб скоротити до мінімуму тривалість проекту. Вони ґрунтуються на розроблених практично одночасно і незалежно методах критичного шляху (МКШ) і оцінки та перегляду планів PERT (Program Evaluation and Review Technique).

14. Завдання та етапи календарного планування в управлінні проектами.

Розробка календарного плану означає визначення конкретних дат старту і фінішу окремих робіт,етапів та всього проекту;умов виконання робіт ;відповідальних виконавців;Завданнями для розробки календарного планування є:визначення змісту проекту,проведення декомпозиції проектних робіт,визначення тривалості проектних робіт, визначення зв`язків між окремими роботами;визначення ресурсів щодо кожної обмежень та допусків щодо використання ресурсів;

Етапи календарного планування:

1етап.Призначення відповідальних за виконання проектних робіт.Вни призначаються з числа КМП та діють за таки правилами:Відповідальні виконавці мають бути компетентними в доручених їм напрямках проектних робіт;завантаження відповідальністю має відносно рівномірно розподілятися між членами команди.

2етап: Визначення ранніх та пізніх стадій дат початку та завершення проектних робіт Відбувається завдяки розрахунку розкладу, який відбувається двома способами:розрахунок розкладу вперед,розрахунок розкладу назад.

Розрахунок розкладу вперед починається з робіт , яку не мають попередників.Таким чином виявляються рані дати робіт, під якими слід розуміти найбільш ранні можливі терміни початку та завершення робіт за умови, що попередні роботи завершені:

Ранній початок-Термін виконання-1=Пізній початок

Розрахунок розкладу назад починається з робіт, які не мають послідовників. Таким чином визначаються пізні дати робіт. Під якими розуміється найбільш пізні можливі терміни початку та закінчення робіт за умови,що дата завершення проекту буде незмінною.

Пізнє закінчення-Термін виконання +1=Пізній початок.