Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР _опт.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Правила оформлення звіту по лабораторній роботі

1. До виконання лабораторних робіт допускаються тільки ті студенти, які володіють змістом виконуваної роботи, мають коректно підготовлений звіт роботи та письмові відповіді на контрольні запитання!!!!!

2. Результати лабораторних poбiт оформляють у вигляді звітів на бланках, виготовлених типографським способом або вручну (формат А4, ГОСТ 2.301). Пишуть звіти пастою або чернилами черного чи темно-синього кольору. Аркуші оформляють рамкою та основним надписом згідно з ГОСТ 2.104-68.

3. В звіт обов'язково включають такі роздділи:

– Назва i номер роботи

– Мета роботи

– Завдання

– Обладнання та інструменти

– Зміст роботи

– Результати вимірювань (спостережень) та обробка одержаних даних

– Висновки

4. Креслення , схеми, рисунки, таблиці, графики виконуютъ олівцем. Графічні результати лабораторної роботи доцільно показувати кольоровими лініями на міліметрівці.

5. Оформления журналу лабораторних робіт розпочинаеться з титульного листа (дивись додаток А).

Вказівки до лабораторних робіт

Тема. Опис усіх лабораторних робіт, передбачених чинною програмою.

Мета: навчитися вибирати обладнання, визначати мету та об'єкт спостереження, проводити вимірювання, опрацьовувати та інтерпретувати результати експерименту, набути первинних навичок планування експерименту.

Обладнання: стандартне шкільне, у деяких випадках доповнене простими саморобними пристроями.

Підготовка до лабораторної роботи

Кожну роботу починайте з виконання завдань, що містяться у методичних вказівках до лабораторних робіт. Ці завдання дозволять повторити необхідний теоретичний матеріал і підготуватися до виконання роботи самостійно, склавши план проведення експерименту й перелік обладнання. Необхідною умовою підготовки до роботи є розв'язування запропонованих задач.

Виконання роботи

Переходьте до виконання роботи тільки після того, як усвідомите сутність запропонованого методу вимірювання. У разі необхідності звертайтеся до підручника. Результати всіх вимірювань відразу ж записуйте в зошит. Під час проведення експерименту суворо дотримуйтеся правил техніки безпеки.

Опрацювання результатів

У шкільному експерименті отримати високу точність результатів дуже складно, тому в роботах визначаються похибки вимірювань не стільки для їх точного врахування, скільки для ознайомлення з різними методами оцінювання похибок.

І

Аналіз результатів

Завжди аналізуйте хід експерименту та його результати. Формулюючи висновок, намагайтеся наводити відповіді на всі запитання; обов'язково зазначайте чинники, що найбільше впливають на точність отриманих результатів.

Успіхів і натхнення!

Позначення лабораторних і практичних робіт

Х Х ХХ ХХХХХХХ ХХ ХХ ХХ

6 Код

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]