Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РНП_Представництво_2014.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
662.53 Кб
Скачать

2. Форми проведення поточного та підсумкового контролю

2. 1. Поточний контроль

Види поточного контролю обираються викладачем у відповідності з цією програмою. Видами поточного контролю можуть бути опитування, тестування, колоквіум, написання реферату.

Обов’язковим видом поточного контролю є написання та захист студентом наукового дослідження у формі реферату з обраної ним теми (їх перелік студент може обрати за списком тем рефератів). Студент також може обрати тему реферату самостійно (у межах проблематики лекційних занять), попередньо узгодивши її з викладачем, що читає лекції.

Вимоги до наукового дослідження, що має бути письмово оформлене у вигляді реферату:

  1. обсяг – 20-35 сторінок формату А4; шрифт – Times New Roman, кегель – 14 пт, інтервал між рядками – 1,5; поля верхнє, нижнє та ліве – 20 мм, праве – 10 мм;

  2. обов’язкові елементи:

  • постановка проблеми у загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими чи практичними завданнями;

  • аналіз чинних нормативно-правових актів та оприлюднених (опублікованих, розміщених в мережі Інтернет, депонованих) результатів досліджень із відповідної теми, в яких порушується дана проблема та пропонуються шляхи її вирішення; виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, котрим присвячується підготовлений студентом реферат;

  • формулювання цілей дослідження (постановка завдання);

  • виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів;

  • висновки з даного дослідження і перспективи подальших розвідок у даному напрямку;

  1. обов’язковими є посилання на використані джерела та список останніх, оформлений відповідно до встановлених вимог.

У списку використаних джерел їх слід розміщувати у порядку появи посилань у тексті. Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чин­них стандартів з бібліографічної та видавничої справи: ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 “Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання”. Приклади оформлення див.: [Електронне джерело]. – Режим доступу: http://vk.com/doc-32157927_132571751?hash=dcab8928207b96dc1a та/або http://www.krok.edu.ua/download/asp/vimogi_lit_VAK.pdf. По кожному джерелу слід наводити такі дані: прізвище та ініціали автора, повну назву книги, статті, журналу, місто, видання, назву видавництва, рік видання, номер журналу, сторінки (першу і останню), на яких стаття чи тези опубліковані або кількість сторінок у книзі. При посиланні на збірники праць – дані про автора, назву статті, повне найменування збірника, місто та видавничу організацію, рік та номери сторінок, на яких розташована ця стаття. У тексті роботи, де використано джерело, в квадратних дужках проставляють номер джерела і сторінку, на яку зроблено посилання.

При поточному контролі оцінці підлягають: якість підготовленого реферату; рівень (ступінь важливості та обґрунтування) порушених у рефераті проблем регулювання представництва в господарському праві та процесі, шляхів їх подолання/розв’язання; рівень знань, продемонстрований студентом.