Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ к лаб. раб. Візуальне прог..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
198.66 Кб
Скачать
  1. Завдання до лабораторної роботи

1 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про багаж пасажирів. Інформація про багаж кожного окремого пасажира – це № місця пасажира, кількість його речей і загальна вага його речей. Знайти багаж, в якому середня вага однієї речі певного пасажира, відрізняється не більше ніж на 3 кг від загальної середньої ваги речей всіх пасажирів. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).

2 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про багаж пасажирів. Інформація про багаж кожного окремого пасажира – це № місця пасажира, кількість його речей і загальна вага його речей. Знайти число пасажирів, які мають більше двох речей і число пасажирів, кількість речей яких більше загального середнього числа речей всіх пасажирів.

3 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про багаж пасажирів. Інформація про багаж кожного окремого пасажира – це № місця пасажира, кількість його речей і загальна вага його речей. Визначити, чи є два пасажири, багажі яких співпадають за кількістю речей і відрізняються за вагою не більше чим на 5 кг від загальної максимальної ваги речей всіх пасажирів. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).

4 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про багаж пасажирів. Інформація про багаж кожного окремого пасажира – це № місця пасажира, кількість його речей і загальна вага його речей. Знайти номер місця пасажира з максимальною кількістю речей в багажі. Знайти мінімальну вагу речі у тих пасажирів, у яких по одній речі.

5 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про багаж пасажирів. Інформація про багаж кожного окремого пасажира – це № місця пасажира, кількість його речей і загальна вага його речей. Знайти тих пасажирів у яких багаж має більше однієї речі, але легше загальної середньої ваги речей. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).

6 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про багаж пасажирів. Інформація про багаж кожного окремого пасажира – це № місця пасажира, кількість його речей і загальна вага його речей. Дати відомості про багаж з мінімальною кількістю та максимальною вагою речей. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).

7 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про іграшки: назву іграшки, її вартість в копійках і вік дітей, для яких вона призначена. (Наприклад: для дітей від 2 до 5 років). Треба одержати назви іграшок, ціни яких не перевищують загальну середню вартість іграшок і які підходять дітям 5 років.

8 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про іграшки: назву іграшки, її вартість в копійках і вік дітей, для яких вона призначена. (Наприклад: для дітей від 2 до 5 років). Треба одержати ціни найбільш дорогого і найбільш дешевого конструкторів і різницю їх цін.

9 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про іграшки: назву іграшки, її вартість в копійках і вік дітей, для яких вона призначена. (Наприклад: для дітей від 2 до 5 років). Треба одержати назви найбільш дорогих іграшок, ціна яких відрізняється від ціни найдорожчої іграшки, не більш чим на одну гривню.

10 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про іграшки: назву іграшки, її вартість в копійках і вік дітей, для яких вона призначена. (Наприклад: для дітей від 2 до 5 років). Треба одержати іграшки, які підходять дітям від 4 до 10 років. Знайти серед них найдешевшу. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).

11 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про іграшки: назву іграшки, її вартість в копійках і вік дітей, для яких вона призначена. (Наприклад: для дітей від 2 до 5 років). Треба одержати ціни всіх ляльок, які відрізняються від середньої ціни ляльки, не більш, чим на 1гривню 20 коп. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).

12 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про іграшки: назву іграшки, її вартість в копійках і вік дітей, для яких вона призначена. (Наприклад: для дітей від 2 до 5 років). Треба одержати максимальну і мінімальну ціни для певного виду іграшки.

13 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про кубики: довжина ребра в сантиметрах, його колір і матеріал. Знайти кількість кубиків кожного кольору і їх сумарний об’єм. Визначити середній об’єм кубиків кожного кольору.

14 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про кубики: довжина ребра в сантиметрах, його колір і матеріал. Знайти сумарний об’єм кубиків кожного кольору. Визначити колір кубиків, в яких об’єм максимальний.

15 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про кубики: довжина ребра в сантиметрах, його колір і матеріал. Знайти середній об’єм кубиків одного кольору і зроблених з одного матеріалу.

16 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про книги: прізвище автора, назву книги і рік видання. Знайти кількість книг по кожному автору, а також найбільш продуктивного автора.

17 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про книги: прізвище автора, назву книги і рік видання. Знайти кількість авторів, а також останні роки видання книг по кожному автору.

18 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією про книги: прізвище автора, назву книги і рік видання. Знайти і вивести на екран кількість книг кожного автора та назви його книг.

19 Дано текстовий файл, який містить динамічну базу фактів з інформацією з прайс - листів магазинів по продажу комп’ютерів: назва пристрою, параметри, вартість, № магазину. Визначити і вивести на екран № магазинів у яких вартості кожного виду комплектуючих комп’ютеру найменші. Зберегти результат в іншій динамічній базі фактів (іншому текстовому файлі).