Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цивільне право, цивільний процес.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
203.26 Кб
Скачать

6. Зобов’язальне право.

Поняття, загальна характеристика та функції зобов’язального права. Система зобов’язального права.

Поняття зобов’язання, його зміст та підстави виникнення. Суб’єкти у зобов’язанні. Заміна сторін у зобов’язанні. Третя особа у зобов’язанні.

Види зобов’язань. Поняття та загальні умови виконання зобов’язання. Загальна характеристика видів забезпечення виконання зобов’язання (зобов’язань). Неустойка. Завдаток. Порука. Гарантія. Застава. Притримання. Поняття та загальна характеристика припинення зобов’язань. Поняття та правові наслідки порушення зобов’язання. Одностороння відмова від зобов’язання. Розірвання договору. Поняття та умови відповідальності за порушення зобов’язання. Підстави звільнення від відповідальності за порушення зобов’язання.

7. Загальні положення про договір

Поняття та значення цивільно-правового договору. Свобода договору та її межі. Види договорів. Зміст договору. Типові умови договору. Тлумачення умов договору. Форма договору. Порядок та стадії укладення договору. Зміна та розірвання договору

8. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, ЩО ВИНИКАЮТЬ У ЗВ’ЯЗКУ З ПЕРЕДАЧЕЮ МАЙНА У ВЛАСНІСТЬ

Договір купівлі-продажу та його види. Договір дарування та його види. Договір ренти. Договору довічного утримання (догляду)..

9. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, ЩО ВИНИКАЮТЬ У ЗВ’ЯЗКУ З ПЕРЕДАЧЕЮ МАЙНА У КОРИСТУВАННЯ

Договір найму. Піднайм. Припинення договору найму. Договір прокату. Договір найму (оренди) земельної ділянки. Договір найму будівлі або іншої капітальної споруди. Договір найму (оренди) транспортного засобу. Договір лізингу та його види.

Договір найму (оренди) житла. Договір піднайму житла. Договір позички.

10. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, ЩО ВИНИКАЮТЬ У ЗВ’ЯЗКУ З ВИКОНАННЯМ РОБІТ

Договір підряду та його види. Договір побутового підряду. Договір будівельного підряду. Договір підряду на проведення проектних та пошукових робіт. Договір на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт.

11. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, ЩО ПОВ’ЯЗАНІ З НАДАННЯМ ПОСЛУГ

Договір про надання послуг та його види. Договір перевезення вантажу. Договір перевезення пасажира та багажу. Договір транспортного експедирування.

Договір зберігання. Зберігання речей, визначених родовими ознаками. Договір складського зберігання. Особливості зберігання в ломбардах, у банківських сейфах, в камерах схову організацій транспорту, у гардеробі організацій та у готелях. Договір зберігання автотранспортного засобу. Зберігання речей пасажира під час його перевезення. Зберігання речей, що є предметом спору. Договір охорони.

Договір доручення. Договір комісії. Договір управління майном.

12. Зобов’язання, що пов’язані з наданням фінансових послуг

Договір страхування. Договір страхування майна. Договір страхування цивільної відповідальності. Страхування життя. Страхування від нещасних випадків і захворювань. Медичне страхування. Обов’язкове страхування.

Договір позики.

Кредитний договір.

Договір банківського вкладу (депозиту).

Договір банківського рахунку.

Договір факторингу..

Порядок та форми безготівкових розрахунків.