Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
1383
Добавлен:
30.08.2020
Размер:
3.68 Mб
Скачать

Перевірка установки порога спрацьовування

Перевірка установки порога спрацьовування виконується наступним чином:

              1. Перед перевіркою установки порога спрацьовування установити механічним коректором (за необхідністю) стрілку мікроамперметра датчика на нуль шкали.

              2. Провернути ручку потенціометра «ПОДСВЕТКА» проти годинникової стрілки до упора, тумблер установити в положенні «НАСТРОЙКА» і включити сигналізатор. Збільшувати струм фотоелектронним пристроєм повільним обертанням ручки потенціометра «ПОДСВЕТКА» за годинниковою стрілкою до моменту включення лампочки «ОПАСНО», одночасно спостерігаючи за показаннями мікроамперметра. Мікроамперметр у момент включення лампочки «ОПАСНО» повинен показувати значення струму фотоелектронного пристрою рівним 4  0,5 мкА.

Перевірка установки чутливості

Установку чутливості робити за радіоізотопним градуювальним джерелом світла (РГДС) виконують у наступному порядку:

        1. Від’єднати усі трубопроводи від робочого сепаратора, відгвинтити гайку і відкинути кришку контактора фотоелектронного пристрою, загвинтити фасонну гайку нижнього бака компенсатора за годинниковою стрілкою до упора і зняти робочий сепаратор рухом на себе і нагору. Від’єднати від нижнього бака трубопровід дроселюючого пристрою і приєднати на його місце вільний кінець трубопроводу „дозатор – робочий сепаратор”.

        2. Витягти з комплекту ЗІП склянку і помістити в нього РГДС таким чином, щоб пластмасовий елемент знаходився проти вікна в склянці, а штифт склянки увійшов в отвір джерела.

        3. Установити склянку з джерелом у контактор фотоелектронного пристрою, сполучивши штифт на склянці з настановною виїмкою на кришці контактора, закрити кришку і загвинтити до упора гайку.

        4. Установити тумблер у положення «НАСТРОЙКА», а ручку потенціометра «ПОДСВЕТКА» проти годинникової стрілки до упора і включити сигналізатор.

        5. Визначити за мікроамперметром величину струму фотоелектронного пристрою. Величина струму повинна бути 1,3 мкА  20%. Витягти з контактора склянку з РГДС, установити на місце робочий сепаратор і загвинтити фасонну гайку нижнього бака проти годинникової стрілки до упора. Закрити кришку контактора і загвинтити гайку до упора. Переключити тумблер у положення «РАБОТА».

  1. Від’єднати від нижнього бака кінець трубопроводу „дозатор – робочий сепаратор” і приєднати його і інші трубопроводи до сепаратора, а до нижнього бака приєднати кінець трубопроводу дроселюючого пристрою.

Перевірка працездатності розподільної коробки

        1. Установити ручку перемикача вольтметра у положення «1», тумблер «3В. СИГНАЛ – ВЫКЛ» – у положення «ВЫКЛ» і тумблер – у положення «РАБОТА». Включити сигналізатор і в момент відхилення стрілки вольтметра натиснути на 2‑3 сек на кнопку «ПРОВЕРКА КЛАПАНОВ». При цьому повинна включитися лампочка «ОПАСНО» і повинен спрацювати електромагніт розподільної коробки (чутний щиглик).

        2. Зняти сепаратор-відбірник і на дотик переконатися, що отвір у розподільній коробці не закрито диском. Установити на місце сепаратор-відбірник.

        3. Виключити сигналізатор, установити тумблер у положення «3В. СИГНАЛ», ручку перемикача вольтметра у положення «6» і натиснути до упора штовхальник розподільної коробки.