Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kонституц. право.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.58 Mб
Скачать
      1. 2. Участь в роботі студентського наукового семінару.

Студентський науковий семінар «Проблеми сучасної конституціоналістики» є складовою Наукової студентської спільноти МІП НУ «ОЮА».

Студентський науковий семінар організовує свою роботу згідно з графіком і планом, затвердженим на засіданні кафедри цивільно-правових дисциплін МІП Національного університету «ОЮА». На засіданнях наукового семінару розглядаються та активно обговорюються актуальні проблеми теорії та практики конституціоналізму. Учасники семінару беруть участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях та конкурсах наукових робіт, а також у інших наукових заходах. Тематика доповідей присвячена проблемам розбудови в України правової держави, теорії та практики застосування норм конституційного права України та розвитку конституційного законодавства зарубіжних країн.

Даний захід має на меті прищеплення студентам навичок щодо проведення наукових досліджень, підготовки наукових доповідей, оформлення наукових публікацій та участі в конференціях, семінарах, тощо. Заняття наукового семінару є допоміжними для підготовки до іспитів і заліків з вказаних дисциплін.

На засідання наукового семінару студент готує доповідь на обрану тему з запропонованих в «Плані роботи студентського наукового семінару». Формою роботи студентського наукового семінару є засідання «круглого столу», які відбуваються кожного місяця, під час проведення яких обговорюються доповіді.

3. Презентація

Вимоги до оформлення презентації за допомогою програми Power Point:

  • 20-25 слайдів.

  • Структурні компоненти побудови презентації: титульна сторінка, вступ, основна частина, висновки та рекомендації, список використаної літератури.

  • Текст у комп’ютерному варіанті виконується шрифтом – Times New Roman, розміром від 14 до 48, інтервалом між рядків – 1-1,5.

  • Ілюстрації повинні відповідати тематиці роботи.

  • Фонова заставка – однотонна або запропонована програмою конструктор слайдів.

  • Супроводжуючий текст до слайдів обсягом до 4 сторінок, що виконуються шрифтом - Times New Roman, розміром – 14, інтервалом між рядків – 1.

Студент може самостійно запропонувати тему презентації, або обрати тему з плану семінарських занять. На кожну тему семінарського заняття – одна презентація. Теми слід зареєструвати у старост.

      1. 4. Складання термінологічного словника

Складання термінологічного словника є видом індивіду­альної роботи студента, що включає збір та систематизацію ви­значень термінів конституційногоправа за обраною студентом темою.

У словнику зазначаються доктринальні та нормативні визначення термінології конституційного права з обов'язковим посиланням на відповідні нау­ково-теоретичні та нормативно-правові джерела. Мають бути наведені приклади застосування термінології та розкритий зміст понять, що позначаються відповідними термінами. Особ­лива увага має бути приділена проблемі узгодженості терміно­логії, що міститься в різних законодавчих актах, а також, за можливості, інтерпретації тих чи інших понять конституційного права в рішеннях органів конституційної юрисдикції.

Структурно даний вид індивідуальної роботи включає вступ, виклад основного матеріалу, висновки та список викори­станих джерел. У вступі має бути наведена загальна характери­стика конституційно-правової термінології за обраною студен­том темою. Основний матеріал викладається у вигляді словни­кових статей. Обов'язковими є посилання на джерела, що міс­тять вказані у словниковій статті визначення. У висновках має бути вказаний узагальнюючий результат аналізу термінології з обраної конституційно-правової теми з точки зору її розробле­ності, нормативно-правової визначеності та узгодженості. У списку джерел слід вказати всі використані при складанні слов­ника джерела нормативно-правового, правозастосовного, інтерпретаційного, теоретичного характеру.

Термінологічний словник надається викладачеві для оцінювання. У подальшому він використовується студентом для опрацювання лекційного матеріалу, підготовки до практич­них занять та складання іспиту.

Студент складає словник, з двох тем, які він самостійно обирає.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]