Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма медичний факультет 2011-2012.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
716.29 Кб
Скачать

5. Система і форми поточного та підсумкового контролів.

Рейтингова система балів, котрі присвоюються студентам.

5.1. Поточний контрольздійснюється на основі щоденного контролю теоретичних знань, вмінь і практичних навичок.

5.2. Підсумковий контроль здійснюється після кожного модуля на основі контролю теоретичних знань, практичних навичок і вмінь.

Форми поточного і підсумкового контролю:

- теоретичних знань – система запитань, тестові завдання з множинним вибором відповіді, рішення типових і ситуаційних задач;

- практичних навичок і вмінь – індивідуальний контроль практичних дій.

Оцінювання поточної навчальної діяльності (поточний контроль) здійснюється на основі щоденного контролю теоретичних знань, практичних навичок відповідно конкретним цілям з кожної теми.

При оцінюванні навчальної діяльності студентів перевага надається стандартизованим методам контролю: тестуванню, структурованим письмовим роботам, коротким творчим завданням, структурованому за процедурою контролю практичних навичок в умовах, максимально наближених до реальних тощо.

Критерії оцінки знань студентів за поточну навчальну діяльність (надати конкретну інформацію):

Відмінно”– Оцінку заслуговує студент, який вільно володіє матеріалом білетної програми, підтримує дискусію з питань викладених у білеті, вміє написати основні біохімічні реакції, що відбуваються в організмі, визначити головні біохімічні показники в біоогічних об’єктах і дати їм медичну (медико-біологічну) оцінку.

Добре”– Оцінку заслуговує студент, який вільно володіє матеріалом білетної програми, вміє написати основні біохімічні реакції, визначити головні біохімічні показники в біологічних об’ектах і дати їм медико-біологічну оцінку, але допускає деякі несуттеві погрішності (неточності) у відповідях на запитання.

Задовільно”– Оцінку заслуговує той студент, який орієнтується у всіх запитаннях білетної програми і обов’язково засвоїв питання кваліфікаційного мінімуму, який вміє визначити основні біохімічні показники в біологічних об’ектах і дати ім медико-біологічну оцінку.

Індивідуальна самостійна робота (ІСРС) – може виконуватися лише добре встигаючими студентами, за дозволом викладача. Бали за цю роботу нараховуються студентові лише при умові успішного її виконання та захисту.

Кількість балів, які нараховуються за різні види індивідуальних завдань залежить від їх обсягу та значимості, визначаються типовою та робочою програмами дисципліни і додаються до суми балів, набраних студентами за поточну навчальну діяльність за певний модуль.

5.3. Нарахування балів за поточну навчальну діяльність:

№ модуля

Кількість тем, які оцінюються у модулі

Бали, які нараховуються студентам

Мінімальна кількість балів

„5”

„4”

„3”

„2”

Модуль 2

16

3

2

1

0

58

3

24

18

14

0

Модуль 3

16

3

2

1

0

58

3

24

18

14

0

Модуль 4

16

3

2

1

0

58

3

24

18

14

0

Студент допускається до підсумкового модульного контролю за умови відвідування всіх занять та виконання навчальної програми і якщо за поточну навчальну діяльність він набрав не менше балів, ніж мінімальний показник (кількість балів, що відповідає оцінці „3” помножену на кількість тем в модулі).

Оцінка з дисципліни виставляється як середня арифметична з оцінок за модулі, на які структурована навчальна дисципліна.

Оцінка за модуль визначається з урахуванням оцінок поточного контролю та підсумкової оцінки, яка виставляється при оцінюванні теоретичних знань та практичних навичок відповідно до переліків, визначених програмою навчальної дисципліни.

Максимальна кількість балів при вивченні кожного модуля – 200, у тому числі:

- за поточну навчальну діяльність з індивідуальною роботою – 120 балів;

- за результатами підсумкового модульного контролю – 80 балів.

Підсумковий модульний контроль здійснюється після завершення вивчення всіх тем модуля на останньому за розкладом занятті (контрольне заняття з модуля).

Студент допускається до модульного підсумкового контролю за умови відвідування ним всіх занять і виконання навчальної програми, якщо за поточну на­вчальну діяльність він набрав не менше балів, ніж мінімальний показник (кі­лькість балів, що відповідає оцінці „3”, помножену на кількість оцінюваних тем у мо­дулі).

Форми проведення підсумкового контролю мають бути стандартизованими і містити контроль теоретичної і практичної підготовки.

5.3.1. Структура модульного контролю і оцінювання студентів під час його

проведення

Підсумковий модульний контроль передбачає використання:

_20__ тестових завдань, кожне з яких, при умові вірної відповіді оцінюється в _1_ бал;

контрольних питань в кількості _4_, вичерпна відповідь на кожне з них оцінюється в __15__ балів (див. критерії оцінки знань студентів);

Модуль вважається зарахованим, якщо студент одержав під час його складання не менш ніж 50 балів.

6. Перелік питань для підготовки студентів до підсумкових модульних контролів з дисципліни /Нумерація питань – наскрізна у відповідності з типовою навчальною програмою/.

Модуль 1. БІОЛОГІЧНО ВАЖЛИВІ КЛАСИ БІООРГАНІЧНИХ СПОЛУК. БІОПОЛІМЕРИ ТА ЇХ СТРУКТУРНІ КОМПОНЕНТИ.