Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
туризм.doc
Скачиваний:
229
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
406.53 Кб
Скачать

52. Значення розвитку туризму в суспільстві.

Туристична індустрія – це сукупність виробництв різних галузей господарства, закладів культури, освіти та науки, що абезпечують створення матеріальної бази туризму, підготовку кадрів, виробництво, збут і споживання туристичного продукту.

До функцій туризму в суспільстві відносять такі:Оздоровчу (рекреаційна, відтворювальна, репродуктивна);Соціокультурну;Політичну;Екологічну;Холістичну;Виховну;Біхевіористична;Господарсько-економічна.

Туризм має кілька значень в розвитку суспільства:

  • Політичне – як фактор миру та співдружності;

  • Економічне – як джерела отримання прибутків, надходження коштів,збільшення валового національного прибутку, стимулювання розвитку багатьох суміжних галузей господарства, створення робочих місць і розбудови регіональних економік;

  • Культурно-виховне – як одного із засобів піднесення культурного рівня людини та суспільства вцілому, духовного збагачення, бернеження історичних пам’яток народу та його культурного спадку

  • Соціально-демографічне – як фактора оздоровлення суспільства, провадження активного життя людини.

53. Вимоги до кадрового складу туристичного підприємства

Специфіка роботи колективів підприємств цієї сфери у тому, що результатом роботи не продукт, а послуга. Використовуючи у своїй діяльності продукти матеріального виробництва, працівників підприємств туризму й готельного господарства створюють і реалізовують різного виду послуги. Процес обслуговування вимагає особливої чіткості і високої роботи, що забезпечує високий рівень соціальної культури обслуговування і забезпечити максимальне задоволення потреб клієнта. Індивідуальний характер туристичного обслуговування зумовлює тривалий контакти з споживачем. У цьому процеси виробництва та надання послуг збігаються у часі, в клієнти прямі свідками, а окремих випадках - учасники обслуговування. Звідси високі особисті та професійні вимоги до персоналу підприємств туристичної індустрії.

Кваліфікаційні вимоги до кадрового складу працівників туроператора:

  • У штаті суб'єкта туристичної діяльності (туристичного підрозділу) повинно налічуватись не менше 30 відсотків фахівців, які мають відповідну освіту з організації іноземного, внутрішнього туризму, екскурсійної діяльності або стаж роботи в галузі туризму не менше 3 років.

  • Керівник суб'єкта туристичної діяльності або туристичного підрозділу повинен мати вищу освіту, а також відповідну освіту з організації іноземного, внутрішнього туризму, екскурсійної діяльності або досвід роботи в галузі туризму не менше 3 років.

  • Суб'єкт туристичної діяльності зберігає рішення засновників(а) (протокол, наказ тощо) про призначення керівника суб'єкта туристичної діяльності.

  • Назва посади керівника суб'єкта туристичної діяльності повинна відповідати назві його посади в установчих документах.

  • У суб'єкта туристичної діяльності зберігаються трудові угоди (при їх укладанні з працівниками), документи (копії) про освіту чи фахову підготовку працівників, трудові книжки.

  • Суб'єкт туристичної діяльності залучає до роботи з туристами гідів-перекладачів, екскурсоводів та інструкторів з активних видів туризму за умови наявності в них документів, що підтверджують їх фахову підготовку. Копії зазначених документів зберігаються у суб'єкта туристичної діяльності.

  • Суб'єкт туристичної діяльності забезпечує групу туристів кваліфікованим керівником із числа своїх штатних працівників або таких, що працюють за трудовою угодою.

  • Суб'єкти туристичної діяльності при провадженні господарської діяльності з організації іноземного, внутрішнього туризму, екскурсійної діяльності надають послуги у сфері активного туризму, організовують та проводять туристично-спортивні заходи (походи, подорожі, тури, експедиції, різні види змагань), за умови залучення до цього професійно підготовлених кадрів спортивного туризму.

  • Трудові угоди (контракти), що укладаються з фахівцями сфери активного туризму, повинні містити умови організації їх роботи з урахуванням обов'язкового страхування їх життя та здоров'я.

54. Види туризму за критерієм «форма та організація продажу»

Мережа збуту - об*єднана даним турорганізатором певна кількість туристичних агенств, бюро замовлень, агентів зі збуту та інших суб*ектів туристичного ринку, метою діяльності яких є розподіл та збут туристичного продукту фірми.

За формами продажу іиділяють такі види:

  • Власні бюро продажу – Торговельні точки, які є структурними підрозділами фірми-туроператора. Через них проводиться робота безпосередньо з покупцями турів.

  • Контрагентська мережа – мережа закордонних туристичних організацій, які є самостійними суб*єктами підприємництва та займаються реалізацією послуг рецептивних туроператорів

  • Оптові туристичні фірми – туроператори, які можуть закуповувати місця в засобах розміщення, на транспорті на весь сезон та реалізовувати їх на ринку уроздріб на монопольній основі

  • Роздрібні агенства - фірми-посередники між туроператором та туристом, основною функцією яких є залучення клієнтів та реалізація їм готових турів туроператора, з якими мають агентський договір, що обумовлює умови праці та квоту місць.

  • Агенти – це особи, чкі реалізують послуги різних туроператорів за одними напрямами на епізодичній основі.