Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломная Хоменко Часть 2 ред.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
101.48 Кб
Скачать

Склад лікування і програм фізичної реабілітації хворих на дцп

Група хворих

Склад лікування і програми ФР

Контрольна група з традиційними методами ЛФК

Медикаментозне лікування.

Фізіотерапія: парафінотерапія вражених кінцівок.

ЛФК: лікувальний сегментарно-рефлекторний масаж з елементами класики, традиційна ЛГ.

Основна група з модифікованими методами ЛФК

Медикаментозне лікування. Фізіотерапія: парафінолікування. ЛФК: модифікований сегментарно-рефлекторний масаж з елементами класики та деякими прийомами гавайського масажу, модифікована ЛГ, циклічні тренувальні вправи (розвиток рухів у суглобах, зменшення контрактур, зниження гіпертонусу м’язів, рівновагу та координацію рухів, розвиток міжполушарної взаємодії, дозована ходьба по сходах, дозована ходьба по прямій місцевості), спеціальні маніпуляційні фізичні втручання.

Хворим обох груп на початку та після завершення курсу реабілітації було проведене медико-біологічне обстеження, до якого було включено вимірювання антропометричних показників (вага тіла, зріст); оцінку фізичного розвитку організму (гоніометрія, динамометрія). Показники були занесені кожному пацієнту в індивідуальну історію хвороби у відповідні таблиці.

Результати дослідження після завершення експерименту були обчислені за допомогою методів математичної статистики, зокрема за допомогою коефіцієнта Ст’юдента, а також було зроблено порівняльний аналіз середніх результатів показників контрольної та основної груп. Розходження вважали достовірними при р < 0,05.