Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metoda_rgr_2014.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
316.93 Кб
Скачать
  1. Правила оформлення пояснювальної записки до розрахунково-графічної роботи

    1. Загальні вимоги

      1. Текст пояснювальної записки складається, державною або російською (для іноземних студентів) мовою в друкованому вигляді на аркушах формату А4, шрифт Times New Roman 14 пунктів, міжрядковий інтервал 1,5.

      2. Основна частина виконується в рамці, на стандартних формах за ГОСТ 2.104-68. На заголовному аркуші (перший аркуш змісту) основний надпис виконується за формою 2, на наступних аркушах — за формою 2а вказаного стандарту. Приклад заповнення основних надписів наведений у додатку В. Кафедральним класифікатор наведено в додатку Г.

      3. Відстань від рамки форми до границь тексту на початку і наприкінці рядків — не менше 3 мм.

      4. Відстань від верхнього чи нижнього рядка тексту до верхньої чи нижньої лінії рамки повинна бути не менше 10 мм.

      5. Абзаци в тексті починають відступом, який дорівнює п'ятьом знакам і є однаковим впродовж усього тексту звіту (таким чином, абзацний відступ дорівнює 1,25-1,27 см).

      6. При написанні ПЗ слід розрізняти дефіс, знак «мінус», коротке тире і довге тире. Довге тире (em-dash) використовується в тексті як пунктуаційний знак «тире» відповідно до правил граматики мови, в розшифровці змінних формул, в позначеннях рисунків та таблиць. Довге тире вводиться як символ через меню «Вставка» MS Word, або комбінацією клавіш «Ctrl+NumLock+-» на цифровій клавіатурі. Коротке тире використовується для позначення границь інтервалів та діапазонів. Дефіс використовується згідно з нормами правопису, при формуванні переліків та при переносі слів на новий рядок. Знак «мінус» використовується в математичних виразах.

      7. Помилки, описки та графічні неточності, які виявлені в процесі виконання ПЗ, допускається виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою та нанесенням на тому ж місці виправленого тексту (графіки) чорною пастою.

Пошкодження сторінок ПЗ, помарки та сліди неповністю видаленого попереднього тексту не допускаються.

      1. Нумерація сторінок основної частини ПЗ і додатків, що входять до її складу, повинна бути наскрізна. Номера сторінок розміщуються у спеціальних полях форм 2 і 2а за ГОСТ 2.104. Нумерація сторінок починається з елементу «Зміст» — третя сторінка.

      2. Прізвища, назви установ, організацій, фірм та інші власні назви в ПЗ наводять на мові оригіналу.

    1. Побудова пз

      1. Текст ПЗ розділяють на розділи і підрозділи, які можуть включати пункти і підпункти.

      2. Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки. Заголовки повинні чітко і стисло відбивати зміст розділів, підрозділів і пунктів. Заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапки в кінці. Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів ПЗ слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, без крапки в кінці. Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

Відстань між заголовком підрозділу і текстом дорівнює одному пустому рядку. Відстань між заголовком розділу і підрозділу складає 2 інтервали (8 мм). Після назв пунктів та підпунктів пустий рядок не пропускається, але для покращення сприйняття тексту ПЗ допускається застосування інтервалу 6 пт між назвою структурного елементу та наступним абзацом. Перед початком кожного нового підрозділу, пункту та підпункту (в разі наявності в нього назви) необхідно пропускати один пустий рядок.

      1. Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї наводиться менше трьох рядків тексту.

      2. Розділи повинні мати порядкові номери в межах усієї ПЗ і бути позначені арабськими цифрами без крапки. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номерів розділу і підрозділу, розділених крапкою. Наприкінці номера підрозділу крапка не ставиться. Розділи, як і підрозділи, можуть складатися з одного чи декількох пунктів.

      3. Якщо документ не має підрозділів, то нумерація пунктів у ньому повинна бути в межах кожного розділу, і номер пункту повинний складатися з номерів розділу і пункту, розділених крапкою. Наприкінці номера пункту крапка не ставиться, наприклад (форматування виконується згідно вимог 4.2.2):

1 Етапи розробки web-сайту

1.1

1.2 Нумерація пунктів першого розділу ПЗ

1.3

Якщо ПЗ має підрозділи, то нумерація пунктів повинна бути в межах підрозділу і номер пункту повинен складатися з номерів розділу, підрозділу і пункту, розділених крапками, наприклад (форматування виконується згідно вимог 4.2.2):

3 Проектування web-сайту кафедри інформаційної безпеки

3.1 Етапи створення web-сайту

3.1.1

3.1.2 Нумерація пунктів першого підрозділу третього розділу ПЗ

3.1.3

3.2 Встановлення та налаштування локального серверу Apache+PHP+MySQL

3.2.1

3.2.2 Нумерація пунктів другого підрозділу третього розділу ПЗ

3.2.3

Якщо розділ чи підрозділ складається з одного пункту, він також нумерується.

      1. Пункти, при необхідності, можуть бути розбиті на підпункти, які повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного пункту, наприклад: 4.2.1.1, 4.2.1.2, 4.2.1.3 і т.д.

      2. Усередині пунктів чи підпунктів можуть бути наведені переліки.

Перед кожною позицією переліку слід ставити дефіс чи, при необхідності посилання в тексті документа на один з елементів переліку, малу літеру, після якої ставиться дужка. Для подальшої деталізації переліків необхідно використовувати арабські цифри, після яких ставиться дужка, а запис виконується з абзацного відступу, як показано в прикладі.

Приклад

а) __________________;

б) __________________;

1) __________________;

2) __________________;

в) __________________.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]