Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс стрільб-2013 резка.doc
Скачиваний:
533
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
10.27 Mб
Скачать

2. Організація стрільб

2.1. Для керівництва та обслуговування, а також для забезпечення виконання заходів безпеки під час проведення підводних стрільб на спеціалізованому морському(річковому) полігоні (стрільбищі) наказом командира військової частини призначаються:

керівник водолазних робіт - старший керівник стрільб;

командири спусків - керівники стрільби на ділянках;

черговий спеціалізованого морського (річкового) полігона (стрільбища);

черговий лікар-спецфізіолог (фельдшер-спецфізіолог) - керівник пункту медицинського забезпечення;

інструктор з водолазної справи (водолазний спеціаліст);

начальник пункту бойового забезпечення;

роздавачі боєприпасів на кожній вогневій ділянці;

водолази, що страхують на кожній вогневій ділянці;

водолази, що забезпечуються плавзасобами на кожній вогневій ділянці;

Обов’язки вищезазначених посадових осіб викладені в додатку 12.

Крім того, надаються вказівки щодо розгортання:

чергового плавзасобу (чергових плавзасобів);

пункту медичного забезпечення - декомпресійної барокамери (далі - барокамери);

на березі - чергової автомашини;

оточення полігона (стрільбища).

2.2. У разі обмеженої кількості особового складу, який залучається до керівництва та обслуговування підводних стрільб, обов’язки водолазного спеціаліста (інструктора з водолазної справи) можуть бути покладені на керівника водолазних робіт - старшого керівника стрільб, обов’язки чергового лікаря-спецфізіолога (фельдшера-спецфізіолога) - на командира спуску в разі, якщо він має допуск до медичного забезпечення водолазних робіт, а обов’язки роздавача боєприпасів - на начальника пункту бойового забезпечення.

2.3 Для виконання вправ підводної стрільби на полігоні (стрільбищі) організовуються та розгортаються:

головний командний пункт (ГКП), командні пункти (КП) командирів спуску на ділянках, пост спостереження (у разі організації підводних стрільб на одній вогневій ділянці розгортається командний пункт (КП) керівника водолазних робіт - старшого керівника стрільб, на якому, крім нього, знаходяться командир спуску та спостерігач);

рубіж вихідного положення - місце (полоса) на березі (палубі корабля, пірсі), де чергова зміна тих, хто виконує вправу стрільб, отримує боєприпаси;

вогневий рубіж № 1 (ВР-1):

при виконанні стрільб зі спеціального підводного пістолета СПП-1- місце (полоса) на березі (палубі корабля, пірсі), де військовослужбовець, який виконує вправу стрільб, проводить огляд зброї, переводить її та боєприпаси в штатне положення та де розташовується водолаз, що страхує;

при виконанні стрільб з підводного спеціального автомата АПС -місце (полоса) на березі (палубі корабля, пірсі), де військовослужбовець, який виконує вправу стрільб, споряджає магазин боєприпасами,проводитьогляд зброї та їх перевід у штатне положення та де розташовується водолаз, що страхує;

вогневий рубіж № 2 (ВР-2):

місце (полоса) у воді (на воді, ґрунті), де під час виконання вправ стрільбу положенні, стоячи на ґрунті (з колін на ґрунті),військовослужбовець обирає вогневу позицію, заряджає (розряджає) зброю та веде вогонь по визначених мішенях. При виконанні вправ стрільб під час руху - заряджає зброю, переводить її на запобіжник та розпочинає рух у напрямку вогневого рубежу № 3;

вогневий рубіж № 3 (ВР-3):

місце (полоса) у воді, де розташовується вогнева позиція з мішеневою обстановкою, зброя переводиться в положення до бою, надається дозвіл на відкриття вогню та виконується розряджання зброї після виконання вправ стрільб.

Вогневий рубіж № 3 організовується та розгортається лише в разі виконання вправ підводних стрільб під час руху. Вимоги щодо облаштування вогневих рубежів № 2,3 викладені в додатку 13.

2.4. Під час проведення стрільб військовослужбовець, який виконує вправу стрільб:

на військовому стрільбищі діє за командами керівника стрільби на ділянці;

на спеціалізованому морському(річковому) полігоні (стрільбищі) діє за командами командира спуску.

2.5. Під час проведення стрільб для заряджання зброї керівник стрільби на ділянці або командир спуску подає команду: „Заряджай”.

2.6. Для відкриття та ведення вогню керівник стрільби на ділянці або командир спуску визначають вогневе завдання або подають команду, у якій зазначаються положення для стрільби, ціль, точка наведення, режим та вид стрільби.

2.7. При виконанні вправ стрільб під водою без застосування засобів гідроакустичного підводного зв’язку вказівки щодо положення для стрільби, визначення цілі, точки прицілювання, режиму та виду стрільби надаються перед початком виконання стрільб.

2.8. Для тимчасового припинення стрільби подається команда (сигнал) „Стій”або„Припинити вогонь”,для повного припинення вогню - „Розряджай. За цими командамивійськовослужбовець, який виконує вправу стрільб,ставить зброю на запобіжник.

2.9. Під час виконання вправ підводних стрільб використовуються мішені, зразки яких зазначені в додатку 14.

2.10. Результати виконання вправ стрільб заносяться в журнал обліку бойової та спеціальної підготовки підрозділу.

2.11. Під час виконання вправ підводних стрільб зв'язок з військовослужбовцем, який знаходиться на вогневій позиції, здійснюється за допомогою сигнального кінця або за допомогою засобів гідроакустичного підводного зв’язку. Таблиця умовних сигналів викладена в додатку 15.

2.12. Під час виконання вправ підводних стрільб під водою коливання водного середовища повинно бути не більше ніж 1-1,5 бала, сила вітру до 4 балів, швидкість течії не більше ніж 1 м/с.