Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стягнення - Снідевич - 2014.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
278.02 Кб
Скачать

Тема 12. Провадження по зверненню стягнення на майно боржника, яке знаходиться у іншої особи (8 год.).

Лекція 15. Провадження по зверненню стягнення на майно боржника, яке знаходиться у іншої особи ( 2 год.).

Майно боржника, яке знаходиться у інших осіб, як предмет стягнення у виконавчому провадженні. Суб’єкти правовідносин у провадженні щодо звернення стягнення на майно боржника, яке знаходиться у інших осіб, їх права та обов’язки. Особливості звернення стягнення на окреме майно боржника, яке знаходиться у інших осіб.

Семінарське заняття 15. Провадження по зверненню стягнення на майно боржника, яке знаходиться у іншої особи (2 год.).

1. Майно боржника, яке знаходиться у інших осіб, як предмет стягнення у виконавчому провадженні.

2. Суб’єкти правовідносин у провадженні щодо звернення стягнення на майно боржника, яке знаходиться у інших осіб, їх права та обов’язки.

3. Особливості звернення стягнення на окреме майно боржника, яке знаходиться у інших осіб.

Завдання для самостійної роботи (4 год.).

1. Які обов’язки у виконавчому провадженні мають особи, в яких знаходиться майно боржника?

2. Чи впливають особливості правової підстави, згідно з якою майно боржника перебуває у інших осіб, на можливість звернення на нього стягнення?

Контрольні запитання та завдання:

1. Особливості вчинення виконавчих дій щодо майна боржника, яке знаходиться у інших осіб.

2. Особливості звернення стягнення на належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти.

Рекомендована література:

1. Актуальні питання виконавчого провадження: Навч. посіб. / Під редакцією д.ю.н. І.В. Спасибо-Фатєєвої. – К. : Центр комерційного права, 2009. – 82 с.

2. Фурса С.Я. Закони України „Про державну виконавчу службу”, „Про виконавче провадження”, „Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”: науково-практ. коментар / С.Я. Фурса, Є.І. Фурса, С.В. Щербак. – К. : Видавець Фурса С.Я.; КНТ, 2008. – 1169 с.

3. Цивільний процесуальний кодекс України: Науково-практичний коментар: У 2 т. / [С.Я. Фурса, Є.І. Фурса, С.В. Щербак та ін.]; за заг. ред. С.Я. Фурси. – К. : Видавець Фурса С.Я., КНТ, 2010

Тема 13.Провадження щодо звернення стягнення на частку у праві власності на майно боржника, яким він володіє спільно з іншими особами (8 год.).

Лекція 16. Провадження щодо звернення стягнення на частку у праві власності на майно боржника, яким він володіє спільно з іншими особами (2 год.).

Частка у праві спільної власності як об’єкт стягнення у виконавчому провадженні. Передумови для звернення стягнення на частку у виконавчому провадженні. Особливості визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами. Реалізація частки у праві спільної власності у виконавчому провадженні та оформлення набувачем прав власності на частку у праві спільної власності.

Семінарське заняття 16. Провадження щодо звернення стягнення на частку у праві власності на майно боржника, яким він володіє спільно з іншими особами (2 год.).

1. Частка у праві спільної власності як об’єкт стягнення у виконавчому провадженні.

2. Передумови для звернення стягнення на частку у виконавчому провадженні.

3. Особливості визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

4. Реалізація частки у праві спільної власності у виконавчому провадженні.

Завдання для самостійної роботи (4 год.).

1. Як співвідноситься право іншого з співвласників на переважну купівлю частки боржника у майні з провадженням щодо звернення стягнення на частку?

2. Як відбувається оформлення набувачем прав власності на частку у праві спільної власності, набуту в процесі реалізації майна боржника?

Контрольні запитання та завдання:

1. Особливості визначення у виконавчому провадженні частки боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

2. Особливості вчинення окремих виконавчих дій щодо частки боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

Рекомендована література:

1. Актуальні питання виконавчого провадження: Навч. посіб. / Під редакцією д.ю.н. І.В. Спасибо-Фатєєвої. – К. : Центр комерційного права, 2009. – 82 с.

2. Науково-практичний коментар Цивільного кодексу України: У 2 т. / [Н.С. Кузнєцова, І.О. Дзера, В.М. Коссак та ін.]; за ред. О. В. Дзери (кер. авт. кол.), Н. С. Кузнєцової, В. В. Луця. – [3-е вид., перероб. і доп.]. – К.: Юрінком Інтер, 2008

3. Фурса С.Я. Закони України „Про державну виконавчу службу”, „Про виконавче провадження”, „Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”: науково-практ. коментар / С.Я. Фурса, Є.І. Фурса, С.В. Щербак. – К. : Видавець Фурса С.Я.; КНТ, 2008. – 1169 с.

4. Цивільний процесуальний кодекс України: Науково-практичний коментар: У 2 т. / [С.Я. Фурса, Є.І. Фурса, С.В. Щербак та ін.]; за заг. ред. С.Я. Фурси. – К. : Видавець Фурса С.Я., КНТ, 2010