Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_BD.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Контрольні питання

  • Що таке пакет «Денвер»?

  • Які компоненти містить паке пакет «Денвер» та призначення кожного з компонент?

  • Як створити новий хост або сторінку користувача у пакеті «Денвер»?

  • Як працювати із MySQL у режимі командного рядка?

  • Призначення компоненту phpMyAdmin?

  • Як створити нового користувача у системі?

  • Як надати необхідні привілеї користувачеві?

  • Як відредагувати авторизаційні дані користувача?

  • Як створити нову базу даних (різними способами)?

  • Як відредагувати існуючу базу даних?

  • Як створити нову таблицю у БД (різними способами)?

  • Як відредагувати існуючу таблицю, структуру таблиці?

  • Які альтернативни методи створення баз даних?

  • Що таке MySQL-View? Призначення MySQL-View?

  • Як створити MySQL-View?

  • Що таке Курсор? Призначення курсорів?

  • Що таке збережена процедура?

  • Як створити Курсор?

3.3 Основні теоретичні відомості

3.3.1 ДЕНВЕР – набір дистрибутивів (Apache, PHP, MySQL, Perl та інших) і програмна оболонка, зібрано для створення та відладки сайтів на локальній Windows-машині, без підключення до мережі Інтернет. Назвою пакету є скорочення від "джентльменський набір web-розробника" – д. н. w. р. – "де" "ен" "ве" "ер" - якщо прочитати швидко, то вийде "Денвер".

Денвер – ідеальний набір для початкуючого web-програміста. Відразу після установки існує доступ до повністю працюючого серверу Apache, на якому працює необмежена кількість сайтів. Щоб створити новий сайт, досить створити нову теку. Щоб побачити новий код у дії, досить зберегти файл і відновити сторінку у браузері. Також є можливість розміщення сайту на Flash-накопичувачі.

3.3.2 Огляд програмного модуля Денвер

"Денвер" дозволяє запустити повноцінний веб-сервер Apache з підтримою PHP, Perl та сервер MySQL, який працює під управлінням Windows 95/98/Me/NT/2000/XP.

Apache HTTP-сервер– відкритий веб-сервер Інтернет для UNIX-подібних, Microsoft Windows, Novell NetWare та інших операційних систем. На сьогодні є найпопулярнішим веб-сервером мережі Інтернет. Apache розроблюється та підтримується спільнотою розробників відкритого програмного забезпечення під керівництвом Apache Software Foundation. Web-сервер Apache є самостійним, некомерційним, вільно розповсюджуваним продуктом. Продукт підтримує безліч можливостей, багато з яких реалізовані як скомпільовані модулі, які розширюють основні функціональні можливості. Вони різняться від серверної підтримки мов програмування до схем аутентифікації. Існують інтерфейси для підтримки мов програмування Perl, Python, Tcl і PHP. Популярні методи стискування на Apache включають зовнішній модуль mod_gzip, створений для зменшення розміру веб-сторінок, переданих по HTTP. Функції віртуального хостингу дозволяють одній інсталяції Apache обслуговувати різні веб-сайти. Наприклад, одна машина з однією інсталяцією Apache може одночасно містити www.example.com, www.test.com, test47.test-server.test.com та інші.

MySQL– безкоштовна система керування реляційними базами даних. Дана система керування базами даних (СКБД) з відкритим кодом була створена як альтернатива комерційним системам. MySQL та з самого початку була дуже схожою на mSQL, проте з часом вона все розширювалася й зараз MySQL – одна з найпоширеніших систем керування базами даних. Вона використовується у першу чергу для створення динамічних веб-сторінок, оскільки має чудову підтримку з боку різноманітних мов програмування.

Інсталяція модуля Денвер не потребує жодних додаткових налаштувань. З "Денвером" можуть працювати навіть користувачі, що раніше не мали досвіду роботи з серверними мовами програмування. Також його можна застосовувати не тільки для початкового ознайомлення з веб-кодингом, але й для тестування інтерактивних сайтів, програм, котрі використовують базу даних MySQL, написаних на мовах PHP та Perl.

Комплекс відрізняється від аналогів своєю модульною системою і можливістю розширення. Немає потреби качати багатомегабайтні дистрибутиви окремих компонентів. Базова версія пропонованого комплексу Apache+PHP+Perl+MySQL при своєму розмірі (близько три мегабайти) є повністю функціональною. При необхідності можна докачати з сайту розробників додаткові комплекти: інтерпретатор Perl з різноманітними модулями; бібліотеки, які розширюють можливості PHP і забезпечують роботу з архівами, графікою, базами даних та інше.

Компоненти комплексу вже сконфігуровані і готові до роботи. Для оптимізації роботи, а також включення додаткових можливостей необхідно редактувати файли конфігурації, проте базові можливості доступні вже після встановлення. До складу пакета включено программу-інсталятор. Вона значно спрощує процесс настроювання щодо переїзду пакету у іншу директорію. PHP працює у якості модуля веб-сервера Apache, що дозволяє тестувати програми авторизації (гостьові книги, чати, реєстрація) та відкриває доступ до ряду додаткових можливостей. Необхідно відзначити те, що стороннім розробникам частіше за все пропонується працювати з інтерпретатором РНР як CGI-програмою, але це дещо обмежує моживості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]