Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Студенти повинні:

вміти складати проекти розпоряджень (наказів) власни­ка або уповноваженого ним органу щодо кадрів, укладати трудовий договір, контракт, оформляти особові справи пра­цівників; забезпечувати відповідність постанов, розпоряджень, по­садових інструкцій та інших локальних нормативних актів, що регулюють трудові відносини, чинному законодавству про працю; укладати та контролювати виконання договорів про пов­ну матеріальну відповідальність, колективний трудовий дого­вір, правила внутрішнього трудового розпорядку.

Тема 6. Перевірки щодо дотримання законодавства з охорони власності

Проаналізувати стан забезпечення збереження власності підприємства, взяти участь в оформленні матеріалів і складанні проектів документів з цього питання. Брати участь у розгляді матеріалів за наслідками перевірок, ревізій, інвентаризацій; підготувати правові висновки за фак­тами виявлених правопорушень. Ознайомитися з практикою списання матеріальних ціннос­тей, дебіторської заборгованості, непродуктивних витрат; дати правову оцінку фактам нестач, крадіжок, безгосподар­ності, випуску неякісної продукції, псування майна. Ознайомитися з матеріалами про відшкодування матеріаль­ної шкоди за рахунок винуватих осіб.

Ознайомитися з організацією роботи з попередження кра­діжок, недостач, пошкодження матеріальних цінностей та збит­ків від безгосподарності.

Самостійна робота

Скласти запит до правоохоронних органів у зв'язку із затримкою відшкодування матеріальної шкоди.

Студенти повинні:

вміти складати проекти документів щодо збереження власності, вчиняти заходи контролю відповідно до компетенції

Тема 7.Застосування норм трудового законодавства з охорони праці

Ознайомитися з роботою інспектора з охорони праці щодо за­безпечення належних та безпечних умов праці для працівників підприємства.

Вивчити практику застосування законодавства про охорону праці, про запобігання нещасних випадків на виробництві, а також приймати участь в аналізі причин їх виникнення і підготовці відповідних документів.

Прийняти участь у проведенні інструктажу з працівниками підприємства.

Проаналізувати фізичні та соціальні аспекти умов праці, які визначені організацією праці та її характером.

Ознайомитися з роботою щодо зміцнення охорони праці на підприємстві: контроль за дотриманням правил техніки безпеки, накладення дисциплі­нарних стягнень при порушенні вказаних правил.

Самостійна робота

Ознайомитися з практикою застосування Закону України «Про охорону праці». Скласти Акт про нещасний випадок на виробництві.

Студенти повинні:

вміти контролювати дотримання належних та безпечних умов праці; накладати дисциплінарні стягнення при порушення трудової дисципліни стосовно дотримання безпечних умов праці; забезпечувати відповідність постанов, розпоряджень, по­садових інструкцій та інших локальних нормативних актів, що регулюють трудові відносини у сфері охорони праці, чинному законодавству про працю.

Виробнича практика в органах місцевого самоврядування

та місцевих органах державної влади

Тематичний план

з/п

Назва теми

Кількість годин

Всього

Практичні

заняття

Сомостій.

робота

1.

Структура, порядок формування та організаційно-процедурна діяльність в органах місцевого самоврядування та місцевих органах державної влади.

60

40

20

2.

Організація роботи юридичної служби. Права та обов’язки юрисконсульта.

80

60

20

3.

Організація діяльності район­ного центру зайнятості

100

80

20

4.

Організація діяльності служби і відділів у справах неповнолітніх та опікунської ради.

144

100

44

5.

Організація роботи відділу соціально­го забезпечення, відділу з питань торгівлі та побутового об­слуговування населення та інших структурних підрозділів.

104

80

24

6.

Організація роботи з кадрами в центральних і місцевих органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

100

80

20

7.

Організація роботи зі зверненнями громадян у громадській приймальні

60

40

20

Разом

648

480

168